Sort by

To do list...în căutarea unui job

Cariera

 

Căutarea unui loc de muncă, poate pentru prima oară, este de multe ori o perspectivă înfricoșătoare. Mai jos vei găsi șase lucruri la care trebuie să te gândești înainte de a-ți trimite CV-ul către potențialii angajatori, astfel încât să fii pregătit pentru orice oportunități:

1. Stabilește-ți obiectivele

Este bine să te gândești la ceea ce vrei de la cariera ta viitoare, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Pune-ți următoarele întrebări:

  • Ce-mi place să fac?
  • La ce sunt eu bun/ă?
  • Care sunt abilitățile și cunoștințele mele?
  • Ce caracteristici ale unui loc de muncă sunt importante pentru mine?

2. Fă curățenie în CV

Fiecare cuvânt din CV-ul tău trebuie ales cu atenție:

  • Dacă ești absolvent, diploma va eclipsa calificările din liceu, care pot fi integrate într-un singur rând.
  • Personalizează-ți CV-ul pentru fiecare job pentru care candidezi. Citește cu atenție descrierea jobului și scoate în evidență experiența/pregătirea cea mai relevantă.
  • Fii scurt și la obiect. Angajatorii primesc o mulțime de candidaturi, astfel încât nu este necesar să oferi foarte multe detalii, esențialul contează!

3. Fă-ți ”testul Google”

Ce ar găsi un angajator în cazul în care te-ar căuta pe Google? Ți-ai pus setările de confidențialitate potrivite pentru a te asigura că viața privată și cea profesională nu se amestecă?

4. Participă la cursuri suplimentare sau înscrie-te ca voluntar

Crește-ți șansele de angajare prin participarea la cursuri suplimentare și/sau implicarea în activități de voluntariat. Acest tip de activități demonstrează o etică de lucru puternică și faptul că ești dornic să iei inițiativa. Mai mult, adăugate în CV, oferă puncte de discuție în cadrul interviului, precum și oportunități de networking.

5. Urmărește companii și recrutori pe rețelele de socializare

Verifică paginile potențialilor angajatori pe Facebook și Twitter și urmărește-le constant. Nu numai că vei primi știri și oportunități de carieră, ci de asemenea, vei învața mai multe despre cultura companiei și mediul de lucru. Astfel, îți vei da seama ce se caută pe piața actuală a locurilor de muncă și dacă te-ai potrivi în cultura companiei la care candidezi. Deci, asigură-te că urmărești pagina noastră de Facebook!

6. Crește-ți rețeaua de cunoștințe

Oamenii tind să colaboreze cu persoane pe care le cunosc sau care le sunt recomandate. Anunță-ți prietenii, familia sau colegii din universitate, precum și contactele din mediul profesional, că ești în căutarea unui loc de muncă și nu-ți fie frică să ceri ajutor în identificarea persoanelor care te pot ajuta. Poți folosi profilul tău pe LinkedIn pentru a-ți construi o bază de date profesională, dar nu uita că și târgurile de carieră și conferințele reprezintă mari oportunități de networking.