Sort by

Acumularea de cunostinte de nutritie

Angajamentul nostru: Acumularea si partajarea cunostintelor de nutritie din primele 1 000 de zile de la nastere pana la varste inaintate, in conditii bune de sanatate

Pentru ca, in opinia noastra, mancarea are cea mai mare influenta asupra sanatatii noastre, ne dorim o intelegere mai profunda cu privire la aportul alimentar, stilul de viata si starea de sanatate a sugarilor, copiilor si adultilor mai in varsta. Concluziile proiectelor noastre de cercetare derulate la scara larga ne ajuta sa ne definim dezvoltarea de produse, programele de comunicare si educationale adresate consumatorilor si sa avem un dialog informat cu comunitatile stiintifice si medicale.

Obiectivele noastre in 2016

In curs de realizare: Oferim servicii si programe de educatie alimentara pentru cadrele medicale, abordand problemele globale de subnutritie si supranutritie.

Pana in 2016: Lansarea de proiecte de cercetare la scara larga, in cel putin 10 tari, inclusiv Statele Unite, Mexic, China si Rusia, pentru a extinde intelegerea alimentatiei copiilor si a obtine informatii pentru dezvoltarea propriilor produse si servicii.

Pana in 2016: Continuarea dezvoltarii si integrarii capacitatilor de nutritie moleculara si a strategiilor clinice ale Institutului Nestlé pentru Stiintele Sanatatii (Nestlé Institute of Health Sciences – NIHS) si ale Unitatii Nestlé pentru Dezvoltare Clinica (Nestlé Clinical Development Unit – CDU), pentru a defini mai bine sanatatea in ansamblu, in vederea gestionarii bolilor prin folosirea unor solutii nutritionale adevate.

Progresele inregistrate pana in prezent

Am lansat initiative importante de cercetare in noua piete, prin intermediul a doua studii principale, ale caror rezultate sunt puse la dispozitia cadrelor medicale si a factorilor de decizie:

  • Studiul privind alimentatia sugarilor si copiilor mici (Feeding Infants and Toddlers Study – FITS) ne aprofundeaza intelegerea tiparelor alimentare si a aportului nutritional pentru sugari si copii mici, de la nastere pana la varsta de patru ani, iar
  • Studiul privind alimentatia si sanatatea copiilor (Kids Nutrition and Health Study – KNHS) vizeaza aportul de alimente si nutrienti pentru copiii cu varste cuprinse intre 4 si 12 ani, cand multe dintre obiceiurile alimentare si de activitate sunt deja formate, precum si relatia intre aceste obiceiuri si stilul de viata si tiparele comportamentale.

In 2016, am continuat analiza rezultatelor studiilor efectuate in Statele Unite, Mexic si China si am coordonat noi studii in Rusia, Australia si Filipine. Constatarile initiale sugereaza ca tot mai multi copii sar peste mese, consumul de fibre si legume este mai redus decat nivelul recomandat, iar carentele de calciu si vitamina D sunt comune.

De asemenea, am finalizat analiza unui studiu pilot efectuat in Brazilia, la São Paulo, si am efectuat o analiza documentara premergatoare in Orientul Mijlociu, impreuna cu Universitatea Americana din Beirut. In prezent, pregatim trei studii pentru culegerea de noi date.

Reteaua noastra de cercetare include Institutul Nestlé pentru Stiintele Sanatatii, specializat in sanatatea metabolica, gastrointestinala si a creierului, precum si in imbatranirea in conditii de sanatate. Cercetarile Institutului in ceea ce priveste interactiunea dintre alimentatie, stilul de viata, factorii genetici mosteniti si metabolismul individual in randul anumitor grupuri – inclusiv batrani, mame, sugari si copii mici – si in anumite tari vor orienta activitatea noastra de inovare de produse si serviciile asociate.

Institutul de Nutritie Nestlé (Nestlé Nutrition Institute – NNI) este cel mai mare editor de informatii nutritionale din lume, partajand date fundamentate stiintific si rezultate ale cercetarilor cu cadrele medicale, oamenii de stiinta si comunitatile din domeniul alimentar. Aproximativ 302 000 de membri inregistrati, din 194 de tari, au acum acces la un site international si la 13 site-uri din anumite tari, ceea ce ne-a ajutat sa ne indeplinim obiectivul pentru 2017 cu un an mai devreme.

Obiectivele noastre pentru 2020

Pana in 2017: Prin intermediul site-ului international si al celor 13 site-uri din diverse tari, afisate in 10 limbi, cursurile specializate online ale Institutului de Nutritie Nestlé vor fi disponibile in peste 50 de tari.

Pana in 2020: In colaborare cu EpiGen, vom acumula cunostinte cu privire la interdependenta alimentatie/stil de viata si biomarkerii de sanatate la mame si copii.

Pana in 2020: Vom continua sa acumulam cunostinte cu privire la aportul alimentar, comportamente alimentare si stil de viata la sugari si copii.

Pana in 2020: Vom dezvolta o intelegere mai profunda a aportului alimentar, a preferintelor alimentare si a obiceiurilor legate de stilul de viata pe masura ce varsta inainteaza.