Sort by

Actualizare cu privire la Rusia și Ucraina

Suntem șocați și profund întristați de invazia Ucrainei.

Războiul din Ucraina a adus suferințe umane sfâșietoare, inimaginabile. Suntem alături de comunitatea internațională, în ceea ce privește apelul la pace, și ne dorim restabilirea rapidă a securității și a stabilității în regiune.

În acest moment, siguranța și securitatea oamenilor noștri este principala noastră prioritate.  Suntem în contact constant cu angajații noștri și facem tot ce ne stă în putință pentru a asigura siguranța acestora. De asemenea, pentru a ajuta angajații și familiile acestora care au plecat deja sau doresc să părăsească țara, oferim sprijin sub formă de pachete alimentare de urgență, plăți salariale în avans, asistență administrativă și consiliere psihologică.

Mai mult decât atât, am donat produse băncilor de alimente și organizațiilor caritabile locale, pentru a-i ajuta pe cei aflați în dificultate în Ucraina și în țările vecine, și vom continua să facem acest lucru. Angajații Nestlé din întreaga lume au luat, de asemenea, atitudine, și-au manifestat solidaritatea prin intermediul strângerii de fonduri în parteneriat cu Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC). Contribuțiile lor pentru a sprijini oamenii din Ucraina vor fi dublate de către companie.

De-a lungul istoriei noastre de peste 150 de ani, am rămas mereu fideli valorilor cu care am pornit la drum: să oferim o aprovizionare fiabilă cu produse alimentare esențiale oamenilor, oriunde ne desfășurăm activitatea. 

În ceea ce privește amprenta noastră globală, am menținut constant parcursul avut - inclusiv în perioadele dificile - acela de a servi comunitatea locală, care are cea mai mare nevoie de ajutor.

În Rusia, continuăm să ne concentrăm pe satisfacerea nevoile celor care locuiesc acolo. În ceea ce privește operațiunile noastre în această țară:

  1. Am oprit toate activitățile de publicitate în Rusia;
  2. Am suspendat toate investițiile de capital în Rusia;
  3. Am suspendat exporturile produselor noastre din Rusia (cu excepția alimentelor esențiale, cum ar fi alimentele pentru copii către țările din Comunitatea Statelor Independente);
  4. Am suspendat importurile de produse în Rusia (un exemplu fiind Nespresso®), cu excepția alimentelor esențiale (inclusiv alimente pentru copii, cereale și nutriție specializată și alimente terapeutice pentru animale de companie pentru comercianții cu amănuntul, specialiști și clinicile veterinare).

În calitate de companie alimentară și angajator, recunoaștem că avem, de asemenea, o responsabilitate față de cei peste 7.000 de angajați din Rusia - dintre care majoritatea sunt localnici. Vom continua să facem tot posibilul pentru a asigura o aprovizionare fiabilă cu produse alimentare sigure și esențiale pentru ei.

Analizăm în continuare cu atenție activitățile desfășurate.

În calitate de companie alimentară și angajator, admitem că avem o responsabilitate față de cei peste 7.000 de angajați Nestlé din Rusia - dintre care majoritatea sunt localnici. Vom face tot posibilul să asigurăm o aprovizionare în bune condiții cu produse alimentare sigure și esențiale pentru ei.

Monitorizăm îndeaproape activitățile desfășurate.