Sort by
Sort by

Actualizare cu privire la Ucraina și Rusia | Nestlé

Suntem alături de poporul Ucrainei și de angajații noștri de acolo, toți cei 5.500. Până în prezent, Nestlé a donat 18.5 milioane CHF în produse și contribuții financiare către organizațiile umanitare locale din Ucraina, dar și pentru a ajuta refugiații de război în țările vecine.

În decembrie 2022, am anunțat o investiție de 40 milioane CHF pentru o nouă unitate de producție în regiunea Volyn din vestul Ucrainei, deoarece credem în viitorul Ucrainei și în potențialul de afaceri al sectorului agroalimentar al țării.

De la izbucnirea războiului din Ucraina, ne-am redus drastic portofoliul din Rusia și am implementat acțiunile pe care le-am anunțat în martie 2022. Ne-am reorientat activitățile pe livrarea de alimente esențiale și de bază către populația locală și am oprit distribuția celei mai mari părți din portofoliul nostru de dinainte de război, din Rusia. Am oprit importurile și exporturile de produse neesențiale în și din Rusia.

În plus:

  • Am încetat să mai facem publicitate în Rusia;
  • Am suspendat orice alte investiții de capital în țară;
  • Continuăm să ne îndeplinim obligațiile față de angajații noștri;
  • Respectăm pe deplin toate sancțiunile internaționale aplicabile împotriva Rusiei; 
  • Vom continua să aplicăm aceste măsuri în viitorul apropiat, operațiunile noastre fiind reduse la furnizarea de alimente esențiale și de bază populației locale.

În Ucraina, prioritatea noastră rămâne menținerea în siguranță a angajaților noștri și a familiilor acestora. Vom continua să ne desfășurăm operațiunile acolo unde este sigur să facem acest lucru, ca parte a angajamentului nostru de a servi populația locală. În plus, vom continua să facem donații de alimente pe tot parcursul anului pentru a ajuta poporul din Ucraina (în valoare de 7 milioane CHF). Aceasta se adaugă donațiilor deja făcute în 2022.

Suntem alături de poporul ucrainean și de cei 5.500 de angajați ai noștri de acolo.