Sort by

Mille feuille crocant cu ganache de ciocolată

Foto Mille feuille crocant cu ganache de ciocolată

 

Cu acest desert crocant și savuros, vei reuși să îi impresionezi pe cei dragi!

MASĂ PENTRU: 10

GATA ÎN: 4 ore

DIFICULTATE: Aventurier


Lista de ingrediente

•    450g ciocolată Nestlé Dessert Noir
•    250ml frișcă lichidă
•    30g unt
•    1 lingură apă de trandafiri
•    trandafiri comestibili
•    zmeură
•    frunze de mentă


Cum prepari?

1.    Topește 200g de ciocolată Nestlé Dessert Noir pe baie de abur și las-o să se răcească pentru 10 minute.
2.    Pe o foaie de copt, așează 2 forme de inox și pune ciocolata topită în mijlocul lor cu ajutorul unei linguri, până când umpli formele.
3.    Pune ciocolata la răcit pentru 30-45 de minute și prepară crema între timp, turnând frișca lichidă într-o oală încăpătoare și lăsând-o să fiarbă la foc mic.
4.    La primele semne de fierbere, stinge focul și adaugă 250g de ciocolată Nestlé Dessert Noir ruptă în bucăți, iar atunci când aceasta începe să se topească, o poți amesteca cu un tel.
5.    Adaugă untul tăiat bucățele și amestecă până totul se omogenizează, apoi adaugă 1 lingură de apă de trandafiri.
6.    După ce crema a stat la rece 2-3 ore, o poți bate cu telul sau mixerul electric pentru a o transforma într-o spumă.
7.    Este timpul să asamblezi mille feuille-ul! Montează baza de ciocolată crocantă, decorează cu ganache și apoi pune un al doilea strat de ciocolată deasupra.
8.    Decorează cu zmeură, petale de trandafir comestibil, frunze de mentă și rozete de ganache.  
Un deliciu cu adevărat delicat!
 
Rețetă trimisă de Andreea Octavia Duta  în cadrul concursului „Intră în Lumea Deserturilor” organizat de Nestlé Dessert.

Informații nutriționale per porție

Calorii Proteine Lipide Glucide
302.5kcal 3.2g 20.5g 23.8g