Sort by

Nestlé isi mentine pozitia în cadrul indexului FTSE4Good | Nestlé

FTSE4Good_0

Și în 2020, Nestlé își menține poziția în cadrul indexului FTSE4Good.

FTSE4Good este un indice de investiții responsabile care măsoară performanțele companiilor ce respectă standardele de responsabilitate corporativă recunoscute la nivel global, demonstrând acest aspect prin bune practici de Mediu, Sociale și de Guvernanță corporativă (ESG – Environment, Social and Governance).

Indexul FTSE4Good evaluează companiile folosind peste 300 de indicatori care acoperă subiecte precum sănătatea și siguranța, standardele de muncă, drepturile omului, utilizarea responsabilă a apei, biodiversitatea, schimbările climatice, transparența fiscală și practicile anticorupție.

Împreună, indicatorii produc un scor ESG total, cuprins între 0 și 5. Evaluarea globală ESG 2020 a Nestlé a fost de 4,9, un rezultat semnificativ, peste mediile înregistrate pentru subsectorul de produse alimentare (2,2) și pentru industria bunurilor de larg consum (2,2).

Rob Cameron, Global Head Public Affairs, Nestlé SA, a declarat: „Suntem încântați de această recunoaștere a eforturilor noastre de a raporta în mod transparent informațiile ce privesc angajamentele și obiectivele noastre pentru dezvoltare sustenabilă. Vom continua să îmbunătățim modul de prezentare a informațiilor referitoare la practicile de mediu, sociale și de guvernanță corporativă, pentru a susține, astfel, deciziile de investiții în companiile responsabile.”

Indicele FTSE4Good susține, de asemenea, investitorii, în vederea integrării factorilor ESG în deciziile de investiții ale acestora.

Nestlé a fost inclusă în FTSEGood în 2011. De atunci, evaluarea anuală a Nestlé a consolidat poziția companiei în cadrul indexului, Nestlé respectând întotdeauna cele mai înalte standarde de responsabilitate corporativă.