Sort by
Sort by

Salată de linte neagră cu vinete coapte și ierburi proaspete

Foto Salată de linte neagră cu vinete coapte și ierburi proaspete

 

Ce spui de o rețetă delicioasă și inedită cu vinete și ierburi proaspete?

Icon Portion

 MASĂ PENTRU: 4

Icon Time

    GATA ÎN: 50 minute

Icon Difficulty

    DIFICULTATE: Relaxat


Lista de ingrediente

•    2 vinete  – aproximativ 600g
•    200g linte neagră beluga
•    50g chia
•    1 linguriță pastă harissa (pastă de ardei iute)
•    2 căței de usturoi
•    2 linguri de sirop concentrat de rodie  
•    coaja de la o lămâie
•    500ml apă
•    1/2 legatură de pătrunjel proaspăt 
•    1/2 legatură mentă
•    1 linguriță sare

Pentru dressing:
•    60ml ulei de măsline
•    2 linguri oțet balsamic
•    1 lingură sirop concentrat de rodie
•    60ml zeamă de lămâie

Pentru servire: 
•    100g iaurt
•    1 linguriță de pastă de harissa (pastă de ardei iute)  


Cum prepari?

1.    Într-un bol amestecă pasta de ardei iute, usturoiul pasat, siropul concentrat de rodie și coaja de lămâie. 
2.    Taie vinetele în câte 4 bucăți fiecare și pune-le într-o tavă de copt. 
3.    Unge vinetele tăiate cu sosul preparat anterior și cu uleiul de măsline și coace-le timp de 40-45 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade.
4.    Pune lintea într-o oală mică umplută cu apă. Acoperă cu un capac și lasă să fiarbă. Redu focul și las-o să fiarba aproximativ 20 de minute. La sfârșitul fierberii adaugă puțină sare și amestecă. Scurge apoi lintea și răcește-o sub jet de apă.
5.    Într-un bol mai mare adaugă lintea fiartă, semințele de chia, mentă și pătrunjelul tăiate mari.
6.    Pregătește dressing-ul, punând într-un bol toate ingredientele și amestecă bine. 
7.    Adaugă lintea, amestecă și porționează rezultatul în 4 farfurii astfel: în fiecare farfurie pune 2 bucăți de vânătă și adaugă puțin iaurt amestecat cu pasta harissa (de ardei iute).

Informații nutriționale per porție

Calorii Grăsimi Carbohidrați Proteine
470kcal 20g 52g 19g