Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Viața la Nestlé

inside-nestle

Beneficii și avantaje

Fiind o companie globală, diversă și dinamică, oferim multe oportunități interesante și un pachet de recompense pe măsură.

Thumbnail
Sănătatea și bunăstarea angajaților

Viziunea și valorile noastre ar trebui să să fie la baza tuturor acțiunilor noastre. Credem cu tărie că ar trebui trăite și resimțite în fiecare zi. Oferind oamenilor noștri o dietă sănătoasă și activități sportive, susținem principiul nostru de "minte sănătoasă în corp sănătos" și dezvoltăm o companie sănătoasă care să facă diferența.

runner
Beneficii

Ceea ce atrage noi angajați și îi menține motivați pe cei deja existenți, nu se rezumă doar la pachetul salarial sau la beneficiile oferite. Nestlé oferă mai mult decât atât, deoarece valorificăm standardele câștigate cu greu și încrederea în toți angajații noștri. Ne mândrim cu relațiile puternice dintre manageri și subordonații acestora, oferim un mediu global, divers și dinamic și avem nenumărate posibilități de învățare și dezvoltare. Toți acești factori - recompensele noastre totale așa cum le numim – ne face mai atractvi.

Thumbnail
1

Asigurăm un cadru consecvent la nivel global, oferind totodată fiecărei piețe flexibilitatea de a crea programe competitive, în conformitate cu legislațiile locale.

2

Urmărim atragerea și motivarea angajaților talentați, construind o cultură bazată pe o performanță ridicată și asigurând un mediu de lucru dinamic care favorizează rezultate durabile.

Oriunde în lume la Nestlé găsești următoarele beneficii:

• Salariu fix

• Creștere și dezvoltare personală

• Echilibru între viața profesională și cea personală

• Bonusuri

• Alte beneficii

Thumbnail
Cultura performanței

O cultură de înaltă performanță, susținută de beneficii și programe de dezvoltare diferențiate, este esențială pentru îndeplinirea obiectivelor atât individuale, cât și de afaceri. Aceasta are la bază alinierea responsabilităților cu prioritățile clare și riguroase, precum și asigurarea faptului că angajații sunt conștienți de impactul muncii lor.

performance
Dezvoltarea carierei

La Nestlé vei fi susținut și încurajat să îți atingi potențialul, prin dezvoltare profesională și personală, colaborând cu diverși colegi și parteneri, atât din punct de vedere al culturii, cât și al modului de gândire.

Evaluarea talentului și planificarea succesiunii

Planificarea succesiunii este modul în care planificăm dezvoltarea carierei și ocupăm pozițiile de nivel mediu și senior. Suntem rigurosi cu privire la modul în care gestionăm acest proces și nu lăsăm nimic la întâmplare. Planurile noastre de succesiune acoperă toate pozițiile cheie din cadrul Nestlé și includ o listă a potențialilor succesori ai acestor roluri.

Inside Nestle_Talent
Programul de Mentorat

Programul nostru de mentorat te va ajuta în dezvoltarea ta personală, oferindu-ți oportunitatea de a crea relații profesionale bazate pe sprijin reciproc, obținut prin împărtășirea experiențelor personale și a unor reguli nescrise, dar și prin crearea posibilității de a dobândi experiență în afara ariei tale de expertiză.

Thumbnail

Centrul internațional de training

Centrul nostru de training din Elveția îți va oferi o varietate de programe și cursuri, facilitând schimbul de cunoștințe și schimbul de idei cu alți colegi din diferite țări.

Mobilitate internațională

Există întotdeauna o oportunitate să îți aprofundezi experiența și să-ti dezvolți abilitățile de lider în cadrul unei experiențe internaționale. În prezent avem peste 2000 de expatriați în 96 de țări. Împreună cu alte companii multinationale am lansat o rețea exclusivă care ajută partenerii expatriaților noștri să își găsească locuri de muncă la nivel local, dar și să se integreze profesional într-o țară nouă.

Inițiativa globală pentru tineret

Global Youth Prin programul Nestlé Needs YOUth ajutăm tinerii să se dezvolte și să câștige experiență practică.

