Sort by

Sprijinul nostru pentru poporul ucrainean

Ucraina

De la izbucnirea războiului din Ucraina, Nestlé s-a concentrat pe siguranța și securitatea angajaților și familiilor acestora, precum și pe furnizarea de asistență umanitară și sprijin pentru oamenii din Ucraina și refugiații din țările vecine.

 • Sprijinul nostru pentru poporul ucrainean
  Suntem în contact zilnic strâns cu cei 5.800 de angajați Nestlé din Ucraina și cu familiile lor și facem tot ce ne stă în putință pentru a le asigura siguranța. Unii dintre pașii pe care i-am făcut includ:

  -  Plata în avans a salariilor angajaților.
  -  Menținerea unui viitor previzibil pentru salarii.
  -  Plăți unice pentru a sprijini relocarea.
  -  Pachete de îngrijire de urgență cu produse esențiale.
  -  Linia telefonică dedicată pentru angajații care oferă sfaturi (juridice și de imigrație) despre cum să se mute, să treacă granița, să primească ajutor medical și psihologic, să obțină asistență alimentară sau să găsească un coleg.
  -  Oferte de muncă pentru angajații ucraineni de la alte companii cu care colaborează Nestlé.
  - Sprijinirea centrelor din țările vecine pentru a primi angajații și familiile acestora care au plecat din Ucraina.
  Ucraina

Sprijinirea poporului Ucrainean

 • Donații de alimente
  Oferim asistență de urgență colegilor noștri și familiilor acestora, precum și localnicilor. Donațiile totale de alimente reprezintă până acum peste 450 de tone de hrană instant, 140 de tone de hrană pentru sugari, 11 tone de produse de nutriție medicală și peste 100 de tone de hrană pentru animale de companie și produse de îngrijire a animalelor de companie.

  Echipele noastre din Nestlé Ucraina și Centrul nostru de servicii pentru afaceri Nestlé din Lviv ajută la coordonarea activităților de asistență din regiune.
 • Parteneriat cu Crucea Roșie și băncile de alimente locale
  Lucrăm cu organizații locale de Cruce Roșie și bănci de alimente din Europa pentru a distribui alimente esențiale, hrană pentru animale de companie și băuturi celor care au nevoie și spitalelor. Aceasta include cafeaua solubilă, alimente deshidratate, batoane de cereale și hrană pentru animale de companie, pentru refugiații ucraineni și animalele lor de companie care sosesc în țările baltice, Republica Cehă, Slovacia, Polonia, România și Ungaria.
 • Produse alimentare pentru copii
  La cererea autorităților din Ucraina și din țările învecinate, precum și a ONG-urilor umanitare, oferim, de asemenea, provizii alimentare de urgență pentru copiii mici și facem acest lucru în conformitate cu standardele noastre stricte și cu Principiile directoare ale OMS pentru hrănirea sugarilor și a copiilor mici în situații de urgență.
 • Menținerea operațiunilor
  În calitate de companie alimentară, misiunea noastră este să ne concentrăm în continuare pe asigurarea unei aprovizionări fiabile cu produse alimentare esențiale pentru populația locală. De aceea, continuăm să ne menținem operațiunile în funcțiune în Ucraina, acolo unde este sigur să facem acest lucru, ca parte a păstrării aprovizionării rafturilor supermarketurilor pentru localnici. În prezent, compania noastră poate livra 60% din volumul său de dinainte de război.

Cum îi ajutăm pe refugiații ucraineni

Angajații Nestlé din întreaga lume își intensifică, de asemenea, solidaritatea printr-o strângere de fonduri în parteneriat cu Federația Internațională a Crucii Roșii și Semilunii Roșii (IFRC). Compania va egala aceste contribuții pentru a-și dubla impactul.

În țări precum Polonia și Germania, angajații Nestlé își deschid casele pentru a găzdui persoane care au fugit de conflictul din Ucraina. În multe țări, colegii noștri inițiază și participă la eforturile de ajutor local.

Mai jos sunt câteva exemple de acțiuni pe care le întreprind Nestlé și angajații noștri:

Produse și sprijin pentru refugiații care intră în România
Nestlé România

Încă din prima zi, ne-am mobilizat împreună cu Asociația Banca pentru Alimente, cu care are avem un parteneriat pe termen lung, și timp de 2 săptămâni au urmat donații de peste 60 de tone de alimente. 

