Salată de linte neagră cu vinete coapte și ierburi proaspete
Ce spui de o rețetă delicioasă și inedită cu vinete și ierburi proaspete?
MASĂ PENTRU: 4
GATA ÎN: 50 minute
DIFICULTATE: Relaxat
Lista de ingrediente
• 2 vinete – aproximativ 600g
• 200g linte neagră beluga
• 50g chia
• 1 linguriță pastă harissa (pastă de ardei iute)
• 2 căței de usturoi
• 2 linguri de sirop concentrat de rodie
• coaja de la o lămâie
• 500ml apă
• 1/2 legatură de pătrunjel proaspăt
• 1/2 legatură mentă
• 1 linguriță sare
Pentru dressing:
• 60ml ulei de măsline
• 2 linguri oțet balsamic
• 1 lingură sirop concentrat de rodie
• 60ml zeamă de lămâie
Pentru servire:
• 100g iaurt
• 1 linguriță de pastă de harissa (pastă de ardei iute)
Cum prepari?
1. Într-un bol amestecă pasta de ardei iute, usturoiul pasat, siropul concentrat de rodie și coaja de lămâie.
2. Taie vinetele în câte 4 bucăți fiecare și pune-le într-o tavă de copt.
3. Unge vinetele tăiate cu sosul preparat anterior și cu uleiul de măsline și coace-le timp de 40-45 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade.
4. Pune lintea într-o oală mică umplută cu apă. Acoperă cu un capac și lasă să fiarbă. Redu focul și las-o să fiarba aproximativ 20 de minute. La sfârșitul fierberii adaugă puțină sare și amestecă. Scurge apoi lintea și răcește-o sub jet de apă.
5. Într-un bol mai mare adaugă lintea fiartă, semințele de chia, mentă și pătrunjelul tăiate mari.
6. Pregătește dressing-ul, punând într-un bol toate ingredientele și amestecă bine.
7. Adaugă lintea, amestecă și porționează rezultatul în 4 farfurii astfel: în fiecare farfurie pune 2 bucăți de vânătă și adaugă puțin iaurt amestecat cu pasta harissa (de ardei iute).
Informații nutriționale per porție
Calorii | Grăsimi | Carbohidrați | Proteine |
470kcal | 20g | 52g | 19g |