Thumbnail

Inițiativa Nestlé Global YOUth este o investiție pentru viitor. Ne dorim să continuăm dezvoltarea următoarei generații de lideri Nestlé. Află mai multe

Alianța pentru tineret

Pentru a avea un impact mai mare asupra societății, Nestlé a pus bazele Alianței pentru tineret (Alliance for YOUth) în anul 2014, în parteneriat cu peste 200 de companii.

"Alianța pentru tineret" este prima mișcare paneuropeană inițiată în mediul privat, care promite să pregătească tinerii să își înceapă cariera, îmbunătățindu-le șansele pe o piață de muncă dinamică și plină de obstacole. Alianța va oferi 230.000 de noi oportunități de muncă pentru tinerii europeni între anii 2017 și 2020. Începând cu 2014 și până în prezent, mai mult de 115.000 de tineri din Europa au primit instruire și oportunități de muncă. Află mai multe despre Alianța pentru tineret.

Recrutarea la Nestlé

Identifică fiecare oportunitate din Nestlé accesând în mod constant site-ul nostru.

Procesul de recrutare

Echipa noastră de recrutare face tot posibilul să asigure o experiență cât mai plăcută, oriunde te-ai afla sau oriunde ți-ai dori să ajungi. Citește mai departe pentru a afla mai multe detalii despre procesul nostru de recrutare. Dacă în continuare ai întrebări, te invităm să accesezi pagina dedicată Întrebărilor Frecvente.

1. Căută

Site-ul nostru include oportunități de angajare în toate businessurile noastre din întreaga lume. Ne dorim să acorzi suficient timp pentru a afla mai multe despre noi și posturile disponibile.


De asemenea, te încurajăm să ne urmărești pe rețelele de socializare și să te înscrii la newsletter-ul nostru pentru a ne cunoaște mai bine și pentru a descoperi cultura noastră unică, inclusivă.

Căuta aici următorul rol din cariera ta.

2. Aplică

Odată ce ai găsit un job unde poți aduce valoare și care se potrivește cu experiența și abilitățile tale, aplică prin intermediul site-ului nostru. Dacă te potrivești profilului pe care noi îl căutăm, te vom contacta prin telefon sau e-mail. De asemenea, poți verifica stadiul candidaturii tale oricând, utilizând contul înregistrat pe site.

Căuta aici următorul rol din cariera ta.

3. Interviul

După ce primim CV-ul tău, vom evalua experiența și competențele din perspectiva potrivirii cu postul de care ești interesat. Dacă profilul tău corespunde cu cerințele jobului, vei fi contactat de unul dintre colegii noștri din echipa de recrutare. Următoarea etapă va consta într-una sau mai multe interacțiuni cu echipa de resurse umane: interviu telefonic, online sau la sediul nostru, testări generice (engleză, română, excel) și/sau specifice jobului (studii de caz).

Dacă treci cu succes de primele întâlniri și testări, vei fi invitat la interviul cu managerul poziției pentru care candidezi. Pe tot parcursul procesului de recrutare vom acorda o atenție deosebită potrivirii dintre aptitudinile și valorile tale și cultura companiei.


În plus, vom explora realizările și motivațiile tale folosind tehnici de intervievare bazate pe competențe, care se vor axa pe exemple reale din viața ta profesională. Experiența relevantă este importantă, însă nu este singurul factor luat în considerare în luarea deciziei finale.

Căuta aici următorul rol din cariera ta.

4. Oferta

Felicitări! Dacă ne-ai convins că ești cea mai potrivită alegere pentru poziția noastră, vei fi sunat de către echipa de recrutare pentru prezentarea ofertei, care va fi valabila timp de 48 de ore.

Dacă după acest timp nu vom primi niciun răspuns din partea ta, vom considera că nu mai ești interesat de poziția noastră și oferta va fi anulată automat. Însă noi sperăm că ne vei da un răspuns pozitiv, care va pune în mișcare mecanismul de angajare, de la vizita medicală la semnarea contractului și așa mai departe.

Căuta aici următorul rol din cariera ta.

5. Bun venit

Odată ce oferta a fost acceptată și procedurile de angajare au fost finalizate cu succes, vei primi acces în portalul de pre-boarding unde te vei pregăti pentru prima zi la Nestlé. De asemenea, vei avea o persoană de contact pentru toate întrebările care apar pe parcurs. Suntem încântați că te alături echipei noastre!

Căuta aici următorul rol din cariera ta.