Sort by

Întrebări, întrebări și răspunsuri

Cariera 

Ai reușit! Candidatura ta a impresionat și acum vor să te cunoască în persoană. Este firesc să ai emoții, dar cu cât te vei pregăti mai bine, cu atât vei fi mai puțin nervos. Astfel, pentru a te ajuta să exersezi pentru interviu, îți prezentăm mai jos cele mai frecvente șase întrebări împreună cu sfaturi de bază cu privire modalitățile de a formula un răspuns adecvat.

1. Ce știi despre compania noastră?

Aici intervievatorul dorește să afle cât de dornic ești să lucrezi pentru compania pe care o reprezintă. Înainte de a merge la orice interviu trebuie să știi dimensiunea organizației, domeniul de activitate (gama de produse sau servicii), cele mai recente evoluții în domeniu, istoria, obiectivele și imaginea publică - ultimele știri despre companie.

2. Ce te motivează?

Aici este important să arăți cât ești de motivat. Gândește-te la provocările asumate și la satisfacția avută când le-ai dus la bun sfârșit. De exemplu, te-ai putea referi la organizarea unui eveniment care s-a terminat cu succes - în acest caz ai fost motivat de dorința de a aduce satisfacție altora și de a vedea un lucru bine facut. Recrutorul va fi în căutarea unui echilibru în echipa pentru care recrutează, precum și a unui anumit set de calități personale care sunt necesare pentru acel rol.

3. Care sunt punctele tale slabe?

Aceasta este cu siguranță o întrebare pentru care este cel mai bine să te pregătești. Sfatul nostru este ca atunci când răspunzi să fii sincer și informativ. Evită să atragi atenția asupra oricărui punct care poate fi considerat o calitate crucială de către recrutor. Astfel, cel mai bun mod de a răspunde la această întrebare este să vorbești de o slăbiciune reală, care nu-ți va afecta capacitatea de a-ți duce la îndeplinire sarcinile sau care se referă la o abilitate pentru care ai luat deja măsuri pentru a o îmbunătăți. Un exemplu ar putea fi faptul că nu ești foarte bun în susținerea de prezentări. Recunoaște acest lucru și subliniează faptul că exersezi acasă în fața prietenilor care îți filmează eforturile și că utilizezi imaginile pentru a-ți îmbunătăți performanța.

4. Unde te vezi peste cinci ani?

După cum am menționat în articolul „Șase lucruri pe care e bine să le faci înainte de a începe căutarea unui loc de muncă”, este bine să-ți conturezi obiective, atât pe termen scurt cât și pe termen lung. Vorbește despre ce fel de carieră îți dorești și despre pașii pe care va trebui să-i parcurgi pentru a ajunge acolo, făcând referire la poziția pentru care ești intervievat.

5. De ce ești cea mai potrivită persoană pentru acest post?

Prin această întrebare recrutorul se așteaptă ca tu să-i transmiți succint ceea ce te diferențiază de ceilalți candidați. Gândește-te la punctele tale forte cele mai impresionante și unice, care sunt strâns legate de descrierea poziției și folosește-le pentru a ilustra în mod clar un set de aptitudini și calități relevante.

6. Mai ai alte întrebări?

Această întrebare îi surprinde de multe ori pe candidați, putând fi adresată chiar și după ce ai plecat din sala de interviu. Pregătește o întrebare care arată entuziasm și este specifică rolului și/sau organizației. O întrebare bună ar fi „La ce proiecte lucrează departamentul în acest moment?"