Sort by
Sort by

Nestle Optifibre

OptiFibre® conține 100% fibre solubile, cu efect prebiotic, care ajută la reglarea tranzitului intestinal. OptiFibre® este un aliment destinat unor scopuri medicale speciale, indicat pentru regimul dietetic al pacienților cu tulburări de tranzit intestinal.

OptiFibre

OptiFibre®

OptiFibre® conține 100% fibre solubile, cu efect prebiotic, care ajută la reglarea tranzitului intestinal. OptiFibre® este un aliment destinat unor scopuri medicale speciale, indicat pentru regimul dietetic al pacienților cu tulburări de tranzit intestinal.

Indicații:

  • Constipație, balonare, dureri abdominale.
  • Nu poate fi folosită ca sursă unică de nutriție.

Cui se recomanda OptiFibre®?

OptiFibre® are o adresibilitate variată, putând fi consumat de către:

  • Copii cu vârsta mai mare de 3 ani
  • Femei însărcinate sau care alăptează
  • Adulți, este indicat și persoanelor care suferă de diabet.

Recomandare de administrare

Trecerea la o dietă bogată în fibre nu se poate face în mod brusc, ci într-o anumită perioadă de timp, treptat. De asemenea, rezultatele aportului de fibre se pot observa dupa 2-3 zile de consum.

Se recomandă administrarea de OptiFibre treptat, începând cu 1 măsura pe zi (sau ½ în cazul copiilor cu vârsta mai mică de 11 ani). Dacă este necesar, crește consumul treptat, cu o măsură la fiecare 3 zile,  fără a depăși doza maximă zilnică recomandată, de 5 măsuri pe zi.

Odată ce activitatea intestinală s-a reglat, nu mai creșteți numărul de măsuri pe zi. Se recomandă utilizarea timp de cel puțin 3 săptămâni. Produsul poate fi administrat pe termen lung fără efecte adverse.

OptiFibre® se dizolvă în întregime atât în lichide reci cât și calde (băuturi, supe, sosuri) sau în alimente moi (iaurt, piure de cartofi, piure de măr), fără a afecta consistența și gustul acestora.

  • Lichide: 1 măsura la ~ 200ml
  • Alimente moi: 1 măsura la ~ 150g 

Amestecă și așteaptă ca pulberea să se dizolve complet. Băuturile carbogazoase nu sunt indicate pentru administrarea produsului. A nu se administra pe cale parenterală. Nu este potrivit ca unica sursă de nutriție.

Caracteristici principale

100% origine vegetală, conține gumă guar parțial hidrolizată, 100% fibre solubile obținute din boabe de guar, cu efect prebiotic, care ajută la reglarea tranzitului intestinal în mod natural.

* O măsura de OptiFibre conține 5g de pudră = 4,3g fibre ** Fără zahari adaugate, poate conține zahari în mod natural.

TERMEN DE VALABILITATE/INSTRUCȚIUNI DE PĂSTRARE

  • Valabilitate: 24 luni
  • A se păstra la loc uscat și răcoros. După deschidere utilizează conținutul în maxim 30 zile. nchide bine cutia după fiecare utilizare.  

 

Listă Ingrediente

Gumă de guar parțial hidrolizată. Nu conține gluten. Poate conține urme de lapte.

TABEL VALORI NUTRIȚIONALE

Valoarea energetică:202Kcal/100g
Valoarea energetică:816kJ/100g
Grăsimi:0g/100g
Grăsimi din care acizi grași saturați:0g/100g
Glucide:6g/100g
Glucide din care zaharuri:6g/100g
Fibre:86g/100g
Proteine:mai putin de 1.5g/100g
Sare:mai putin de 0.5g/100g
Sodiu:mai putin de 200mg/100g
Potasiu:mai putin de 500mg/100g

 

Încearcă și

nescafe
nescafe allegria
fitness nestle

Citește mai mult

Foto Află totul despre fibre. De ce este bine să le consumi?

Află totul despre fibre. De ce este bine să le consumi?

Fibrele sunt vitale pentru organismul nostru, pentru buna funcționare a sistemului digestiv. Fibrele dietetice sunt componente ale alimentelor de origine vegetală. Sunt rezistente la digestie, însă pot fi fermentate într-o mică măsură de către organismele din tractul digestiv. Nu sunt o sursă de energie sau de nutrienți, dar conferă o mai mare senzație de sațietate. 

Proteinele animale versus proteinele vegetale

Proteinele animale versus proteinele vegetale

Timp necesar pentru citire: 7 minute

Proteinele animale sunt din ce în ce mai expuse criticilor din partea adepților stilurilor de alimentație vegane sau vegetariene. În ceea ce privește calitatea biologică, chiar dacă moda înclină spre proteinele vegetale, știința înclină spre proteinele animale. 

Ce sunt fibrele alimentare

Ce sunt fibrele alimentare și în ce le găsești?

Timp necesar pentru citire: 4 minute

Auzi vorbindu-se din ce în ce mai des despre fibrele alimentare și despre cât de important este să le integrezi zilnic în alimentația ta. Pentru că fibrele sunt o parte importantă a unei alimentații echilibrate, te invităm să afli totul despre ele: ce sunt, de ce sunt importante, care este cantitatea recomandată și care sunt alimentele bogate în fibre. În final vei ști cum să faci din fibre o parte importantă a alimentației tale și a celor dragi ție.