Sort by

Povești la micul dejun este o serie inspirată din viața familiei Zamfir. Poveștile cu tâlc ne arată importanța unui stil de viață sănătos, pe care îl putem transmite copiilor încă de mici. Iată ce ne spune Alex, autorul cărții, despre poveștile sale:

„Micul dejun și, de fapt, orice masă pe care o luăm împreună este, cred eu, pretextul perfect pentru a sta la povești și a-l asculta cu adevărat pe copil și/sau a-l învăța câteva dintre lecțiile și valorile importante pe care tu, ca părinte, îți dorești să le transmiți mai departe. 

Într-un secol al vitezei și al gratificării instante, ritualul mesei în familie poate fi acel element de liniște și conectare de care avem cu toții nevoie, acel moment în care să împărtășim unii cu alții povești, trăiri, glume, emoții care ne definesc și pe care este mult mai bine să ai cu cine să le împarți, decât să le ții ascunse în tine.

Sper ca aceste mici povestiri să vă genereze o „poftă” nebună de a sta de vorbă cu ai voștri copii și de a (re)descoperi ce le place, ce îi sperie, ce îi face să râdă sau să plângă, în același timp în care să le povestiți și voi despre viața voastră de acum și de când erați copii. Vă invit să descoperiți poveștile noastre de la micul dejun și apoi să le creați pe ale voastre!” 

În cartea “Povești la Micul Dejun “ veți găsi o serie de sfaturi realizate de către nutriționistul Nestlé, pentru o alimentație echilibrată când mergeți în vizită la bunici, când sunteți în vacanță sau la mesele bogate de sărbători. Iată câteva dintre ele:

 

În această epocă în care facem foarte multe lucruri pe fugă, ar trebui să ne propunem ca în fiecare zi, măcar o dată pe zi, să avem o masă liniștită în familie, un ritual pe care să îl respectăm și de care să ne bucurăm. Acesta poate să fie momentul în care fiecare povestește despre cum i-a fost ziua, despre ce i-a plăcut și ce nu i-a plăcut, despre motivele pentru care se simte recunoscător și tot așa.

De asemenea, pregătirea mesei poate să devină o activitate extrem de plăcută și un obicei în familie. Să nu uităm că ai noștri copii vor duce în familiile lor toate lucrurile frumoase pe care le-au văzut și le-au învățat cât au fost mici.

 

Sportul ar trebui să fie o parte importantă din viața noastră a tuturor, indiferent că suntem adulți sau copii. Iar pentru un copil, să poată face sport sau antrenament alături de părintele său este un vis devenit realitate. Așa că ar fi bine să încercați să vă găsiți măcar 30 de minute în fiecare zi în care să faceți mișcare cu ei, fie afară, fie în casă.

Este nu doar o chestie sănătoasă, ci o modalitate foarte bună de conectare pentru voi.

 

Jocul și joaca sunt constante care ar trebui să însoțească viața oricărei familii cu copii. Jucați-vă des, jucați-vă mult și încercați să-i lăsați pe copii să aleagă jocurile.

Iar dacă suntem atenți, prin limbajul jocului copiii ne vor povesti foarte multe lucruri din și despre viața lor.

 

Cu toții avem nevoie să ne simțim ascultați, să știm că atunci când avem o mare bucurie sau un motiv de tristețe, este cineva acolo căruia să-i putem povesti. Iar acest obicei este unul care se învață în familie. Dacă vreți ca ai voștri copii să vă povestească despre ziua lor, atunci trebuie să începeți să le povestiți și voi despre ziua voastră.

Fie că o faceți în jurul mesei, seara la culcare sau în timp ce vă jucați, povestiți cu ei despre cât mai multe subiecte, unele importante pentru voi, altele importante pentru ei, iar unele pur și simplu haioase sau inedite. Pe termen lung, acest ritual s-ar putea dovedi una dintre cele mai bune investiții pe care o poate face un părinte.