Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Istoria Maggi

In mod sigur ai auzit de cubul Maggi si l-ai folosit macar o data. Dar ce stii despre cel care l-a inventat si brevetat?

 

Inceputurile MAGGI Original 

Julius Michael Johannes Maggi s-a nascut pe 9 octombrie 1846 in Frauenfeld (Elvetia), fiind cel mai mic dintre cei 5 copii ai familiei italiano-elvetiene. In 1869, la numai 23 de ani, Julius preia conducerea afacerii de familie, moara de macinat din Kempttal.

Industria de comert cu faina traversa o criza profunda in acea epoca si Julius Maggi a cautat sa treaca peste aceste greutati abordand noi metode de productie.

 

La vremea respectiva alimentatia clasei muncitoare era deficitara, deoarece populatia nu avea banii sau timpul necesar pentru a se hrani corespunzator, aceasta deficienta nutritionala cauzand maladii, epidemii si o crestere a mortalitatii infantile.

Pentru a solutiona aceasta problema, medicul si administratorul fabricii Maggi, doctorul Fridolin Schuler promoveaza un nou concept de alimentatie bazata pe leguminoase, aceste plante avand proteinele necesare unei alimentatii echilibrate, precum si un continut nutritional ridicat.

Julius Maggi si-a reunit fortele cu doctorul Schuler si impreuna au dezvoltat un nou produs, care a fost lansat pe piata in 1884: prima faina de leguminoaseProdusul a fost comercializat cu ajutorul societatii de utilitati publice elvetiene, care le-a oferit patronajul timp de 3 ani.

Daca inceputul a fost marcat de un succes incontestabil, adevarata afirmare avea sa urmeze mult mai tarziu. Julius Maggi a continuat cercetarile cu mult optimism, iar in 1886 lanseaza supele „gata preparate”, cunoscute acum ca “supe instant”, acestea inlocuind in timp faina de leguminoase. in acelasi an, compania lanseaza si binecunoscutul condiment lichid Maggi.

Produsul a cunoscut un asemenea succes, incat leusteanul, o planta cu gust similar, ia numele de “iarba Maggi” in limbajul popular, chiar daca aceasta nu se regasea printre ingredientele produsului.

MAGGI se extinde la nivel international

Incurajat de rezultatele obtinute si avand incredere in potentialul produselor sale, Julius Maggi deschide intre 1887 si 1889 sucursale la Paris, Berlin, Singen, Viena, Begrenz si Londra, stabilind o agentie chiar in Statele Unite.

Aceasta strategie de extindere contribuie intr-o forma decisiva la cresterea notorietatii produselor Maggi in intreaga lume. Pentru a obtine un capital sporit, Maggi devine societate comerciala in anul 1889, transformandu-se in “Fabrica de produse alimentare Maggi”.

Incepand cu anul 1898, condimentul universal lichid se transforma treptat, fabrica alegand forma cuburilor de diferite dimensiuni pentru comercializare.

Schimbarile companiei MAGGI

 

La putin timp dupa disparitia lui Julius Maggi, societatea s-a transformat intr-un holding numit „Allgemeine Maggi-Gesellschaft”. Una dintre etapele cele mai importante din istoria companiei, cunoscuta acum sub numele de „Alimentana SA”, este fuziunea din anul 1947 cu grupul Nestlé. Aceasta fuziune a dat nastere companiei „Nestlé-Alimentana SA”, in prezent Nestlé SA.

Gama Maggi nu a incetat sa se dezvolte si sa se imbogateasca cu produse noi, odata cu trecerea anilor adaugandu-se printre altele sosurile, condimentele deshidratate, felurile de mancare gata preparate, precum si alte produse. In zilele noastre, Maggi continua sa fie sinonimul expresiei “produse de calitate vandute la preturi rezonabile”, oferind un echilibru nutritional si o diversificare alimentara.

MAGGI in Romania

Brandul Maggi a fost introdus prima oara pe piata romaneasca in 1995, de catre Nestlé Romania. Maggi este partenerul fiecarei gospodine in crearea celor mai placute momente alaturi de cei dragi.