Mediul de lucru

 

Aderând la principiile noastre de respect, onestitate, loialitate, responsabilitate și integritate , vei avea posibilitatea să evoluezi și să avansezi în carieră. La Nestlé, credem cu tărie în dezvoltarea oamenilor noștri și ne dorim ca aceștia să își atingă potențialul maxim. În plus, facem tot posibilul pentru a crea și a le oferi angajaților noștri un mediu care să încurajeze și să întărească simțul valorilor, în spiritul misiunii și obiectivelor Nestlé.

 

Echilibrul dintre viața profesională și cea personală

La Nestlé, punem în prim plan angajații și condițiile acestora de muncă. Prioritatea noastră este să oferim un mediu sigur, sănătos, care să contribuie la motivația angajaților noștri.

Prin urmare, susținem un program de lucru flexibil și punem accentul pe responsabilitatea și autonomia personală. Angajații și managerii acestora stabilesc de comun acord când, unde și în ce mod pot lucra, pentru a echilibra balanța dintre nevoile personale ale angajaților și cerințele companiei. Programul flexibil ne permite să ne adaptăm orarul de lucru din timpul zilei la nevoile personale, atunci când este necesar. În plus, ținând cont de accesul tot mai facil la internet și dezvoltarea rapidă a domeniului tehnologic, am considerat oportun să adoptăm inițiativa “Work from home”, în care, în anumite zile, angajații pot lucra de acasă.

 

Siguranță, Sănătate și Wellness

Viziunea și valorile noastre se regăsesc în tot ceea ce facem. De aceea, acordăm o deosebită atenție consumatorilor noștri, comunităților din care facem parte și, bineînțeles, colaboratorilor noștri. Siguranța și sănătatea sunt fundamentale în tot ceea ce facem, iar unul dintre obiectivele Nestlé este eliminarea accidentelor de muncă.

De asemenea, îi încurajăm pe angajații noștri să fie activi, promovând un stil de viață sănătos și echilibrat, contribuind la îmbunătățirea calității vieții atât la birou, cât și acasă.

În plus, birourile Nestlé România au fost recent modernizate, fiind echipate cu scaune ergonomice de calitate superioară, sisteme de iluminat cu becuri ce reproduc lumina naturală, precum și o cameră de relaxare dotată cu un scaun de masaj.

 Dezvoltarea carierei


O cultură bazată pe performanța ridicată, cu diferențierea recompenselor și a oportunităților de dezvoltare personală, este esențială pentru îndeplinirea obiectivelor - atât individuale, cât și la nivel de companie. Atingerea rezultatelor așteptate este facilitată de alinierea responsabilităților și priorităților clare și ambițioase, precum și de conștientizarea faptului că fiecare angajat are propriul rol și impact în cadrul companiei.

 

Promovarea angajaților

La Nestlé înțelegem importanța perfecționării continue a angajaților, de aceea suntem hotărâți să oferim un mediu de învățare și organizăm în mod constant programe de training (e-Learning, in-house sau cu consultanți externi) atât în țară, cât și în alte centre de training Nestlé, precum cele din Elveția sau Franța. Acest lucru se datorează și faptului că, la Nestlé, credem în cultivarea și dezvoltarea talentului angajaților noștri, susținând selecția internă în conformitate cu nevoile afacerii.

Se pune accent pe planurile de succesiune ce acoperă locurile cheie de muncă din companie, dar și posibilii succesori ai acelor roluri. În orice moment, știm cu exactitate cât de bine evoluează aceștia, cât de aproape sunt de a-și asuma acele responsabilități. Această evaluare constantă sporește vizibilitatea angajaților în rândul managementului de top și creează o înțelegere comună a potențialului de dezvoltare a fiecărui angajat. Cu alte cuvinte, planurile de succesiune asigură continuitatea afacerii și dezvoltarea planificată a persoanelor atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

 

Beneficii

Avem convingerea că puterea companiei noastre stă în oameni și că nu se poate realiza nimic fără implicarea și energia acestora – ceea ce face ca oamenii să fie cea mai importantă resursă a noastră.

