Sort by

Nestlé lanseaza programul de angajare a tinerilor din Europa

Initiativa angajarii tinerilor
PRIMII PASI: în parcursul profesional al tinerilor.

Nestlé a anuntat planul de a sprijini cel puţin 20.000 de tineri din Europa cu vârste de până la 30 de ani să îşi găsească un loc de muncă în următorii trei ani.

 Initiativa “Nestlé în Europa”, care îşi propune să asigure noi locuri de muncă pentru tineri, va crea mii de poziţii pentru începători şi stagiari până în 2016.

În cadrul acestui program, ale cărui detalii vor fi anunţate în luna septembrie, Nestlé îşi va încuraja furnizorii din Europa să asigure locuri de muncă şi stagii de practică pentru tinerii aflați la începutul carierei.

Promovarea tinerilor

“Autorităţile nu pot rezolva singure problema şomajului în rândul tinerilor în Europa, companiile având de asemenea un rol important de jucat”, a declarat Laurent Freixe, Vicepreşedinte Executiv şi Director Regional pentru Europa în cadrul Nestlé.

“Ne-am asumat angajamentul de a oferi unui număr substanţial de tineri posibilitatea de a învăţa şi de a se dezvolta în compania noastră”.

“Aceste noi oportunităţi sunt rezultatul direct al creşterii şi investiţiilor noastre continue în Europa”, a adăugat oficialul Nestlé.

Investiţii în Europa

În pofida condiţiilor economice dificile, Nestlé continuă să crească şi să investească în Europa.

Printre investiţiile recente se numără o nouă fabrică Nescafé Dolce Gusto în oraşul german Schwerin, extinderea fabricii Davigel a diviziei Nestlé Professional din Noyal-Pontivy, Franţa, şi instalarea unor noi linii de producţie în fabrica Nescafé Dolce Gusto din Girona, Spania, pentru dublarea capacităţii de producție a capsulelor de cafea.

În cadrul acestei iniţiative, tinerii vor avea posibilitatea de a îndeplini diferite roluri, în toate liniile de activitate şi la toate nivelurile companiei – de la operatori în secţiile din fabrică la asistenţi de vânzări şi management.

Nestlé caută tineri talentaţi, cu pregătire şi competenţe profesionale, precum şi tineri absolvenţi care îşi caută un prim loc de muncă după terminarea studiilor.  

Pe lângă aceste posturi oferite tinerilor, Nestlé va continua să ofere oportunităţi de angajare şi persoanelor cu mai mulţi ani de experienţă şi să răspundă nevoilor specifice ale angajaţilor cu vechime.

“Dorim ca aceste locuri de muncă şi stagii de practică să fie un prim pas în parcursul profesional al tinerilor, într-o companie care a recunoscut întotdeauna energia, talentul şi hotărârea tinerei generaţii”, a declarat Dl. Freixe.

Articole conexe: