Sort results by
Sort results by

Nestlé cauta alternative la folosirea sarii in produsele alimentare

Bucatar gustand mancareaPARTENERIAT: Ne permite sa imbunatatim profilul nutritiv al produselor noastre.

Nestlé a incheiat un parteneriat cu compania americana Chromocell Corporation, pentru a identifica ingrediente care pot fi folosite pentru a da gust mancarii.

Acest proiect de colaborare va contribui la progresul companiei Nestlé in ceea ce priveste nutritia, sanatatea si bunastarea, contribuind astfel la consolidarea profilului nutritiv al produselor sale.

Chromocell, cu sediul in New Jersey, va folosi propria tehnologie, "Chromovert", pentru a detecta ingredientele care au gust similar sau la fel de placut cu cel al sarii. Aceasta tehnica este menita sa descopere arome noi deoarece permite cercetatorilor sa evalueze o serie larga de compusi. Aceasta va ajuta Nestlé in viitor sa reduca cantitatea de sare folosita in produsele sale, pastrand in acelasi timp gustul cu care consumatorii au fost obisnuiti.

Nestlé va investi 15 milioane de dolari in cercetare, ca parte a angajamentului sau de a imbunatati continuu, la nivel mondial, profilul nutritiv al produselor sale, asigurand in acelasi timp un gustul placut.

Gust la fel de placut

"Parteneriatul nostru cu Chromocell presupune gasirea unei modalitati de a recrea gustul pe care consumatorii il asteapta, dar cu un continut redus de sare” a precizat Sean Westcott, Research and Development Manager for Nestlé’s Food Strategic Business Unit.

In ultimii 10 ani, Nestlé a eliminat mai mult de 12.000 de tone de sare din produsele alimentare la nivel global.

 


Scopul nostru final este de a oferi consumatorilor mai multe optiuni de produse alimentare cu un continut redus de sare pentru mese gustoase si cu un gust placut in fiecare zi pentru ei si familiile lor.

Sean Westcott, Research and Development Manager for Nestlé’s Food Strategic Business Unit.

 

Beneficiile reducerii consumului de sare

Cantitatea de sodiu, care se regaseste in sare, este importanta pentru a controla cantitatea de apa din organism si pentru a mentine nivelul normal de pH al sangelui in corp, transmitand semnale nervoase si ajutand contractia musculara.

Sarea este prezenta in cantitati diferite in toate produsele alimentare, dar, consumata in exces, poate avea efecte adverse asupra sanatatii.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda un consum moderat de sare, nu mai mult de aproximativ o linguria de sare pe zi. Numeroase guverne si organisme publice de sanatate, au lansat la nivel global initiative pentru a ajuta oamenii sa reduca aportul de sare din alimentatia lor.

Lider in industrie

Nestlé a fost prima companie din industria alimentara care a introdus politici elaborate pentru reducerea sistematica a nutrientilor considerati daunatori daca sunt consumati in exces.

"Avem o istorie lunga si de succes in a dezvolta alimente gustoase si echilibrate nutritional", a continuat domnul Westcott.

"Ne imbunatatim incontinuu produsele, reducand continutul de sare. Consumatorii doresc sa se bucure de aromele unui fel de mancare, iar acest parteneriat ne va ajuta sa oferim optiuni  alimentare care sa le permita acest lucru, dar cu un continut mai redus de sare."

Parteneriatul cu Chromocell este de asteptat sa dureze cel putin 3 ani si se angajeaza sa reduca continutul de sare dintr-o varietate de produse alimentare la nivel global, fie prin adaptarea produselor existente fie prin introducerea altora noi.

Chromocell Corporation identifica si dezvolta ingrediente noi in produsele alimentare si bauturi, precum si ingrediente pentru scopuri terapeutice.

Pentru a descoperi aceste ingrediente, Chromocell utilizeaza sisteme naturale care imita biologia umana, o abordare potrivita pentru cercetarea inovatoare in gust si aroma.

"Scopul nostru este de a imbunati produsele de larg consum folosind o stiinta de ultima generatie si tehnologia de varf Chromovert", a declarat Christian Kopfli, Chief Executive Officer al Chromocell.

"Impartasim angajamentul Nestlé in ceea ce priveste nutritia, sanatatea si bunastarea, prin eforturile noastre in dezvoltarea de ingrediente cea mai inalta calitate."

Gust bun

Exceptand beneficiile aduse sanatatii, exista si alte motive pentru reducerea continutului de sare din produsele alimentare.

Sarea are un gust mai pregnant si poate acoperi alte arome. Poate, de asemenea, sa mascheze gustul unor plante sau condimente cu gust deosebit.

Peste tot in lume, bucatarii Nestlé si oamenii de stiinta lucreaza impreuna, precum si in parteneriat cu alte organizatii, pentru a gasi modalitati de a evidentia gustul din produsele alimentare fara a utiliza sarea.

Un exemplu de produse Nestlé cu un continut redus de sare sunt cele de la Equilive, o noua gama de supe, condimente si cuburi, lansata in Chile în 2011, ce raspunde cererii consumatorilor pentru gusturile culinare cu continut de sare scazut.

In Franta, gama de carnati Herta Knacki si sunca Le Bon Paris ofera consumatorilor optiuni de produse cu un continut redus de sare, in timp ce gama de cuburi Maggi Benebien din Republica Dominicana si cuburile Maggi sin Olanda ajuta consumatorii sa gateasca folosind mai putina sare.