Prăjitură cu ciocolată, coacăze și piper roșu
O prăjitură cu gust bogat pentru cei care își doresc un pic de aventură în farfurie!
MASĂ PENTRU: 8
GATA ÎN: 8 ore
DIFICULTATE: Aventurier
Lista de ingrediente
Blat:
• 60g gălbenușuri
• 80g albușuri
• 100g zahăr
• 30g pudră de cacao
• 30g ciocolată Nestlé Dessert Noir
Mousse de ciocolată:
• 250g ciocolată Nestlé Dessert Noir
• 60g albușuri
• 100ml lapte
• 70g gălbenușuri
• 30g sirop de glucoză
• 8g gelatină
• 15ml frișcă lichidă
Jeleul de coacăze roșii și piper roșu:
• 300g coacăze roșii
• 30g piper roșu
• 70g zahăr
• 2 lingurițe agar-agar
Decor:
• 150g ciocolată Nestlé Dessert Noir
• 100g unt de cacao
Cum prepari?
1. Pentru blat, albușurile se mixează într-o spumă tare cu un praf de sare și zahărul adăugat treptat, apoi adaugă gălbenușurile unul câte unul, continuând mixarea.
2. Adaugă în fir subțire ciocolata topită și racită, apoi cacao cernută, amestecând cu ajutorul unei spatule, și pune compoziția obtinuță în inele de inox și apoi în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 15 minute. După ce s-au copt, lasă blaturile să se răcească, apoi scoate-le din inelele de inox.
3. Pentru mousse, laptele se aduce aproape la temperatura de fierbere, se ia de pe foc și se toarnă în fir subțire peste gălbenușuri, amestecând constant în timp ce îl pui din nou pe foc până când incepe să se îngroașe ușor.
4. Ia-l de pe foc și toarnă-l peste ciocolata ruptă în bucăti mici, adaugă gelatina hidratată în prealabil și amestecă ușor.
5. Adu siropul de glucoză aproape de fierbere, iar în paralel incepe să bați albușurile până când acestea formează o spumă ușoară, apoi toarnă glucoza în fir subțire, mixând constant timp de 8-10 minute.
6. Mixează frișca conform instrucțiunilor de pe ambalaj și încorporeaz-o în compoziția de ciocolată, apoi adaugă și albușurile bătute.
7. Pentru jeleu, pune coacăzele roșii la fiert într-un vas, împreună cu piperul roșu, zahărul și puțină apă, și după ce au fiert, pasează totul cu ajutorul unui blender, strecoară compoziția și pune-o înapoi pe foc timp de 2 minute împreună cu agar-agarul.
8. Toarnă jeleul în forme cilindrice și pune-l la congelator.
9. Pentru decor, topește untul de cacao și adaugă peste ciocolata Nestlé Dessert Noir, amestecând bine până când se topește întreaga cantitate de ciocolată.
10. A sosit timpul să asamblezi prăjiturile! În alte inele de inox de dimensiune ușor mai mare decât cele în care ai copt blatul, pune blaturile de prăjitură, apoi adaugă un strat de mousse de ciocolată și lasă totul câteva minute la frigider.
11. În centru, adaugă jeleul de coacăze și piper roșu, apoi completează cu mousse și adaugă al doilea strat de blat.
12. Pune pe deasupra câte un alt strat de mousse de ciocolată și mută totul în congelator pentru cel puțin 4 ore, iar dupa ce au stat în congelator, scoate cu grijă formele de inox și acoperă fiecare prajitură cu amestecul de unt de cacao și ciocolată.
13. Mută din nou prăjiturile la congelator pentru o oră și, la final, decorează fiecare prăjitură cu coacăze roșii.
Bucură-te de surpriza de pe chipurile celor dragi atunci când descoperă ce ascund aceste prăjituri desăvârșite!
Rețetă trimisă de Simona Patras în cadrul concursului „Intră în Lumea Deserturilor” organizat de Nestlé Dessert.
Informatii nutritionale per portie
Calorii | Proteine | Lipide | Glucide |
594.3kcal | 8.8g | 24.7g | 523.9g |