Sort by

Tartă de ciocolată cu cremă de fistic și piper roz

Foto Tartă de ciocolată cu cremă de fistic și piper roz

 

Ce spui de un desert cu gust bogat de ciocolată și cu o delicată notă florală?

MASĂ PENTRU: 10

GATA ÎN: 3 ore

DIFICULTATE: Curajos


Lista de ingrediente

Blat:
•    125g făină
•    50g făină de migdale
•    50g zahăr pudră
•    un vârf de sare
•    80g unt rece tăiat cuburi
•    un gălbenuș de ou mare
•    2 linguri apă foarte rece

Crema de ciocolată:
•    300ml smântână 30% grăsime
•    125ml lapte
•    60g ciocolată Nestlé Dessert Praline
•    150g ciocolată Nestlé Dessert Noir
•    2 ouă mari
•    50g zahăr brun
•    un vârf de sare
•    ½ linguriță extract de vanilie

Crema de fistic:
•    100g fistic
•    100g zahăr brun
•    100g ciocolată albă
•    40g unt
•    120ml lapte
•    ½ linguriță extract de vanilie

 


Cum prepari?

1.    Amestecă făina de grâu cu făina de migdale și zahărul pudră, apoi adaugă untul foarte rece tăiat cuburi și amestecă componentele rapid, frecând între degete untul și făina până când obții ceva similar cu textura nisipului.
2.    Creează un mic spațiu în mijloc în care vei pune un gălbenuș de ou cu două linguri de apă foarte rece, amestecă-le și apoi combină totul, asigurându-te că untul este cât mai bine înglobat în aluat și că totul a fost omogenizat.
3.    Formează o bilă din aluat și învelește-l în folie alimentară, apoi lasă-l la frigider pentru minim 30 de minute.
4.    Unge o tavă de tartă cu unt și apoi pudreaz-o cu făină înainte să scoți aluatul, apoi întinde aluatul cu ajutorul unui făcăleț, respectând forma rotundă, și apasă foaia obținută în forma de tartă, asigurându-te că aderă la pereții acesteia.
5.    Înțeapă crusta în mai multe locuri cu o furculiță și pune peste aluat o hârtie de copt peste care vei turna orez, apoi pune tarta la cuptor la 160°C pentru 25-30 de minute până când crusta capătă o culoare aurie.
6.    În timp ce crusta se coace, poți pregăti crema de ciocolată. Într-un vas, pune la încălzit laptele și smântâna până ajung aproape de punctul de fierbere și după ce ai luat vasul de pe foc, rupe în bucăți cele două tipuri de ciocolată, Nestlé Dessert Noir și Nestle Dessert Praline, și pune-le înăuntru pentru a se topi, amestecând ușor.
7.    În alt vas, bate ouăle cu zahărul, un vârf de sare și o jumătate de linguriță extract de vanilie, apoi adaugă ciocolata topită după ce aceasta s-a răcit puțin și continuă să amesteci.
8.    Toarnă amestecul obținut în forma de tartă răcită, apoi mută-le în cuptor pentru 40 de minute la 160°C. Atunci când observi că amestecul de ciocolată are o consistență gelatinoasă, tarta este gata. 
9.    Pune fisticul și zahărul într-un blender și macină-le cu câteva pulsații, apoi adaugă o jumătate din cantitatea de lapte și pulsează din nou pentru câteva secunde.
10.    Într-un vas separat, toarnă untul și ciocolata albă și lasă-le să se încălzească la foc foarte mic și adaugă ce a rămas din lapte și extractul de vanilie, amestecând constant.
11.    Adaugă crema obținută în blender în ciocolata caldă și amestecă constant, până obții o pastă și cu o linguriță, toarnă peste tarta aceasta crema de fistic.
12.    Pentru decor, poți folosi zahăr pudră, piper roz și flori comestibile.

Un deliciu!
 
Rețetă trimisă de Sorin Vlad în cadrul concursului „Intră în Lumea Deserturilor” organizat de Nestlé Dessert.

Informații nutriționale per porție

Calorii Proteine Lipide Glucide
485kcal 9.2g 28.1g 37.5g