Sort by
Sort by

Reducerea continutului de zaharuri, sare si grasimi

Angajamentul nostru: Reducerea in continuare a continutului de zaharuri, sare si grasimi saturate

Reducerea continutului de zaharuri, sare si grasimi saturate al alimentelor si bauturilor si eliminarea tuturor grasimilor trans provenite din uleiuri partial hidrogenate (Partially Hydrogenated Oils – PHO) constituie cheia pentru respectarea angajamentului nostru de a oferi optiuni mai sanatoase si mai gustoase. Prin reducerea nivelurilor acestor nutrienti in alimentele si bauturile pe care le producem, prin reinnoire progresiva, bazata pe date stiintifice, putem imbunatati rezultatele in materie de sanatate si reduce bolile netransmisibile (Non Communicable Diseases – NCD).

Obiectivele noastre in 2016

Pana in 2016: Reducerea in continuare a continutului de zaharuri, cu 10% la produsele care nu indeplinesc criteriile NF in ceea ce priveste zaharul, pentru a asigura imbunatatirea continua – inclusiv in domeniile mai dificile ce tin de portofoliul nostru de produse.

Pana in 2016: Reducerea in continuare a continutului de sare, cu 10% la produsele care nu indeplinesc criteriile NF in ceea ce priveste sarea, asigurand o reducere progresiva chiar si in domeniile cele mai dificile ce tin de portofoliul nostru de produse.

Pana in 2016: Reducerea in continuare a continutului de grasimi saturate, cu 10% la produsele care nu indeplinesc criteriile NF in ceea ce priveste grasimile saturate.

Pana in 2016: Eliminarea grasimilor trans provenite din uleiuri partial hidrogenate (PHO) din toate produsele alimentare si bauturile pe care le rpoducem.

Progresele inregistrate pana in prezent

Pana la sfarsitul anului 2016, am redus continutul de zahar de adaos cu 8%, ceea ce echivaleaza cu 39 000 de tone. Eforturile noastre in acest domeniu vor continua prin noul nostru angajament privind reducerea continutului de zaharuri.

De asemenea, am redus continutul de sare al produselor noastre, pentru a ajuta consumatorii sa atinga o doza de sare de 2 g pe zi, nivel recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (World Health Organization – WHO). Pana la sfarsitul anului 2016, am redus cu 10,5% continutul de sare al alimentelor si bauturilor noastre, ceea ce echivaleaza cu o reducere totala de 2 700 tone. Desi aceasta inseamna ca ne-am depasit obiectivul de reducere cu 10%, eforturile noastre in acest domeniu vor continua prin noul nostru angajament privind reducerea continutului de sare.

Pana la sfarsitul anului 2016, am redus continutul de grasimi saturate cu 6,5%, ceea ce echivaleaza cu 6 200 tone. Este nevoie sa dezvoltam noi tehnologii, sa realizam studii de stabilitate si sa investim in echipamente pentru a reduce grasimile saturate ale produselor intregului nostru portofoliu. Pentru a finaliza aceste activitati, oferind totodata optiuni mai gustoase si mai sanatoase consumatorilor, avem nevoie de mai mult timp, prin urmare am extins termenul limita de realizare a acestui angajament. Peste 99,8% din grasimile si uleiurile pe care le vom utiliza in produsele alimentare si bauturile pe care le producem, incepand cu 1 ianuarie 2017, nu vor contine grasimi trans provenite din PHO.

Noile noastre obiective ne vor ajuta sa continuam sa reducem continutul de zahar, sare si grasimi saturate al alimentelor si bauturilor noastre, pana in 2020.

Obiectivele noastre pentru 2020

Pana in 2020: Reducerea cu 5% a zaharurilor de adaos in produsele noastre, pentru a sprijini persoane si familii sa respecte recomandarile internationale.

Pana in 2020: Reducerea cu 10% a sarii pe care o adaugam in produsele noastre, pentru a sprijini persoane si familii sa respecte recomandarile internationale.

Pana in 2020: Indeplinirea angajamentului asumat in 2014, privind reducerea cu 10% a grasimilor saturate in toate produsele relevante care nu indeplinesc criteriile NF in ceea ce priveste grasimile saturate.