Sort by
Sort by

Ambalajele

Angajamentul nostru: imbunatatirea performantei de mediu a ambalajelor noastre

 

Ambalajele noastre sunt esentiale pentru a preveni risipa de alimente, a ne asigura standarde de calitate inalta si a ne informa consumatorii. Ambalajele reprezinta un domeniu in care pot fi efectuate schimbari vizibile – unde ambalajele folosite sunt recuperare si repuse in utilizare. O mare parte din atentia noastra este acordata imbunatatirii gestionarii deseurilor de ambalaje si prevenirii generarii deseurilor marine. Aplicam evaluari ale ciclului de viata pentru a asigura ca performanta de mediu a ambalajelor este imbunatatita.

Utilizam cantitatea minima adecvata de ambalaje. Prin procedura noastra eficienta de proiectare ecologica, aproape ne-am atins obiectivul de optimizare a ambalajelor: in 2016, am evitat utilizarea unei cantitati de 22 525 tone de ambalaje, ceea ce echivaleaza cu economisirea a 43,3 milioane CHF, egala cu 430 893 tone de CO2 echivalent sau echivaleaza cu scoaterea din circulatie a unui numar de 93 267 autoturisme pe an. Ne-am adaptat si extins obiectivul nostru in domeniul ambalajelor, din 2017 pana in 2020.

Continuam sa ne optimizam ambalajele in conformitate cu Politica in domeniul durabilitatii mediului (pdf, 320Kb), nu numai prin reducerea de materiale, ci si prin utilizarea de materiale sau solutii de ambalare inovatoare, pentru a creste performanta de mediu a ambalajelor si eventualele efecte asupra transporturilor. In prezent, 34,9% din materialele pentru ambalajele utilizate de noi sunt executate din materiale regenerabile. Materialele de deseuri pot fi recuperate numai daca exista o infrastructura corespunzatoare de gestionare a deseurilor. Intentionam sa ne concentram pe crearea acestei infrastructuri, conducand initiative care sa imbunatateasca gestionarea deseurilor de ambalaje la sol pentru ca, in ultima instanta, sa contribuim la prevenirea generarii deseurilor marine.

De asemenea, intentionam sa sprijinim initiative de recuperare si reciclare a maselor plastice si a produselor laminate, in special pentru a preveni contaminarea habitatelor naturale, cum ar fi oceanele, cu aceste materiale. Prin intermediul ambalajelor, ne angajam, impreuna cu consumatorii, in reciclarea materialelor plastice si a altor materiale.

Obiectivele noastre pentru 2020:

Pana in 2017: Vom continua sa analizam sistematic si sa optimizam portofoliul nostru de ambalaje, evitand utilizarea a cel putin 100 000 de tone de materiale pentru ambalaje, din 2015 pana in 2017.

Pana in 2020: Vom continua sa analizam sistematic si sa optimizam portofoliul nostru de ambalaje, evitand utilizarea a cel putin 100 000 de tone de materiale pentru ambalaje, din 2015 pana in 2020.

Pana in 2020: Vom initia aliante cu partile interesate relevante, pentru rezolvarea gestionarii deseurilor de ambalaje si deseurilor marine in 10 piete importante.