Sort by
Sort by

Salată de pepene roșu cu mentă și prosciutto

Foto Salată de pepene roșu cu mentă și prosciutto

 

Ce ar fi vara fără pepene roșu? Află cum poți să îl consumi într-o salată delicioasă și răcoritoare...

Icon Portion

 MASĂ PENTRU: 4

Icon Time

    GATA ÎN: 25 minute

Icon Difficulty

    DIFICULTATE: Relaxat


Lista de ingrediente

•    115g de felii subțiri prosciutto;
•    1,5kg pepene roșu (cu tot cu coajă);
•    6 ridichi;
•    4 cepe verzi;
•    1/4 cană mentă prospătă;
•    1/4 cană alune sărate tocate;
•    2 linguri de suc de lămâie proaspăt;
•    1 lingură de ulei de măsline extra-virgin;
•    sare și piper.


Cum prepari?

1.    Încălzește cuptorul la 200°C. Aranjează într-o tavă feliile de prosciutto într-un singur strat. Dă-le la cuptor timp de 8-10 minute până încep să prindă o culoare maronie.
2.    Taie pepenele roșu în felii și porționează-l în triunghiuri micuțe. Așează pepenele într-un bol, adaugă ridichile, ceapa verde, menta și alunele. Asezonează tot cu sucul de lămâie și uleiul de măsline și pune sare și piper după gust.
3.    Rupe prosciutto în fâșii micuțe și pune-l în bolul cu salata înainte de servire.

Mmmmm...

Informații nutriționale per porție

Calorii Proteine Lipide Glucide
300kcal 12.75g 12.5g 32.25g