Sort by

Apa si utilitati sanitare pentru 100 000 de locuitori din Coasta de Fildes

Aproape 100 000 de locuitori din comunitatile din zonele producatoare de cacao din Coasta de Fildes au acum acces la apa potabila si la utilitati sanitare, datorita unei initiative Nestle impreuna cu Federatia Internationala Crucea Rosie (FICR) si Societatea Crucea Rosie.

In ultimii 4 ani, au fost construite sau renovate 50 de pompe de apa si 68 de toalete in scolile din comunitatile rurale care furnizeaza cacao pentru Nestle.

94,071 de oameni au fost instruiti despre regulile de igiena, inclusiv cum sa pastreze apa in conditii de igiena, precum si sa construiasca utilitati sanitare sigure. Printre acestia, 35,000 de copii au invatat cat de important este spalatul pe maini.

Ca parte a aceastei initiative, locuitorii au invatat de asemenea cum sa previna diareea, aceasta boala fiind a doua ca importanta in randul cauzelor de mortalitate a copiilor sub 5 ani.  

Acces sustenabil la apa

Activitatile Nestle impreuna cu FICR in Coasta de Fildes sunt integrate in Nestlé Cocoa Plan cu scopul de a ajuta fermierii sa aiba ferme profitabile, de a eradica munca copiilor si de a asigura un lant sustenabil de aprovizionare cu cacao.  

Nestle a colaborat cu FICR pe proiecte de apa si sanitarizare in Coasta de Fildes inca din 2007. Aceste proiecte includ eforturile de a implica localnicii, astfel incat acestia sa aiba un rol activ in evaluarea si monitorizarea activitatilor.

In 2010, proiectul a fost extins, concentrandu-se pe imbunatatirea sanatatii si igienei elevilor si profesorilor din comunitati.

Compania Nestle este implicata in mai multe initiative care contribuie la programul United Nations Millennium Development Goal de a injumatati procentul din populatia Globului fara acces la surse de apa potabila si sisteme sanitare, pana in 2015.   

Accesul la apa

Desi acest obiectiv a fost atins cu 5 ani inainte de termen, statisticile ONU demonstreaza ca sunt necesare eforturi suplimentare. Aproximativ 768 milioane de oameni nu au acces la surse de apa necontaminata, 40% dintre ei locuind in regiunea Africa Subsahariana.

De exemplu, in Coasta de Fildes numai 37% din populatie are acces la surse de apa neinfestate, iar femeile, care sunt responsabile cu aprovizionarea cu apa, sunt obligate sa petreaca ore intregi transportand-o.

Dreptul de acces la apa potabila pentru nevoi de baza a fost recunoscut in Nestlé’s Commitment on Water Stewardship.

Compania s-a angajat sa asigure accesul la apa si facilitati sanitare tuturor angajatilor si sprijina procurarea de apa potabila si construirea de facilitati sanitare in comunitatile din locatiile de unde isi furnizeaza materii prime.

Informatii suplimentare:

Mai multe articole despre Nestlé si apa