Sort by
Sort by

Cereale integrale, fibre si legume

Angajamentul nostru: Cresterea continutului de legume, cereale bogate in fibre, leguminoase, nuci si seminte in alimentele si bauturile pe care le producem

 

Dietele echilibrate implica folosirea ingredientelor precum legume, cereale, leguminoase, nuci si seminte, deoarece acestea sunt surse excelente de fibre, vitamine, minerale si alti nutrienti esentiali. Studiile privind consumul de alimente in lume indica faptul ca aceste alimente bogate in nutrienti lipsesc din optiunile de hrana zilnice atat ale copiilor, cat si ale adultilor. Suntem decisi sa incurajam consumul acestor alimente prin intermediul produselor noastre si prin promovarea gatitului sanatos, oferind orientari in materie de nutritie pe ambalaje si online, atunci cand acest lucru este relevant.

Progresele inregistrate pana in prezent

Prin intermediul Cereal Partners Worldwide (CPW), societatea mixta pe care am format-o impreuna cu General Mills, am stabilit cerinte legate de cerealele integrale pentru toate brandurile noastre de cereale destinate copiilor si adolescentilor. Toate cerealele pentru micul dejun de la Nestlé care poarta logo-ul „cereale integrale” contin cel putin 8 g de cereale integrale per portie si au pe ambalaj banner-ul verde pentru o identificare facila la raft.

Suntem hotarati sa depasim aceasta cerinta, prin asigurarea faptului ca exista mai multe cereale integrale decat orice alte ingrediente in cerealele pentru micul dejun al copiilor si adolescentilor si din 2015 aplicam un standard mai riguros pentru clasificarea cerealelor integrale ca ingredient principal. Conform acestui standard, 93% din cerealele noastre pentru copii si adolescenti au atins acum obiectivul nostru privind cerealele integrale.

Cresterea nivelurilor de cereale integrale influenteaza sub multe aspecte cerealele: acestea modifica textura, gustul si durata de valabilitate. Din acest motiv, am lucrat cu atentie pentru a ne asigura ca orice ajustari efectuate nu afecteaza negativ preferintele consumatorilor.

Pe baza obiectivului nostru pentru 2015, de a avea mai multe cereale integrale decat orice alte ingrediente in orice portie de cereale pentru micul dejun al copiilor si adolescentilor, noile noastre obiective pentru anul 2020 vor incuraja in continuare adaosul de legume, cereale, leguminoase, tarate, nuci si seminte in produsele alimentare si bauturile pe care le producem. De asemenea, ne vom asigura ca cerealele noastre gata preparate pentru micul dejun reprezinta o sursa din ce in ce mai importanta de fibre si nutrienti esentiali.

Mai multe cereale integrale decat orice alte ingrediente in orice portie de cereale pentru micul dejun destinate copiilor si adolescentilor (%)


In 2015, am adoptat o metodologie de urmarire mai riguroasa, pentru cerealele integrale.

Obiectivele noastre pentru 2020

Pana in 2020: Vom mari volumul produselor noastre cu cel putin 750 de milioane de portii de legume si 300 milioane de portii de cereale bogate in fibre, leguminoase, nuci si seminte.

Pana in 2020: In afara de cerealele integrale, care constituie deja principalul ingredient din lista de ingrediente din cerealele noastre gata preparate pentru micul dejun, destinate copiilor si adolescentilor, toate cerealele noastre vor reprezenta o sursa de fibre, din care o proportie cat se poate de mare sa provina din cereale integrale.