Sort by

Știi de ce copiii tăi au nevoie să fie hidratați?

hidratare copii
Ca mama, ai foarte mare grijă de dezvoltarea fizică și intelectuală a copiilor tăi. De aceea, te asiguri că au un somn bun și mese bine echilibrate. Dar știai că la fel de important este să bea apa îndeajuns?

Apa circulă prin tot corpul copiilor

De fapt, în corpul uman, apa circulă printr-un remarcabil sistem de irigare. Apa este prezentă în fiecare parte a corpului, fiecare organ și, în special, în creier. În copilărie, care este o perioadă de dezvoltare și învățare pentru copii, o hidratare bună este importantă pentru ca întregul corp și creierul să funcționeze în mod adecvat.

Vrei să-i înveți pe copiii tai despre importanța apei?

Unele mame au găsit soluții.

"Nu știu daca fiica mea își va aminti să bea apa când e la scoală. Deci, pentru a-i aduce aminte să bea în timpul zilei, îi dau o sticla mică cu apă pe care o poate lua în ghiozdan. Aceasta o va ajuta să bea cele 8 pahare de apa de care are nevoie în fiecare zi". (Natalia S.)

"Când îl iau pe fiul meu de la scoală, de fiecare data îi este sete. Astfel, am mereu cu mine o sticla mică cu apă în geantă, pentru a-i da să bea imediat. De cele mai multe ori bea în drum spre casa ". (Maria N.)

Ajuta-ți copilul să bea apa înainte, în timpul și după scoală!

Apa este vitala pentru copiii tai. Acasă, la scoală și în timpul activităților lor, o buna hidratare este importanta pentru că ei să se simță bine. Pentru a menține o buna hidratare a organismului lor și pentru a compensa pierderile de apa, este esențial pentru copii să adopte obiceiuri sănătoase încă de timpuriu, bând apă în mod regulat în timpul zilei.

Ajută-i să bea 8 pahare de apa* pe parcursul zilei, programând 8 ocazii speciale, care sunt ușor de ținut minte. De exemplu, înainte de a pleca la scoală dimineața, pune o sticla mica de apa în ghiozdan sau geanta de sport. Explica-le cât de important este să bea apa, chiar înainte de a li se face sete!

 

* un pahar = 15 cl pentru un copil sănătos și sedentar în vârstă de 6 până la 14 ani, care trăiește într-un climat temperat și are un regim alimentar variat și echilibrat și un stil de viață sănătos. Cantitatea de apa depinde de vârstă și sexul copilului.