Sort by
Sort by

ALFAMINO®

 

 

Alfamino este o formulă hipoalergenică pe bază de aminoacizi, sub formă de pudră, pentru regimul dietetic al sugarilor cu alergie severă și/sau intoleranță severă la diverse alimente.

ALFAMINO®

Format: 400g

Alfamino este o formulă hipoalergenică pe bază de aminoacizi, sub formă de pudră, pentru regimul dietetic al sugarilor cu alergie severă și/sau intoleranță severă la diverse alimente.

Indicații 

Alfamino este un aliment dietetic pentru scopuri medicale speciale, ce poate fi folosit ca sursă unică de nutriție, de la naștere.

Contraindicații

 • Nu se administrează parenteral;
 • Nu este indicat pacienților cu fenilcetonurie.

NOTĂ IMPORTANTĂ

Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari. Înainte de a vă decide să folosiți această formulă de lapte, consultați medicul dumneavoastră.  Alfamino® se utilizează numai sub stricta supraveghere medicală.       

Instrucțiuni de preparare ALFAMINO®

Procesul de preparare al formulelor noastre este similar cu procesul de preparare al formulei standard pentru sugari. Instrucțiunile de preparare pas-cu-pas pentru Alfamino sunt disponibile mai jos: 

Pasul 1 - Spălați-vă mâinile înainte de preparare.    

Pasul  2 - Spălați bine sticla, tetina și capacul.    

Pasul  3 - Fierbeți-le timp de 5 minute. Lăsați-le acoperite până la folosire.    

Pasul  4 - Fierbeți apa potabilă timp de 5 minute; lăsați-o să se răcească.    

Pasul  5 - Turnați cantitatea exactă de apă calduță în biberon.    

Pasul  6 - Adăugați numărul exact de măsuri corespunzătoare vârstei sugarului.    

Pasul  7 - Agitați biberonul până la dizolvarea completă a pudrei.    

Pasul  8 - Închideți bine cutia după fiecare folosire și depozitați-o într-un loc răcoros și uscat. 

După deschidere utilizați conținutul în maxim 3 săptămâni.

ATENȚIE: Apa nefiartă, biberoanele nesterilizate sau diluarea incorectă a formulei pentru sugari constituie posibile cauze de îmbolnăvire a nou-născutului. Depozitarea, manevrarea, prepararea și hranirea necorespunzătoare pot influența negativ sănătatea bebelușului dvs.

Instrucțiuni de utilizare

 • Preparați un singur biberon odată;
 • Curățați zona unde urmează să preparați biberonul;
 • Hrăniți bebelușul imediat și urmați instrucțiunile primite;
 • În cazul în care conținutul biberonului nu este consumat în totalitate, aruncați-l!
 • Țineți întotdeauna bebelușul în brațe în timpul hrănirii;
 • Nu lăsati bebelușul nesupravegheat pentru că se poate îneca;
 • Hrăniți bebelușul în funcție de recomandările primite de la medicul dvs.

TERMEN DE VALABILITATE/INDICAȚII DE PĂSTRARE

 • Valabilitate: 24 luni;
 • Păstrați într-un loc răcoros și uscat (4-25°C), ferit de razele soarelui;
 • Evitați temperaturile extreme de depozitare;
 • După deschidere utilizați conținutul în maxim 3 săptămâni.

Listă Ingrediente

Sirop de glucoză, uleiuri vegetale (floarea-soarelui, rapiță, palmier, Cryptecodinium cohnii, Mortierella alpină), aminoacizi (L-arginină, L-aspartat, L-acetat de l-lizina, L-leucină, L-prolină, L-glutamina, L-valină, glicină, L-izoleucină, L-treonină, L-serină, L-fenilalanină, L-tirozină, L-histidină, L-alanină, L-cisteină, L-triptofan, L-aspartat de magneziu, L-metionină), trigliceride cu lanț mediu (cocos, semințe de palmier), amidon din cartofi, minerale (glicerofosfat de calciu, clorura de potasiu, citrat de calciu, citrat de sodiu, citrat de potasiu, fosfat de sodiu, oxid de magneziu, sulfat feros, sulfat de zinc, sulfat de cupru, iodură de potasiu, sulfat de mangan, selenat de sodiu), emulgator (esteri citrici ai mono-digliceridelor cu acizi grași), vitamine [ascorbat de sodiu (vitamina C), acetat de DL-alfa-tocoferil (vitamina E), niacina, pantotenat de calciu, riboflavina (vitamina B2), acetat de retinil (vitamina A), mononitrat de tiamină vitamina B1), clorhidrat de piridoxină (vitamina B6), filochinona (vitamina K1), acid folic,colecalciferol (vitamina D), cianocobalamină (vitamina B12), biotina], bitartrat decolină, corector de aciditate (acid citric), taurină, inozitol, L- carnitină, antioxidanți (tocoferoli, palmitat deascorbil).

Nu conține gluten. Nu conține lactoză. Conține L-fenilalanină.

 

Încearcă și

Athera
peptamen-junior
modulen-ibd

Citește mai mult

Foto Alimentația bebelușului în vacanță

Alimentația bebelușului în vacanță 

Te pregătești de concediu cu întreaga familie? Pentru că acum familia ta s-a mărit, vei face loc în bagaje hăinuțelor bebelușului, jucăriilor, dar și alimentelor pentru cel mic. În orice caz, nu uita să iei cu tine în vacanță obiceiurile alimentare sănătoase. 

Foto Importanța apei în alimentația copiilor

Importanța apei în alimentația copiilor

Ce părinte nu-și privește topit de dragoste copilul care bea apă cu nesaț, sfârșind cu mustăți de apă și cu un zâmbet uriaș? Adevărul e că hidratarea joacă un rol decisiv în dezvoltarea armonioasă a prichindelului tău. Corpul lui îndeplinește multe funcții și face o sumedenie de activități, iar pentru a lucra la parametri normali, copilul tău are nevoie de apă. 

Foto Trei rețete bogate în fier, pe placul celor mici

Trei rețete bogate în fier, pe placul celor mici

Vrei să îi oferi micuțului tău tot ce este mai bun ca să crească mare-mare. Problema este că de cele mai multe ori refuză alimentele bogate în fier pentru că i se par neatractive. Vezi mai jos trei idei de rețete pentru mic dejun, prânz și cină care vor fi pe placul copilului tău.