Mousse de ciocolata cu lapte de migdale, zmeura si menta (template reteta)
Descopera acest desert fresh cu zmeura si menta. Delecteaza-te cu aceasta reteta de mousse de ciocolata.
MASA PENTRU: 4
GATA IN: 40 minute
DIFICULTATE: Relaxat
Lista de ingrediente
- 240ml lapte de migdale
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 2 linguri ulei de cocos
- 2 galbenusuri
- 2 linguri sirop de agave
- 1 varf de sare
- 100g ciocolata neagra Nestle Dessert
Pentru servit:
- 60g iaurt
- 150g zmeura proaspata
- frunze proaspete de menta
Cum prepari?
- Toarna laptele intr-o oala, adauga uleiul de cocos si incalzeste-le la foc mic fara sa ajunga sa fiarba. Amesteca de cateva ori pentru a te asigura ca uleiul de cocos se incorporeaza.
- Amesteca galbenusurile, siropul de agave, esenta de vanilie si sarea, intr-un bol mare.
- Ia laptele de pe foc si adauga ciocolata neagra Nestle Dessert taiata bucati. Amesteca pana cand se topeste complet.
- Intr-un recipient cu peretii subtiri toarna amestecul de galbenusuri, peste care torni apoi ciocolata. Amesteca-le continuu pentru ca ouale sa nu se intareasca.
- Trece amestecul printr-o sita si apoi toarna-l in cani termorezistente, pe care le vei pune intr-o tava adanca. Toarna apoi apa calda in tava, indeajuns de multa incat sa ajunga pana la jumatatea canilor termorezistente in care se afla amestecul pentru mousse.
- Pune tava pe gratarul din mijloc al cuptorului si coace amestecul timp de 30 minute in cuptorul preincalzit la 150 grade.
- Lasa sa se raceasca complet inainte de a servi.
- Serveste mousse-ul cu iaurt, zmeura si menta.
Informatii nutritionale per portie
Calorii | Grasimi | Carbohidrati | Proteine |
303kcal | 23g | 22g | 4g |