Au fost trimise către Banca pentru Alimente produse precum cereale de mic dejun Lion, Nesquik, Cookie Crisp, Fitness, Cheerios, Musli, cafea Nescafé 3in1, Nescafé  Gold, Nescafé  Brasero, Nescafé  Classic, Nescafé  Sensazione, Nescafé  Grande R&G sau Starbucks, noodles și supe Maggi, dar și dulciuri After Eight, KitKat Chunky, Lion, Joe, băuturi Nesquik Ready to drink, iaurturi Yogolino Vanilla, pouch-uri și alte produse pentru copii mici Nestle Quinoa, Naturnes Bio NutriPuffs Carrot, Naturnes Bio Biscuit Apple, Naturnes Bio Plain, formule de lapte Nan OptiPro 3, Little Steps 3, precum și foarte multe produse pentru animale de companie din gama Purina și Pro Plan, Felix, Friskies, Dog Chow, Cat Chow, Gourmet, Darling, Dental Fresh. Partenerii noștri de la Banca pentru Alimente le-au distribuit în punctele de graniță pe unde intră în țară refugiații din Ucraina și Republica Moldova. Procesul de donație nu s-a încheiat, vom continua să facem acest lucru cât timp va fi nevoie.

Angajații Nestlé au ajutat colegi de la Nestlé Ucraina să plece din țară, să tranziteze România sau să se instaleze aici până la încetarea conflictului. Aceste persoane au fost ajutate cu transport, cazare, masă și suport moral pentru a face față situației dificile în care se află.
 

Produse pentru persoane aflate în adăposturi
Nestlé Ucraina
Angajații Nestlé, cu ajutorul voluntarilor și al apărării teritoriale, au transportat 140 de tone de noodles, piureuri și supe instant către oamenii care se adăposteau în stații de metrou, gări etc. din Harkov, orașul asediat. Sute de game de produse alimentare esențiale din fabricile noastre (hrană pentru bebeluși, supe și noodles) sunt livrate în fiecare zi celor care au nevoie din comunitate.
Huburi de sprijin în țările vecine
Nestlé Polonia
O parte a fabricii noastre din Rzeszow (Polonia) a fost transformată într-un loc de cazare pentru angajații și membrii familiei acestora care trec granița dintre Ucraina și Polonia. Aceasta face parte dintr-un demers mai amplu de a înființa centre de sprijin în țările vecine pentru a primi angajații și familiile acestora care au fugit din Ucraina.
Ajutor umanitar în Lviv
Nestlé Ucraina
În parteneriat cu asociația ucraineană Kryla Nadii, Nestlé a organizat sprijin umanitar direct în zonele de război. Acest efort va fi continuat.
Locuințe temporare pentru angajații ucraineni
Nestlé Europa Centrală și de Est
Angajații Nestlé au oferit deja locuințe temporare angajaților ucraineni. Nestlé CEE găzduiește în prezent aproape 600 de angajați și membrii familiei lor apropiate, inclusiv 180 de copii.
Conduși de solidaritate
Nestlé Olanda
Unii dintre angajații noștri au mers către granița cu Ucraina cu mașini încărcate cu produse și bunuri Nestlé pentru a le distribui în adăposturi (saci de dormit, saltele, haine termice etc.) 
S-au întors în schimb cu familii ucrainene.
 
Angajații polonezi au amenajat o cameră de joacă pentru copii
Nestlé Polonia

Angajații au donat jucării și au ajutat la înființarea unei camere de joacă pentru copiii din Ucraina. În prezent, acestor copii li se oferă îngrijire profesională, în timp ce părinții lor lucrează.

Nestlé Polonia a fost foarte activă în furnizarea de sprijin, inclusiv în punctele de recepție din Rzeszów și Varșovia pentru a oferi mâncare, haine, articole necesare plus garantarea unui loc de dormit temporar înainte de a găsi cazare pentru toată perioada. Avem, de asemenea, un program de-la-coleg-la-coleg în care angajații Nestlé Polonia oferă locuințe, transport, colectare articole (haine, jucării etc.) sau divertisment pentru colegii noștri ucraineni.
 

Camioane cu mâncare pentru copii ucraineni aflați în nevoie
Nestlé Germania
După consultarea colegilor din Ucraina, a fost clar rapid că mâncarea pentru copii este cea mai urgentă nevoie. Așadar, am trimis cateva camioane spre Ucraina.
Un camion plin cu Maggi
Nestlé Germania
Un camion plin cu produse Maggi călătorește deja spre Lviv pentru a fi predat unui partener local, respectiv fundația non-profit, „Kryla Nadiyi”, care se va ocupa de distribuția ulterioară în Ucraina.
Coordonarea donațiilor de la fabricile europene
Marea Britanie
Hub de transport din York, Marea Britanie a aranjat transportul stocurilor de donații din fabricile noastre europene pentru a sprijini organizațiile caritabile din Ucraina. 
Acesta inițiativă pornește de la fabrica noastră din Luedinghausen.