Varză în sos de iaurt cu semințe de muștar și curry
Dacă iubești mâncarea picantă, cu siguranță această rețetă indiană va fi una dintre favoritele tale. Iată o rețetă simplă varză proaspătă în sos de iaurt cu semințe de muștar negru și curry pe care vei vrea să o repeți.
MASĂ PENTRU: 6
DIFICULTATE: Curajos
Lista de ingrediente
• 1 varză proaspătă verde
• 120 ml de ulei rapiță
• 1 linguriță de asafoetidă (condiment pentru mâncare indiană) sau de usturoi pudră
• 1 lingură și ½ de semințe muștar negru
• 1 cană și jumătate de iaurt (cu un procent mediu de grăsime)
• 1 linguriță de sare
• 1 linguriță de chimen
• 1 lingură de turmeric
• 1 linguriță de coriandru
Cum prepari?
1. Spală bucățile de varză și apoi pune-le într-o strecurătoare. Scuge varza de orice exces de apă.
2. Într-o tigaie mare încălzește uleiul de rapiță, timp de un minut.
3. Adaugă lingurița de asafoetidă (condiment pentru mâncare indiană) sau de usturoi pudră și lasă să sfârâie cam 10 secunde. Pune apoi semințele de muștar și lasă-l la foc mic cam un minut sau până auzi primul "pocnet".
4. După 5 minute, adaugă iaurtul în tigaie. Pune pe rând sarea, chimenul, turmericul și coriandrul, și lasă totul la foc mic încă 5 minute.
5. Adaugă varza tăiată fâșii și amestecă totul bine. Asigură-te că varza și sosul sunt combinate perfect.
6. Mai lasă să fiarbă timp de 5 minute, la foc mediu.
7. Se poate servi imediat.
O rețetă care te va invita să vizitezi India.
Informații nutriționale per porție
Calorii | Proteine | Grăsimi | Glucide |
666 Kcal | 12.09g | 53.29g | 46.35g |