Sort by

Nestlé și KitKat® sprijină fermierii să-și trimită copiii la școală și promovează producția de cacao sustenabilă

București, 22 ianuarie 2024. Nestlé plătește până la 500 CHF anual ca stimulent pentru fermierii de cacao, dacă aceștia își trimit copiii la școală, o inițiativă unică a unei companii alimentare globale de a crește nivelul de educație în lanțul de aprovizionare cu cacao sustenabilă. 

Nestlé anunță disponibilitatea primei serii de batoane KitKat® care conțin masă de cacao din boabe cultivate de familiile de fermieri implicate în Acceleratorul de venituri. Acest program inovator a fost lansat în ianuarie 2022 pentru a ajuta la eliminarea decalajului de venit al familiilor cultivatoare de cacao și pentru a reduce riscul de exploatare prin muncă al copiilor. În același timp, se străduiește să promoveze practici agricole mai bune și să promoveze egalitatea de gen, dând putere femeilor ca agenți ai schimbării pozitive. Programul stimulează familiile cultivatoare de cacao care își înscriu copiii la școală, implementează bune practici agricole, se angajează în activități agro-forestiere și își diversifică veniturile.

Prin inițiativa KitKat „Breaks for Good”, fiecare pauză luată de consumatori susține activitatea fermierilor de cacao și crește gradul de conștientizare cu privire la sustenabilitatea culturii de cacao folosită în aceste batoane. În România, s-au consumat în ultimul an peste 15.000.000 de batoane de KitKat, creându-se o conexiune între consumatorii români și fermerii din programul Nestlé.

Programul Nestlé de accelerare a veniturilor a sprijinit până acum peste 10.000 de familii din Coasta de Fildeș și se extinde în Ghana în acest an pentru a include un total de 30.000 de familii. Până în 2030, programul își propune să ajungă la aproximativ 160.000 de familii de cultivatori de cacao din lanțul global de aprovizionare cu cacao al Nestlé, pentru a crea un impact la scară.

Nestlé a colaborat cu diverși parteneri și furnizori pentru a-și transforma aprovizionarea globală cu cacao și pentru a obține trasabilitatea completă a culturilor de cacao obținute din programul său de accelerare a veniturilor, de la fermă la fabrică, păstrându-le în același timp separate fizic de alte surse de cacao. În plus, până la jumătatea anului 2024, Nestlé intenționează să folosească unt de cacao certificat pentru toată producția de KitKat din Europa, cu intenții de extindere în alte regiuni în următorii ani.

„KitKat a îmbrățișat în mod constant inovația, centrată în jurul său emblematic „Have a break, Have a KitKat”. Astăzi, această inovație este adusă la viață prin inițiativa „Breaks for Good”, care pune fermierii de cacao în centrul produsului nostru prin programul nostru de accelerare a veniturilor”, a comentat Corinne Gabler, Head of Confectionery and Ice Cream, Nestlé. „Nu ne-am putea gândi la un brand mai bun decât KitKat pentru a reprezenta eforturile noastre de a crea un impact semnificativ în comunitățile cultivatorilor de cacao”.

 

Produsele KitKat din cadrul programului "Breaks for Good" (“Pauze cu Bun și Bine”) sunt disponibile în 27 de țări europene de la începutul anului 2024, inclusiv în România.

Despre Nestlé

Grupul Nestlé este prezent în România din 1995, printre brandurile din portofoliul său numărându-se NESCAFÉ, Nespresso, Nesquik, Chocapic, KitKat, Lion, JOE, After Eight, Maggi, Purina sau NAN. În România, Nestlé s-a implicat și în inițiative ecologice și de responsabilitate socială. În ultimii 3 ani compania a plantat 75.000 de copaci, care vor contribui la atingerea obiectivului de net zero emisii de carbon până în 2050.

Inițiativele globale Nestlé:

În 2017, Nestlé a luat o serie de măsuri pentru accelerarea progresului în vederea atingerii obiectivelor pentru anul 2030, ca parte a acțiunilor de îmbunătățire a calității vieții și contribuției la un viitor mai bun. Printre acestea se numără consolidarea programului “Nestlé for Healthier Kids”, extinderea inițiativei “Nestlé needs YOUth” și dezvoltarea activităților de management sustenabil al performanței de mediu. Nestlé își menține poziția de lider global în industria de alimente și băuturi prin portofoliul de produse sănătoase accesibile consumatorilor. Indicele global The Access To Nutrition Initiative (ATNI) evaluează cei mai mari 25 de producători de alimente din lume, concentrându-se pe politicile, practicile și performanțele lor legate de nutriție. Poziția de top conferită Nestlé este recunoașterea angajamentului său permanent față de nutriție și sănătate, precum și angajamentul său de a ajuta la abordarea provocărilor globale ale obezității și subnutriției.  

Nestlé for Healthier Kids     

Programul „Nestlé for Healthier Kids” a fost creat pentru a uni toate eforturile Nestlé care susțin părinții și tutorii să crească copii mai sănătoși, de la activități de cercetare și formulare a produselor până la servicii de educație și nutriție inovatoare pentru un stil de viață sănătos. în România, aceste eforturi se regăsesc sub umbrela programului „Și eu trăiesc sănătos - SETS”, inițiat de Fundația PRAIS.

Nestlé needs YOUth 

Ambiția Nestlé în ceea ce privește inițiativa globală de tineret „Nestlé needs YOUth” este să ajute 10 milioane de tineri din întreaga lume să aibă acces la oportunități de carieră până în anul 2030. Această inițiativă globală combină și coordonează toate activitățile care susțin tinerii din întreaga lume, inclusiv eforturile Alliance for YOUth.

Nestlé for a Waste Free World

Nestlé dorește ca produsele sale să nu fie doar mai gustoase și mai sănătoase, ci și mai bune pentru mediu. Ambiția Nestlé pentru anul 2030 este impact zero asupra mediului, apa fiind una dintre ariile prioritare.

Contact: 

Ana-Maria Godja, Corporate Affairs and Internal Communication Specialist Nestlé Romania, Tel: 0724.588.527, E-mail: [email protected]
 

Nestlé și KitKat® sprijină fermierii să-și trimită copiii la școală și promovează producția de cacao sustenabilă