Sort by

Fortificare cu micronutrienti

Angajamentul nostru: Combaterea subnutritiei prin fortificare cu micronutrienti

 

Potrivit estimarilor, aproximativ 2 miliarde de oameni – peste 30% din populatia globului – sufera de carente de vitamine si minerale esentiale, in special cele cunoscute sub denumirea de „Big 4”: fier, iod, vitamina A si zinc. Carentele de micronutrienti afecteaza in mod disproportionat sugarii, copiii mici si femeile, impiedicand atingerea potentialului lor deplin in viata. Consecintele acestei carente pot fi devastatoare, conducand la deficiente mintale, sanatate precara, productivitate slaba si, in cazurile severe, deces. Chiar si o carenta usoara spre moderata poate afecta bunastarea si dezvoltarea unei persoane.

In mod ideal, acesti nutrienti ar trebui sa provina dintr-o alimentatie echilibrata si variata, dar aceasta nu este intotdeauna posibila, in special in tarile in curs de dezvoltare. In prezent, avem atat responsabilitatea, cat si oportunitatea de a imbunatati starea de nutritie a persoanelor supuse riscurilor, prin adaugarea de micronutrienti importanti in alimentele si bauturile consumate cu regularitate de populatii vulnerabile.

De asemenea, biofortificarea poate face culturile mai nutritive, prin selectarea si crearea de varietati de plante care sunt, in mod natural, bogate in micronutrienti. Acest procedeu poate contribui la densitatea in nutrienti a alimentatiei bazate in principal pe alimente de baza si pentru acele persoane care poate nu au acces la alimente prelucrate fortificate.

Obiectivul nostru in 2016

Pana in 2016: Atingerea cifrei de 200 miliarde pe an de portii de alimente si bauturi fortificate cu micronutrienti, la nivel global, contribuind la combaterea carentelor de micronutrienti in general, cu accent special pe copii si femei aflate la varsta fertila.

Progresele inregistrate pana in prezent

Numarul total de portii de alimente si bauturi fortificate, la nivel global (miliarde)

 

Continuam consolidarea profilului de micronutrienti ai alimentelor si bauturilor produse de noi si adaptarea nivelului lor de fortificare, pentru a imbunatati starea nutritionala precara si carentele predominante din anumite piete. De exemplu, popularitatea internationala si prezenta pe piata a gamei noastre de produse Maggi ne ofera o platforma solida care ne ajuta sa combatem in mod adecvat carentele in micronutrienti. Aproape 103 miliarde de portii individuale de supe, condimente, sosuri si taitei Nestlé au fost fortificate in 2016, din care 59 miliarde au fost fortificate cu fier.

De asemenea, fortificam cerealele si laptele, pentru a oferi surse de hrana suplimentare grupurilor vulnerabile, cum sunt copiii cu varsta scolara si mamele gravide. In total, 83,5% din Produsele accesibile care si-au castigat popularitatea in randul consumatorilor cu venituri mici au fost fortificate cel putin cu elementele „Big 4”.

De asemenea, prin colaborarea cu institutele de cercetare agricola si prin programul HarvestPlus, urmarim sa dezvoltam si sa cream lanturi de aprovizionare pentru culturile biofortificate. In Nigeria, combinam porumbul biofortificat cu provitamina A cu porumbul normal si am rezervat peste 1 000 de tone de cereale in 2016 pentru utilizare in piureul nostru din cereale.

Centrul nostru de cercetare si dezvoltare din Abidjan, Coasta de Fildes, exploreaza, de asemenea, oportunitati in ceea ce priveste maniocul, graul, orezul si porumbul, impreuna cu parteneri din Madagascar, Turcia, Brazilia si India.

Obiectivele noastre pentru 2020

Pana in 2020: Alimentele si bauturile noastre fortificate vor ajunge la milioane de copii si familii din intrega lume.

Pana in 2020: Vom initia actiuni colective pentru reducerea carentelor de micronutrienti in 10 tari. Pana in 2020: Vom continua sa dezvoltam lantul de aprovizionare din culturi biofortificate si ne vom extinde portofoliul de produse fortificate.