In HR nu ai prieteni… oare?

In HR nu ai prieteni. In orice business ai parteneri, pe de o parte, si competitori, pe de alta parte. In HR insa… nu ai pe nimeni de partea ta. Orice angajator este un potential competitor pe piata fortei de munca, oricare dintre companiile cu care faci business sau despre care nu stii nimic este o posibila sursa sau destinatie de talente pe care ti le doresti tu… astfel incat, dupa cateva luni petrecute in batalia pentru candidati de valoare, tragi singur concluzia: in HR nu ai prieteni! 

Si totusi… noi avem! 

Dupa un an de success cu proiectul Nestlé Needs Youth ne-am incumetat sa cerem ajutor... si l-am primit! Asa a luat nastere in 2015 initiativa Alliance for Youth – Alianta pentru Tineret, o colaborare intre Nestlé si partenerii nostri de business, clienti sau furnizori, care-si propune sa extinda semnificativ eforturile Nestlé pentru combaterea somajului alarmant din randul tinerilor sub 30 de ani. Astfel, HR-isti si oameni de business din toatele cele 15 companii partenere au inceput sa lucreze impreuna, investind timp si resurse semnificative in actiuni comune ce vizeaza dezvoltarea tinerilor pe piata muncii. 

Astfel, Alianta pentru Tineret a devenit cel de-al patrulea pilon al programului Nestlé Needs Youth, multiplicand de 10 ori impactul proiectului initial atat la nivel european, cat si in Romania: din 2015 si pana la jumatatea anului 2016 am reusit, alaturi de partenerii din Alianta, sa atingem peste 30.000 tineri: am angajat 12.500 tineri profesionisti, am oferit 450 stagii de internship, am organizat 210 evenimente de dezvoltare la care au participat peste 17000 tineri… iar numaratoarea continua! 

Dincolo de cifre si numaratori, concluzia este simpla: investim impreuna in viitor. Vino si tu alaturi de noi!

 

 

Adecco Cargill CHEP DS Smith  Engie EY FM LOGISTIC  Grup 7 Google Hipo  METRO Nielsen Publicis SPAR Group