Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ateliere de dezvoltare

Student Orientation Lab, o „marcă înregistrată” a Nestlé România

SOL-ul, așa cum este cunoscut în mediile studentești, este un atelier interactiv de stimulare a auto-cunoașterii și de înțelegere a propriilor abilități și competențe, în scopul auto-orientării studenților participanți spre domeniile de activitate cele mai potrivite cu profilul lor. Metodologia folosită în acest proiect a fost dezvoltată la Universitatea Bocconi din Italia de către profesorul Roberto Vaccani, care susține acest proiect în România.

 

Cum se desfășoară atelierul?

Alternativ cu prezentarea teoretică a modelului SOL, studenții lucrează individual și în echipă la diverse studii de caz, fiind încurajați să se comporte natural. Felul lor de a interacționa, modalitatea de a lua decizii, inteligența cognitivă și cea emoțională sunt elemente observate și notate, pentru a li se alcătui în final fiecăruia dintre ei o „hartă aptitudinală” pe modelul metodologiei.

În partea a doua a programului, fiecare student participă la o sesiune de consiliere de tip coaching cu un consilier validat, profesionist Nestlé din business sau din echipa de Resurse Umane, în care i se explica „harta aptitudinală” și interpretarea ei, oferindu-i-se feedback obiectiv și informații care să-l ajute în alegerea unei cariere viitoare.

 

Cum este primit programul?

Feedback-ul din partea studenților a fost de fiecare dată excelent, atât din punctul de vedere al calității informației primite, cât și prin prisma atmosferei plăcute din compania noastră. Tinerii apreciază întotdeauna implicarea angajaților Nestlé, de la echipa de Resurse Umane până la directorii noștri executivi.