Sort by
Sort by

Nestlé evidentiaza Creating Shared Value in cadrul unui forum in India

Nestle CEO Paul Bulcke la CSV Forum de anul trecut

GLOBAL CSV FORUM:
Rolul comunitatii de afaceri in dezvoltare.

Nestlé dezbate rolul comunitatii de afaceri in dezvoltare in cadrul forumului Global Creating Shared Value Forum 2012, care a avut loc luni in New Delhi, India.

In cadrul acestui forum se doreste cresterea notorietatii conceptului de Creating Shared Value (CSV) ca parte integranta din strategia Nestlé – sa creeze valoare atat pentru investitori cat si pentru societate, in special pentru comunitatile in cadrul carora activeaza.

La acest eveniment au participat presedintele Nestlé Peter Brabeck-Letmathe, Chief Executive Officer Paul Bulcke  si Directorul pe Asia, Oceania si Africa Nandu Nandkishore impreuna cu reprezentanti ai guvernului, societatii civile si comunitatii de afaceri.

Forumul CSV, gazduit impreuna cu Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry (FICCI) isi propune sa evidentieze importanta CSV in special pentru Asia de Sud.

Panelistii, incluzand fostul Ministru indian al Afacerilor Externe, acum actualul Ministru al Petrolului Veerappa Moily, Secretarul General Adjunct pentru ONU si Directorul Regional ONU pentru Asia si Pacific Ajay Chhibber si Mark Kramer, Membru Senior in Initiativa de Responsabilitate Sociala Corporatista in cadrul Harvard’s Kennedy School of Government au discutat despre modul in care guvernele din lumea intreaga pot colabora cu societatea civila si comunitatile de afaceri pentru dezvoltarea economica sustenabila pe termen lung.

Creating Shared Value

Primul raport Nestlé de Creating Shared Value a fost publicat acum 5 ani impreuna cu raportul anual al companiei.

Raportul prezinta modul in care Nestlé a reusit ca creeze valoare in fiecare etapa din lantul de aprovizionare de la agricultura si dezvoltare rurala pana la livrarea produselor catre clienti si eliminarea deseurilor. Acest concept a fost dezvoltat cu ajutorul profesorilor Michael Porter si Mark Kramer de la Universitatea Harvard.

Rapoartele Nestlé de CSV, publicate anual, prezinta modul in care Nestlé actioneaza pentru a dezvolta afacerea si in acelasi timp pentru a aduce beneficii consumatorilor, angajatilor si furnizorilor, familiilor si comunitatilor lor.

Nestlé isi concentreaza eforturile si investiliile pentru Creating Shared Value in trei directii principale: nutritie, apa si dezvoltare rurala.

CSV este construit pe baza unui angajament puternic pentru protejarea mediului si respectand intru totul legile, codul de conduita si Principiile de Afaceri Nestle.

Premiul Nestlé pentru Creating Shared Value

Castigatorul din acest an al Premiului Nestlé pentru Creating Shared Value va fi anuntat in cadrul evenimentului de luni, la ora 13:30.

Premiul CSV evidentiaza exemple de Creating Shared Value finantand initiative inovatoare si viabile din punct de vedere comercial pentru a dezvolta si a obtine sustenabilitate financiara.

Dupa anuntarea castigatorului, se va deschide sesiunea de nominalizari pentru Premiul Nestlé pentru CSV 2014. Data de inchidere este 31 Martie 2013.

Stabilirea relatiilor

Un studiu recent reazilat de Third World Centre for Water Management sub conducerea profesorului Asit Biswas a demonstrat cum functioneza Creating Shared Value.

Studiul s-a concentrat pe modul in care Nestlé a impactat satul Moga de cand compania a construit prima fabrica in India in 1961.

Studiul a aratat cum a reusit Nestlé sa stabileasca relatii in comunitatea din Moga, care au dus la randul lor la dezvoltarea productiei de lapte in regiune, au generat locuri de munca si a imbunatatit accesul la apa potabila si sisteme sanitare.

Piata in dezvoltare

Pentru prima data in decurs de trei ani de cand exista acest forum, Nestlé Global CSV Forum are loc intr-o piata in curs de dezvoltare.

Celelate editii ale Nestlé Global CSV Forum au avut loc in New York, Londra si Washington DC.

Pentru a participa la discutii si pentru a pune intrebari panelistilor accesati live webcast intre orele 05:00 CET - 13.30 CET, luni, 5 Noiembrie.

Informatii suplimentare:
Creating Shared Value at Nestlé

Citeste mai mult despre Creating Shared Value la Nestlé:
Insight: What is Creating Shared Value at Nestlé?