Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sort by
Sort by

Salată de linte neagră cu vinete coapte și ierburi proaspete

Foto Salată de linte neagră cu vinete coapte și ierburi proaspete

 

Ce spui de o rețetă delicioasă și inedită cu vinete și ierburi proaspete?

MASĂ PENTRU: 4

GATA ÎN: 50 minute

DIFICULTATE: Relaxat


Lista de ingrediente

•    2 vinete  – aproximativ 600g
•    200g linte neagră beluga
•    50g chia
•    1 linguriță pastă harissa (pastă de ardei iute)
•    2 căței de usturoi
•    2 linguri de sirop concentrat de rodie  
•    coaja de la o lămâie
•    500ml apă
•    1/2 legatură de pătrunjel proaspăt 
•    1/2 legatură mentă
•    1 linguriță sare

Pentru dressing:
•    60ml ulei de măsline
•    2 linguri oțet balsamic
•    1 lingură sirop concentrat de rodie
•    60ml zeamă de lămâie

Pentru servire: 
•    100g iaurt
•    1 linguriță de pastă de harissa (pastă de ardei iute)  


Cum prepari?

1.    Într-un bol amestecă pasta de ardei iute, usturoiul pasat, siropul concentrat de rodie și coaja de lămâie. 
2.    Taie vinetele în câte 4 bucăți fiecare și pune-le într-o tavă de copt. 
3.    Unge vinetele tăiate cu sosul preparat anterior și cu uleiul de măsline și coace-le timp de 40-45 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade.
4.    Pune lintea într-o oală mică umplută cu apă. Acoperă cu un capac și lasă să fiarbă. Redu focul și las-o să fiarba aproximativ 20 de minute. La sfârșitul fierberii adaugă puțină sare și amestecă. Scurge apoi lintea și răcește-o sub jet de apă.
5.    Într-un bol mai mare adaugă lintea fiartă, semințele de chia, mentă și pătrunjelul tăiate mari.
6.    Pregătește dressing-ul, punând într-un bol toate ingredientele și amestecă bine. 
7.    Adaugă lintea, amestecă și porționează rezultatul în 4 farfurii astfel: în fiecare farfurie pune 2 bucăți de vânătă și adaugă puțin iaurt amestecat cu pasta harissa (de ardei iute).

Informații nutriționale per porție

Calorii Grăsimi Carbohidrați Proteine
470kcal 20g 52g 19g