Sort by
Sort by

1. Primele luni

1. Primele luni

In aceasta etapa puiul tau mananca numai lapte, in medie de 5-6 ori pe zi. Pot exista insa si diferente de la un copil la altul. Ideal este sa manance numai lapte de mama care-i asigura toate substantele nutritive de care are nevoie.

Intotdeauna laptele de mama este cea mai buna sursa de hrana si protectie imunitara a bebelusului tau in primul an de viata. Laptele matern este bland cu burticile bebelusilor si contine substantele nutritive ideale cresterii si dezvoltarii, precum: proteine, carbohidrati, glucide si grasimi. Laptele de mama contribuie, de asemenea, la protectia bebelusului oferindu-i anticorpi si ajutand la stimularea mecanismelor naturale de protectie ale organismului.

Este bine ca mama sa-si alapteze exclusiv pruncul pana la 6 luni; apoi, in paralel cu alaptarea, se poate trece, putin cate putin, la introducerea unor alimente noi (proces numit diversificarea alimentatiei).

Daca, totusi, exista situatii cand mama nu poate alapta sau cand laptele matern este insuficient pentru o alaptare completa, atunci trebuie neaparat consultat medicul bebelusului. Acesta poate recomanda formulele de lapte corespunzatoare pentru completarea laptelui matern.