Summer's cool Nestlé

 

Nestlé Romania a lansat în 2017 programul SUMMER’S COOL, școala de vara dedicata tinerilor care doresc sa-si descopere si exerseze talentul in domeniul business-ului. Proiectul face parte din programul „Alliance for YOUth”, cunoscut in Romania pentru oferirea a peste 15.500 de joburi permanente, 644 de stagii de practica platita si 225 de evenimente de dezvoltare personala si profesionala, in cei peste doi ani de activitate.

Programul SUMMER’S COOL se adresează tinerilor studenţi şi absolvenţi și constă într-o serie de workshop-uri pe teme de business, organizate sub forma unor ateliere interactive ce îmbină teoria cu practica. Conceput ca parte din programul „Alliance for YOUth”, SUMMER’S COOL este o inițiativă menită să completeze pregătirea teoretică oferită de şcoală cu o pregătire practică, care să-i familiarizeze pe studenţi cu cerinţele şi realitatea joburilor din lumea de business. În context mai larg, iniţiativa „Alliance for YOUth” îşi doreşte să aducă soluții la realitatea îngrijorătoare a șomajului din rândul tinerilor; problema a căpătat proporții la nivelul Uniunii Europene, în special în oraşele mari din sudul Europei, unde rata de şomaj în rândul tinerilor ajunge chiar și la 50%.

Prima ediție a școlii de vară a reunit 20 de tineri sosiți din București, Viena și Manchester. Participanții au fost selectați din arii educaționale diferite dintr-un total de 70 de aplicanți, pentru a participa timp de 6 zile la cele 9 workshop-uri oferite de SUMMER’S COOL.

Organizarea școlii de vară reprezintă un efort comun al mai multor companii din sectorul privat de a deschide noi orizonturi în rândul tinerilor și de a se implica activ în educația lor. Companii precum Catalyst, CHEP, EY, FM Logistic, g7 (cunoscut anterior ca Grup Șapte) şi Nielsen au ales să se alăture inițiativei și să împărtășească cunoștințe esențiale specifice din domenii precum Management de Proiect, Trade Marketing, Cercetare de Piață, Logistică, Vânzări şi Financiar. Pe lângă aceştia, specialişti seniori din Nestlé România au susţinut atelierele de Marketing, Digital Marketing și Leadership. SUMMER’S COOL a fost deschisă de intervenţia dlui Hervé de Froment, General Manager la Nestlé Romania, şi a inclus o provocare pentru tinerii participanți: pregătirea și prezentarea proiectelor de afaceri care utilizează toate resursele dobândite în timpul activităților. La sfârşit, toți participanții au fost recompensați cu premii speciale de juriul format din mebri ai Alliance for Youth.

Proiectul SUMMER’S COOL ne-a depășit așteptările! Studenţii au fost încântați să se întâlnească cu profesioniști din cadrul companiei noastre și din celelalte companii de renume din Alliance for Youth. M-au încântat calitatea participanţilor, implicarea şi entuziasmul lor de a învăţa şi de a lucra în echipă... dar şi de a se simţi bine împreună! Mă bucur că am avut ocazia să întâlnesc tineri cu atâta potențial și sper că această experiență va fi pentru ei calea către o carieră de succes", explică Jackie Avery, Director de Resurse Umane la Nestlé România.

 ”A fost o saptamana minunata - un rollercoaster de distractie si invatare, dar si de epuizare. A fost totul cu adevarat interesant si placut. Am cunoscut o multime de oameni super & am reusit sa ma dezvolt atat personal, cat si profesional. Va multumesc enorm pentru aceasta experienta minunata, Antonio”

”Greu de despartit de aceasta saptamana si de persoanele minunate cu care am interactionat, o experienta care va parasi cu greu memoria daca o va face vreodata si sper ca nu e ultima data cand ma vad cu echipa Nestlé. Cu felicitarile de rigoare adresate echipei de organizare, Doru”

”Daca as da timpul inapoi, m-as trezi fara retineri in acea zi de luni si as incepe-o altfel, cu dreptul, fara a ma intreba daca se merita sau nu sa ajung sau sa incerc, pentru ca asa cum a continuat saptamana mea aici mi-a schimbat foarte mult perceptia in ceea ce priveste ,,a face un lucru nou", fara teama de necunoscut. Cu drag, Ema”

“Experienta de la Nestlé Summer School a fost foarte frumoasa, totul fiind organizat in cel mai mic detaliu, de la locatia unde s-a desfasurat activitatea pana la competita de la finalul editiei. Toate activitatile au fost captivante, am invatat sa lucrez in echipa si sa cooperez cu ceilalti colegi pentru a atinge un obiectiv comun. Delia”

  

 


Nestlé Summer School in imagini. Descopera aici fotografiile ultimei editii.