Sort by
Sort by

Accesul la alimente sigure, nutritive și accesibile ca preț

Bunica, mama și fiica care gătesc

Accesul la alimente sigure și la o alimentație bogată în nutrienți este un drept fundamental al omului. Cu toate acestea, se estimează că 840 milioane de oameni merg în mod regulat la culcare flămânzi și trei miliarde nu își pot permite o alimentație sănătoasă, care să acopere necesarul de substanțe nutritive.

Pe fondul unei populații mondiale în creștere, care se așteaptă să ajungă la 10 miliarde de locuitori până în 2050, aceste probleme vor continua să persiste în lipsa unor măsuri.

Contribuim la combaterea foametei și a malnutriției și lucrăm din greu pentru a eradica anemia și emacierea, în special în rândul populațiilor vulnerabile. Ne concentrăm eforturile pe inovarea la nivel de produse, prin punerea pe piață a unor alimente de bază la prețuri accesibile, îmbogățite cu micronutrienți și prin oferirea unor sfaturi practice despre nutriție. Cu toate acestea, acțiunile de atenuare a acestor probleme nu ar trebui să dăuneze mediului.

Combaterea foametei și malnutriției în cazul generațiilor viitoare 

129.2 miliarde
4200

Alimentație mai accesibilă prin inovație

Mai mult de jumătate din populația globală supraviețuiește cu 2, până la 10 dolari pe zi, așadar, o parte din activitatea noastră de cercetare și dezvoltare se concentrează pe crearea de produse la prețuri accesibile, îmbogățite cu micronutrienți. Deoarece deficiențele nutriționale pot varia geografic, reflectând diferite obiceiuri alimentare, factori istorici, culturali și religioși și circumstanțe socio-economice, este vital să ne asigurăm că astfel de nutrienți sunt relevanți la nivel local.

Un alt aspect important este reducerea „decalajului de proteine” – aceasta se referă la cererea de proteine care depășește oferta sau, la cazul în care este disponibil, însă inaccesibil pentru comunitățile locale. Ajutăm prin implicarea oamenilor noștri de știință în ajustarea proceselor și a rețetelor și prin utilizarea materiilor prime locale pentru a dezvolta produse inovatoare folosind proteine vegetale mai accesibile. 

Principalele noastre acțiuni

  • Continuăm să ajutăm oamenii să facă alegeri alimentare, oferind informații nutriționale pe ambalaj, ghiduri de consum și servicii pentru a susține o alimentație echilibrată.  
  • Extindem oferta noastră și accesul la alimente accesibile, nutritive și fortificate.  
  • Evaluăm întreaga noastră gamă de produse utilizând evaluări obiective ale profilului nutrițional științific internațional.  
  • Susținem anual 50 de milioane de copii să adopte diete și stiluri de viață echilibrate prin intermediul programului Nestlé for Healthier Kids până în 2030.  
  • Implementăm Policy on the Marketing of Breast-Milk Substitutes și angajamentul nostru global de a opri promovarea formulelor noastre pentru sugarii cu vârsta de până la 6/12 luni.  
  • Îmbunătățim și implementăm Politica noastră Marketing Communication to Children.  
  • Lansăm servicii offline și online în piețele cheie și activăm programe de educație nutrițională relevante pentru consumatori.  
  • Explorăm oportunități de replicare și extindere a intervențiilor noastre de nutriție pentru familiile de fermieri.  
  • Explorăm în continuare legăturile dintre agricultura regenerativă și îmbunătățirea nutriției.
  • Reducem la jumătate risipa alimentară în operațiunile noastre până în 2030 și accelerăm acțiunile pentru atingerea obiectivului 12.3 al Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă prin ajutorul acordat în combaterea pierderii și risipei alimentare în lanțul nostru de valoare. 
Mama și fiica care gătesc

Îmbunătățirea calității vieții în favelele din Brazilia

În Brazilia, batonul Gerando Falcões Fruit and Nut a fost lansat în 2022 ca primul produs social al Nestlé. Toate profiturile sunt destinate să contribuie la îmbunătățirea vieții locuitorilor din patru favele mari din Brazilia, din trei regiuni: Maceió, Rio de Janeiro și São Paulo. Până în prezent, vânzările batonului au generat 300 de milioane de BRL (aproximativ 54 de milioane de CHF) pentru a ajuta organizația Gerando Falcões să îmbunătățească viețile în favelele din Brazilia.

Copii zâmbitori alergând împreună

Abordarea deficienței de fier în Pakistan

În Pakistan, unde jumătate dintre copii suferă de deficiență de fier, am lansat Bunyad Iron+, o băutură pe bază de lactate, accesibilă și fortificată cu o nouă sursă de fier care este absorbită de organism de trei ori mai bine în comparație cu sursele existente.  

Ajutăm copiii să ducă o viață mai sănătoasă

Nestlé for Healthier Kids urmărește creșterea nivelului de conștientizare privind alimentația sănătoasă la nivel global. Se concentrează pe combaterea malnutriției, dar subliniază, de asemenea, riscurile asociate cu supraponderalitatea și condițiile cronice care pot rezulta din obezitate. În urma cercetărilor, s-a constatat că, în China, copiii consumă doar 16% din cantitatea recomandată de lactate și 16% dintre copiii din SUA sar peste prânz și pierd vitamine și minerale prețioase.

O rețea globală de cercetători în domeniul cercetării și dezvoltării

Rețeaua noastră de cercetare și dezvoltare cuprinde 23 de locații din întreaga lume, iar oamenii noștri de știință colaborează cu universități și start-up-uri de top pentru a contribui la crearea unei alimentații mai accesibile și mai durabile. Centrul nostru de cercetare și dezvoltare pentru nutriție accesibilă din Abidjan, Coasta de Fildeș, joacă un rol-cheie în dezvoltarea de alimente care vizează nevoile populațiilor vulnerabile din Africa sub-sahariană - în special Coasta de Fildeș, Kenya, Nigeria, Senegal și Africa de Sud. Se poate mândri cu specialiști în tehnologiile alimentare, oameni de știință și ingineri specializați în inovarea cerealelor, produselor lactate, gustărilor și băuturilor. 

CSV 2023