Sort by
Sort by

Dezbatere despre dezvoltare: Forumul Creating Shared Value 2013

Participantii la forumul CSV din Columbia
FORTA PENTRU BINE: La forum au participat aproximativ 350 de experti si a fost urmarit de mii de oameni live pe internet

Cea de a 5-a editie a forumului Creating Shared Value Nestlé s-a incheiat dupa o zi intreaga de dezbateri cu privire la rolul mediului de afaceri in sustinerea dezvoltarii, transmise live pe internet.  

Deschiderea evenimentului a fost facuta de presedintele Columbiei, Juan Manuel Santos si de Prima Doamna, Maria Clemencia Rodríguez de Santos. 
De asemenea, dezbaterea a fost gazduita de Banca Inter-Americana de Dezvoltare (IDB Bank) si a avut loc in orasul Cartagena, din Columbia. Editiile anterioare au fost sustinute in New York, Londra, Washington DC si New Delhi.

Potrivirea perfecta

Presedintele Santos a multumit companiilor Nestlé si IDB pentru alegerea Columbiei drept gazda a evenimentului:
“Conceptul Creating Shared Value se potriveste perfect cu ceea ce ne dorim sa obtinem si in Columbia”, a adaugat el.


"Conceptul Creating Shared Value se potriveste perfect cu ceea ce ne dorim sa obtinem si in Columbia"

a declarat Colombian President, Juan Manuel Santos.

“Sa eliminam saracia este unul dintre cele mai importante obiective ale noastre si aici intervine modelul Nestlé Creating Shared Value: crearea unei legaturi cat mai stranse intre sectorul public si cel privat.”

Transmisiune live

Peste 350 de oameni, incluzand experti internationali din diverse industrii, reprezentanti academici si ai guvernului, dar si ai societatii civile, au luat parte la dezbaterea ce a fost transmisa live pe internet.

Principalele teme abordate au fost alimentatia, apa si dezvoltarea rurala - probleme ce stau in centrul intereselor modelului de business Nestlé Creating Shared Value.

In opinia Nestlé, pentru a avea succes de-a lungul timpului si pentru a aduce valoare actionarilor sai, este  important sa creeze valoare pentru societate.

Participantii la dezbateri au discutat despre legatura dintre o economie puternica si o societate sanatoasa si despre rolul pe care industria alimentara il poate avea asupra combaterii obezitatii infantile.

Laptele si microfinantarea

Presedintele Nestlé, Peter Brabeck, considera ca interesul acordat forumului a intarit ideea conform careia principiul Creating Shared Value ar putea fi un concept de o imensa relevanta pentru America Latina. A mentionat de asemena, ca modelul Creating Shared Value a luat nastere din experienta Nestlé de a lucra alaturi de fermierii comunitatilor rurale.

Nestlé dezvolta, de peste 90 de ani, ferme de lapte in America Latina. Astazi, in Caquetá, Columbia, aproximativ 35.000 de fermieri,  producatori de lactate, isi duc laptele la o fabrica pe care compania a infiintat-o in Florencia acum aproape 40 de ani. 

Mr. Brabeck a subliniat ca Nestlé nu doar colecteaza lapte, ci si instruieste sutele de fermieri, oferindu-le si sustinere financiara, astfel incat sa isi imbunatateasca permanent productivitatea.

Modelul Creating Shared Value este, spune el, unul flexibil, ce poate fi aplicat afacerilor si actionarilor aflati in orice colt al lumii.

Informatii suplimentare
Creating Shared Value Forum 2013
International Development Bank
Creating Shared Value
Nestlé and rural development
Creating Shared Value 2012 Report

Pentru informatii media:
Tel: +41 21 924 2200
Email: Nestlé Corporate Media Relations