Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ce măsuri ia Nestlé cu privire la schimbările climatice?

Reduceți emisiile de gaze cu efect de seră?

Da. În ultimii zece ani, am redus la jumătate emisiile de gaze cu efect de seră (GES) pe kilogram de produs din fabricile noastre.

Ne angajăm să reducem emisiile de GES asociate producției și distribuirii alimentelor și băuturilor noastre, prin îmbunătățirea eficienței energetice, utilizarea de combustibili mai curați și investirea în surse regenerabile. De exemplu: trecerea de la transportul rutier pe distanțe lungi la transportul feroviar sau pe căile navigabile pe distanțe scurte în Europa, opțiunea pentru energia eoliană de a furniza energie fabricilor noastre din Mexic și instalarea cazanelor pe lemne la unele fabrici din Franța.

Cum se compară performanța dvs. cu cea a altor companii?

Practicile noastre de reducere a GES și diseminarrea activităților întreprinse în acest domeniu au fost recunoscute în mod constant ca fiind printre cele mai bune din industrie.

În 2013 și 2012, am obținut scorul maxim în CDP „Climate Disclosure Leadership Index” și în CDP „Climate Performance Leadership Index” ambele fiind publicate în Global 500 Climate Change Report 2013 (pdf, 1.48Mb).

Indicii CDP măsoară performanța celor mai importante 500 de companii din FTSE Global Equity Index în ceea ce privește eforturile lor de reducere a emisiilor de carbon, precum și transparența informațiilor pe care le dezvăluie. În 2013, am fost numiți lider în domeniul produselor alimentare din Indicele de sustenabilitate Dow Jones pentru prima dată cu un scor de 88%, dublul mediei din industrie. Politicile noastre puternice și raportarea transparentă în zona sustenabilității mediului - inclusiv activitățile noastre de atenuare a schimbărilor climatice - ne-au determinat să obținem 97% în segmentul de mediu din punct de vedere al indicelui de sustenabilitate Dow Jones - cel mai bun punctaj din industrie.

Punctajul Oxfam „Behind the brands" care evaluează 10 companii alimentare și de băuturi cu privire la politicile și angajamentele lor de a îmbunătăți securitatea și sustenabilitatea alimentară, continuă să situeze Nestlé pe primul loc din punct de vedere al eforturilor depuse în domeniul schimbărilor climatice.

Ce măsuri ia Nestlé pentru a atenua schimbările climatice?

Am promis că produsele noastre nu vor fi asociate cu defrișările. Această promisiune acoperă toate materiile prime pe care le folosim pentru a fabrica produsele, precum și ambalajele noastre.

Pe lângă faptul că ne angajăm să reducem emisiile de gaze cu efect de seră (GES) asociate producției și distribuției produselor noastre, ne angajăm să proiectăm produse care ajută consumatorii să își reducă propriile emisii de gaze cu efect de seră și lucrăm împreună cu agricultorii pentru a le îmbunătăți rezistența la schimbările climatice. Puteți afla mai multe despre eforturile noastre aici.

De exemplu, în Europa, am promis să introducem în mod sistematic congelatoare de înghețată mai eficiente din punct de vedere al mediului. De acum înainte, toate lăzile frigorifice noi, orizontale, comercializate pe care le cumpărăm de pe întreg continentul vor folosi numai agenți frigorifici naturali. Acestea sunt substanțe care apar în mod natural, care nu dăunează stratului de ozon și care nu au efecte sau au efecte neglijabile asupra încălzirii globale.

Și eforturile noastre pentru a-i ajuta pe agricultorii de cacao și cafea să se adapteze la provocările legate de mediu au fost recunoscute ca un exemplu de bună practică în cadrul Convenției-cadru a Națiunilor Unite privind schimbările climatice (UNFCCC).

Care sunt obiectivele dvs. pentru viitor?

În 2013, ne-am angajat să reducem din nou emisiile directe de gaze cu efect de seră pe kilogram de produs cu mai mult de o treime până în 2015, față de nivelurile din 2005. Pentru mai multe informații despre angajamentele noastre de atenuare și adaptare la schimbările climatice, vă rugăm să consultați Angajamentul Nestlé privind schimbările climatice (pdf, 200Kb).

Article Type