Sort by

Educație alimentară

Educatie alimentara
Angajamentul nostru: Responsabilizarea părinților, a celor care au grijă de copii și a profesorilor, pentru a încuraja comportamente sănătoase în rândul copiilor

Alimentația corecta și practicile alimentare în primele 1 000 de zile de viață, de la momentul concepției și până la vârstă de doi ani, pun bazele sănătății și bunăstării pentru toată viața. Prin urmare, este important ca mamele să formeze obiceiuri alimentare sănătoase pentru ele și copiii lor.

 

Obiectivul nostru în 2016

În curs de realizare: Să oferim o educație alimentara pentru părinți și pentru cei care au grija de copii, în ceea ce privește importanța primelor 1 000 de zile de viață (de la momentul concepției până la vârstă de doi ani a copilului), inclusiv alimentația mamelor în timpul sarcinii și promovarea alimentației la sân drept cel mai bun start în viață.

 

Progresele înregistrate până în prezent

Dorim să încurajăm comportamentele sănătoase în rândul copiilor și familiilor, prin intermediul a trei programe, fiecare cu un obiectiv specific. Desi toate trei au aceleași obiective generale, fiecare program este diferit ca dimensiune, domeniu de aplicare și abordare și este oferit prin diferite canale ce vizează grupe specifice:

  • Programul Nestlé „Start Healthy Stay Healthy”, care educă părinții cu privire la importanța alimentației în primele 1 000 de zile de viață ale copilului;
  • Programul global „Nestlé Healthy Kids” (Copii sănătoși în întreaga lume), dedicat responsabilizării profesorilor și a copiilor în privința educației alimentare și a promovării unor stiluri de viață sănătoase în mediul școlar și
  • Programul „United for Healthier Kids” (Uniți pentru copii mai sănătoși), care încurajează comportamentele mai sănătoase în rândul copiilor, prin implicarea părinților și a partenerilor.
  • Programul Nestlé „Start Healthy Stay Healthy First 1000 Days Nutrition” (Începe sănătos, rămâi sănătos cu primele 1 000 de zile de alimentație) este un curs antrenant de e-learning, creat de oameni de știință din domeniul nutriției și bazat pe ultimele descoperiri științifice și date privind sănătatea publica. Acest curs ajută mamele să înțeleagă ce să dea copiilor, cum să le dea și de ce primele 1 000 de zile sunt cruciale pentru sănătatea viitoare a copiilor lor. Până la sfârșitul anului 2016, programul era derulat în peste 40 de piețe și ajunsese la 55 de milioane de persoane prin intermediul mijloacelor de comunicare în masă.

Programul nostru global „Nestlé Healthy Kids” ajută copiii și adolescenții să aibă o alimentație corectă și echilibrată și o hidratare sănătoasă, printr-un stil de viață activ. Cu ajutorul profesorilor, aceștia învață bazele nutriției și capătă sfaturi practice cu privire la obiceiurile corecte de a mânca și a bea. Cadrul programului este flexibil, lăsând loc școlilor să îl adapteze la nevoile specifice legate de sănătate și nutriție ale comunităților lor. Odată cu noile programe instituite în Gabon și teritoriile palestiniene, suntem astăzi prezenți în 84 de țări.

De asemenea, am creat programul „United for Healthier Kids”, un program de pionierat, comprehensiv, bazat pe date științifice, prevăzut a se derula, în principal, în media sociale. Prin implicarea partenerilor publici și privați de la nivel local, se intenționează ca programul să ofere părinților cu copii sub vârstă de 12 ani noi instrumente pentru a inspira și facilita schimbarea comportamentală. În ultimii doi ani, „United for Healthier Kids” a atras peste 170 de milioane de părinți și în acest moment se derulează în 10 tari.

 

Obiectivele noastre pentru 2020

  • Până în 2018: Vom menține programele globale existente „Nestlé Healthy Kids”, în timp ce vom măsură impactul acestora asupra copiilor, pe baza a cinci obiective stabilite la nivel global: să consume alimente nutritive și diverse; să gestioneze porțiile; să aleagă apa; să se joace și să fie activi și să mențină obiceiurile unei igiene corecte.
  • Până în 2020: Vom sprijini 50 de milioane de copii prin programele noastre de educație alimentară și schimbare comportamentală; un obiectiv important către ținta noastră superioara pentru 2030.