Sort by
Sort by

Drumul nostru către emisii nete zero

Drumul nostru către emisii nete zero

Schimbările climatice sunt o provocare majoră a societății și unul dintre cele mai mari riscuri pentru viitorul nostru. Pentru a face față acestei provocări, este nevoie să acționăm urgent. 

Schimbările climatice afectează disponibilitatea apei și accelerează pierderea biodiversității, iar multe comunități suferă deja din cauza acestora. Soluțiile pentru combaterea crizei climatice trebuie să țină cont de drepturile omului și să aducă beneficii tuturor prin crearea unei economii mai echitabile, cu emisii reduse de carbon. 

Doar 5% din totalul gazelor cu efect de seră (GES) provin din zona de operațiuni. În schimb, 95% provin din lanțul nostru de valoare, din activități precum agricultura sau activitățlile logistice. De aceea, lucrăm cu parteneri în întregul lanț de aprovizionare și transformăm activitățile noastre de producție și ambalare pentru a contribui la reducerea semnificativă a emisiilor absolute.

Ca urmare a extinderii proiectelor de reducere a GES în operațiunile și lanțul nostru de aprovizionare, am înregistrat o scădere semnificativă față de valorile maxime înregistrate. Pe măsură ce compania noastră a continuat să crească, am redus emisiile absolute de GES an de an.

Nestlé’s Net Zero Roadmap

Emisii nete zero până în 2050

20 %
50 %
Emisii nete zero

Ce măsuri ia Nestlé pentru a reduce emisiile de carbon

Reducerea și neutralizarea emisiilor de carbon

Pentru a atinge emisii nete zero, trebuie să reducem emisiile de carbon în întreaga noastră afacere și pe lanțurile de aprovizionare. Progresul nostru în obținerea a 50% din ingredientele noastre cheie prin metode agricole regenerative până în 2030 va contribui semnificativ la reducerea emisiilor noastre, la fel ca și investițiile în logistică durabilă, ambalaje și activități de producție. Foaia noastră de parcurs către Net Zero include, de asemenea, neutralizarea emisiilor de carbon. Fiind o companie cu o „amprentă” geografică semnificativă, soluțiile climatice naturale vor reprezenta o parte semnificativă din eforturile noastre de decarbonizare, optimizând emisiile de carbon din interiorul lanțului nostru de aprovizionare.

Aceste proiecte au loc în zonele în care ne procurăm materiile prime, și contribuie la refacerea pădurilor, zonelor umede și turbăriilor. Proiectele noastre pot, de asemenea, să genereze beneficii suplimentare pentru comunități și să protejeze ecosistemele naturale.

Am început deja acest proces, inițiind proiecte care vor capta milioane de tone de dioxid de carbon de-a lungul vieții prin Programul nostru global de reîmpădurire.

Programul nostru Net Zero nu utilizează strategii de compensare a carbonului în afara lanțului nostru valoric. Cu toate acestea, în unele circumstanțe, brandurile pot achiziționa certificate pentru a compensa emisii suplimentare legate de ciclul lor de viață. În aceste cazuri, brandurile pot achiziționa certificate de carbon de înaltă calitate care contribuie la finanțarea soluțiilor climatice naturale și a altor activități în afara lanțului de valoare al Nestlé - inclusiv plantarea de copaci, protecția pădurilor și, în unele cazuri, programe sociale pentru comunitățile rurale. Acestea nu reprezintă o înlocuire sau o distragere a atenției de la planul nostru corporativ, iar brandurile trebuie, de asemenea, să reducă emisiile în conformitate cu obiectivele noastre corporative.

Descarcă raportul Creating Shared Value pentru 2020