Sort by

Utilizarea eficienta a apei

Angajamentul nostru: sa ne straduim sa realizam o utilizare eficienta a apei si durabilitate in toate operatiunile noastre

Fiind o companie din domeniul nutritiei, sanatatii si bunastarii, apa este esentiala pentru operatiunile si produsele noastre. O folosim la curatarea si prepararea materiilor prime si pentru racirea si spalarea echipamentelor. De asemenea, imbuteliem apa pentru a oferi solutii sanatoase de hidratare pentru consumatori. Desi am realizat un real progres in ultimii ani, vom continua sa depunem eforturi pentru cresterea durabilitatii in captarea, utilizarea si tratarea apei.

Obiectivele noastre in 2016

Pana in 2016: Stabilirea initiativelor de economisire si inceperea implementarii in cinci locatii de prioritate majora.

Pana in 2016: Implementarea proiectelor de economisire a apei in toate unitatile de productie de prioritate majora.

Pana in 2016: Realizarea a 45 de noi evaluari ale resurselor de apa (Water Resource Reviews – WRR) in unitati de productie selectate si in toate locatiile virgine.

Rezultate obtinute pana acum

Implementam programe de reducere a extractiilor de apa, de reutilizare a apei si folosirea surselor alternative, cum ar fi apa de ploaie. Aceste eforturi ne-au permis sa reducem extractia de apa per tona de produs cu 25% incepand din 2010. In anul 2016, au fost alocate 31,6 milioane CHF pentru programele de economisire a apei.

In prezent, derulam un numar de 516 proiecte de economisire a apei in fabricile noastre, economisind 3,7 milioane m3 de apa pe an, echivalentul a 1 500 de bazine olimpice de inot.

Evaluarile noastre in privinta resurselor de apa identifica principalele riscuri si oportunitati si definesc planuri de actiune pentru utilizarea mai durabila a apei. In 2016, am realizat 22 de noi evaluari in mai multe tari, incluzand Cuba, Statele Unite, Vietnam si Elvetia. Deoarece aceste evaluari au inceput in urma cu 10 ani, pana in prezent am evaluat 158 de fabrici din toata lumea, depasindu-ne obiectivul; totodata, Nestlé Waters si-a finalizat evaluarea resurselor de apa la absolut toate unitatile sale.

Anual ne actualizam lista cu unitatile de productie de prioritate majora, situate in zone care se confrunta cu o lipsa severa de apa sau care reprezinta o parte semnificativa din extractiile noastre anuale de apa. In 2016, au fost declarate prioritare 24 de fabrici, din care 21 implementeaza proiecte de economisire a apei.

In 2014, am devenit prima companie care implementa tehnologia fara extractie a apei la o fabrica din localitatea Jalisco, in Mexic. Ne-am intensificat aceste eforturi in 2015 in Brazilia, mai intai prin instalarea acestei tehnologii la Palmeira das Missões si apoi integrand-o in proiectul pentru fabrica noastra Nescafé Dolce Gusto de la Montes Claros. Alte patru fabrici din Brazilia asteapta sa implementeze tehnologia fara apa pana in 2018.

Obiectivele noastre pana in 2020

Pana in 2020: Implementarea orientarilor detaliate privind drepturile omului la apa si salubrizare corespunzatoare in toate pietele Nestlé si lanturile principale de aprovizionare din agricultura.

Pana in 2020: Reducerea extragerilor directe de apa per tona de produs, la fiecare categorie de produse, pentru a realiza o scadere totala de 35%, incepand din 2010.

Pana in 2020: Realizarea a 40 de noi evaluari a resurselor de apa in unitati de productie selectate si in toate locatiile virgine.

Pana in 2020: Implementarea a 10 noi initiative de economisire in locatii selectate, cu accent specific pe unitatile de productie de prioritate majora.