Implicarea angajaților la toate nivelurile începe cu informarea lor cu privire la activitățile și realizările Nestlé. Considerăm că succesul companiei este asigurat de cooperarea activă și comunicarea deschisă, de aceea organizăm lunar “All Hands Meeting” - o întâlnire ce implică toți angajații companiei, în care se prezintă ultimele realizări, noii angajați, precum și eventuale actualizări în cadrul obiectivelor companiei.

În plus, este esențial pentru Nestlé să înțeleagă ce simt angajații cu privire la cultura, strategia sau angajamentul companiei. Aceștia își pot exprima opiniile, precum și propunerile de îmbunătățiri, atât prin chestionarele Nestlé oferite de către companie, dar și în fiecare zi, comunicând cu managerul direct sau chiar directorul general. Ne dorim o cultură organizațională bazată pe respect, încredere și reciprocitate, de aceea ușa fiecărui manager va fi în permanență deschisă atât pentru întrebări, cât și pentru sugestii.

 

Diversitatea culturală

Diversitatea culturală a angajaților reprezintă baza performanței noastre. Unul dintre cele mai importante aspecte din cadrul Nestlé este respectul pentru alte perspective, diverse moduri de gândire și diferite culturi. Apreciem perspectivele unice și considerăm că avem o responsabilitate socială de a promova diversitatea, ceea ce contribuie la succesul nostru și ne oferă mai multe avantaje față de competiție. De aceea, Nestlé se angajează să continue susținerea diversității în toate formele acesteia în societatea românească semnând Carta Diversității.

Suntem bucuroși și ne onorează să fim printre semnatarii Cartei Diversității din România. Inovația și dezvoltarea de noi produse sunt esențiale pentru succesul Nestlé, iar pentru a face aceste lucruri avem nevoie de gândire diferită. Adoptând diversitatea de persoane și culturi în cadrul companiei, vom putea, la rândul nostru, să contribuim la bunăstarea societății”, declară Jackie Avery, HR Director Nestlé România.Carta Diversității din România urmează modelele de succes existente în alte state europene și are la bază un set de principii generale, asumate voluntar de către fiecare semnatar cu scopul de a promova diversitatea, non-discriminarea, incluziunea și egalitatea de șanse la locul de muncă.

Unul dintre domeniile în care sprijinul pentru diversitate are cel mai mare impact este egalitatea între sexe. Considerăm că este extrem de important să utilizăm cât mai bine abilitățile tuturor, indiferent de sexul persoanei, deoarece compania noastră își poate exprima pe deplin potențialul numai dacă toți angajații pot face același lucru. De aceea, facem tot posibilul să creăm un mediu de lucru, o cultură de afaceri și un model de conducere care să garanteze egalitatea de șanse pentru toți, la fiecare nivel.

 

Onboarding

Pentru a facilita acomodarea noilor angajați în cadrul companiei, Nestlé a implementat Buddy System, un program al cărui scop este integrarea mai rapidă și mai plăcută a noului angajat cu ajutorul unui coleg desemnat de către manager drept buddy. Prin acest parteneriat, noul angajat se va familiariza mult mai ușor cu rolul său și noul loc de muncă, fiind susținut de buddy-ul lui care îi va prezenta biroul, noii colegi, organizația și cultura acesteia. Astfel, buddy-ul va acționa ca un mentor, oferind răspunsuri la cele mai simple întrebări, spre exemplu “cum folosesc imprimanta” sau “unde pot găsi căni pentru cafea”, dar și prezentând procesele, procedurile și sistemele Nestlé.

Sistemul Buddy încurajează, așadar, învățarea informală, permițând noilor angajați să se acomodeze în cadrul companiei prin interacțiune și observare socială. Aceștia se vor adapta și dezvolta mult mai rapid, având posibilitatea de a discuta în mod deschis despre progresul lor și obținând feedback constructiv și recunoaștere din partea buddy-ului.