Sort by

Începe cu noi. Cu fiecare dintre noi, acasă, cu fiecare gest mic care ne face lumea mai curată și se adună cu cât suntem mai mulți. Începe cu noi, Nestlé, cu fiecare acțiune prin care utilizăm resursele responsabil, cu fiecare inovație care aduce pe rafturi produse în ambalaje ce nu poluează mediul, cu fiecare schimbare pe care o facem în procesul de producție ca să limităm schimbările climatice.     

Sănătatea planetei de care depinde sănătatea noastră începe cu fiecare dintre noi. Nimic nu dispare, doar pentru că îl aruncăm la coș. Și nici o resursă nu e infinită, oricât de accesibilă pare. Să nu risipim e cea mai bună dovadă de iubire.

LESS WASTE, MORE LOVE

Inițiativa Nestlé te provoacă să începi cu un gest. Gesturile mici făcute de mulți aduc marea schimbare. 

Campania pune în practică și duce angajamentele Nestlé For A Waste-Free World aproape de comunități prin: 

actiunile less waste more love

 

Ambițiile mari au nevoie de acțiuni pe măsură

APĂ

Protejarea și utilizarea responsabilă a apei
Protejarea și utilizarea responsabilă a apei

 

 • Utilizăm apa eficient în fabricile Nestlé, economism 3,7 milioane m3 cubi pe an
 • Protejăm bazinele hidrografice prin refacerea 100% a apei utilizate până în 2025
 • Extindem accesul comunităților în care activăm la apă curată și sanitație

Less Waste, More Love face din iunie, luna dedicată oceanelor, o lună plină de provocări acasă. Rețete doar cu un strop de apă, fiert sau pe aburi, trucuri care reduc consumul, obiceiuri care nu risipesc o picătură, ce legătură are dantura cu natura? Sunt practici și răspunsuri care dovedesc că în fiecare zi putem să folosim responsabil apa cu gesturi mici, care nu ne costă nimic. Din contră, scad factura și presiunea asupra surselor de apă ale planetei. 

AMBALAJE

100% ambalaje reciclabile sau reutilizabile până în 2025
100% ambalaje reciclabile sau reutilizabile până în 2025
 • Ambalaje inteligente
  Smarties, primul brand global de dulciuri care schimbă tot portofoliul în ambalaje din hârtie 100% reciclabilă.
  ambalaje smarties
 • Ambalaje care trec testul sustenabilității
  NAN, un brand bun de mic la matematică: aluminiul cutiei e 100% reciclabil de infinite ori, capacul e 66% iar lingurița 95% fabricată din trestie de zahăr.
  ambalaje nan
Less Waste, More Love e mai mult decât un mesaj de iubire pentru planetă. E un mod concret de a pune în mâinile comunității informațiile și instrumentele de care oamenii au nevoie să acționeze responsabil, nu doar să își dorească asta dar să nu aibă cum și unde. Provocările #lesswastemorelove duc în casele noastre recipiente DIY care fac colectarea selectivă distractivă; bat palma cu partenerii din retail ca drumul ambalajelor înapoi la noi să fie scurt și ușor, cât un drum până la magazin. 

EMISII

50% mai puține gaze cu efect de seră emise în operațiuni până în 2030 si emisii nete ZERO până în 2050
Emisii nete ZERO până în 2050

Susținem 500 000 de fermieri și 150 000 de furnizori să practice agricultură regenerativă pentru produse sănătoase, în beneficiul naturii, cu venituri decente pentru fermieri
Plantăm 20 000 000 de copaci în fiecare an în următorii 10 ani
Protejăm zone care stochează dioxid de carbon în sol

Includerea în alimentație a produselor pe bază de plante poate fi acțiunea cu cel mai mare impact benefic asupra mediului. 

Pentru cei care vor să îmbrățișeze acest stil de viață pentru sănătate, din principii morale, din motive de gust sau din iubire pentru planetă, am creat un portofoliu tot mai bogat în produse pe bază de plante, arome crescute cu respect pentru natură și fermieri și acțiuni care susțin activ stilul de viață.

 • Garden Gourmet
  Gama care te face să te îndrăgostești de plante la prima degustare
  emisii garden gourmet
 • Nescafé
  100% din cacaua și cafeaua utilizate de Nestlé vor fi obținute din surse sustenabile până în 2025
  emisii nescafe
 • VeggiePorția
  Ghidul care îți arată exact ce și cât să mănânci când te-ai decis să pui mai multe legume în farfurie.
  O inițiativă 100% românească.
  veggieportia

Less Waste, More Love demonstrează cu provocări în comunitate că există amprente care se pot șterge. Când vine vorba de amprenta de carbon a fiecăruia dintre noi, dincolo de suspectul de serviciu, traficul, tehnologia și stilul de viață pot fi schimbate zi de zi cu trucuri mici care dovedesc că mai puțin chiar înseamnă mai mult. Mai multă iubire pentru planetă. 

 

#lesswastemorelove