Sort by

Nestlé for Healthier Kids

Ajutăm 50 de milioane de copii să ducă vieți mai sănătoase până în 2030

in the kitchen rsz

O bună nutriție este esențială pentru a asigura dezvoltarea sănătoasă a copilului. Dar ca întotdeauna, teoria este un lucru, practica este alta. Încurajarea copiilor să mănânce mai multe legume și fructe, asigurarea unui meniu cât se poate de hrănitoare și bogată în surse de proteine diversificate - inclusiv opțiunile pe bază de plante - se poate dovedi uneori provocatoare pentru părinți și îngrijitori.

Nestlé for Healthier Kids reunește toate eforturile noastre de a sprijini părinții și tutorii pe tot traseul pe care trebuie să îl urmeze pentru a crește copii mai sănătoși. Lansăm produse mai nutritive în întreaga lume pentru a răspunde nevoilor nutriționale ale copiilor, oferind în același timp educație nutrițională prin programele școlare, precum și sfaturi de zi cu zi și rețete sănătoase, ca inspirație pentru părinți. Ambiția noastră este să ajutăm 50 de milioane de copii să ducă vieți mai sănătoase până în 2030.

Implicarea copiilor în activitățile din bucătărie și în pregătirea meniului îi determină să adopte obiceiuri alimentare mai sănătoase - pe scurt, calitatea dietei lor este mai ridicată, copiii fiind mai înclinați către consumul de fructe și legume. Acesta este motivul pentru care încurajăm și pledăm pentru „a face echipă bună alături de cel mic în bucătărie.

Cum de cele mai gustoase mese sunt cele pe care le pregătim împreună?

Calitatea dietei crește exponențial, dacă cei mici ajută la pregătirea meselor [1,2,3*]
Copiii care ajută la pregătirea mesei mănâncă mai multe fructe și legume [4,5,6*]
Copiii care învață de mici să gătească ajung să iubească legumele            [7,8,9*]

1. Calitatea generală a dietei a fost mai ridicată în rândul elevilor din clasa a cincea din Canada, care au ajutat la gătit acasă cel puțin o dată pe săptămână, comparativ cu cei care nu au ajutat niciodată la pregătirea mesei (Chu YL et al. J Nutr Educ Behav. 2014;46:304-8)

2. Un studio efectuat în Australia a arătat că băieții ce urmau un model alimentar sănătos erau mai implicați în a ajuta la pregătirea meselor acasă decât băieții cu un regim alimentar „bogat în energie”. (Leech RM et al. Appetite. 2014;75:64-70)

3. Gătitul a fost asociat cu aderarea la o dietă mediteraneeană sănătoasă la elevii 7 - 9 din Portugalia (Leal FM et al. Persp in Pub Health. 2011;131:283-7)

4. Elevii canadieni din calasa a cincea care au ajutat în mod regulat la pregătirea meselor de acasă au mâncat cu 1,4 mai multe porții de fructe și legume pe zi (combinate) decât copiii care nu au pregătit niciodată mesele alături de părinți (Chu YL et al. J Nutr Educ Behav. 2014;46:304-8)

5. Copiii japonezi (10-11 ani) care au ajutat la pregătirea mesei acasă au mai multe șanse să mănânce legume și fructe în fiecare zi, comparativ cu cei care nu au participat la pregătirea mesei niciodată (Nozue M et al. Nutr Res Pract. 2016; 10:359-63)

6. Implicarea copiilor mici (2-5 ani) în activitățile din bucătărie a crescut frecvența consumului de fructe și legume (Shim JE et al. J Nutr Educ Behav. 2016;48:311-7)

7. Pregătirea meselor și ajutorul pentru prepararea meniului a fost asociat cu o creștere de 10% a preferințelor pentru legumele la  elevii din clasele a 5-a din Canada (Chu YL et al. Pub Health Nutr. 2013;16:108-12)

8. Implicarea crescutăa copiilor în bucătărie sau gradul de încurajare a părinților pentru copii pentru a ajuta la prepararea alimentelor a fost asociată în mod pozitiv cu preferințele pentru legume la copiii de 3-7 ani (Vollmer RL and Baietto J. Appetite. 2017;113:134-40)

9. Preșcolarii sunt mai dispuși să mănânce legume atunci când ajuă la pregătirea rețetelor cu legume (Ugalde M et al. JMIR Serius Games. 2017;5:e20)

De ce e atât de bine să îi implicăm pe cei mici în pregătirea mesei?

Cu toții în bucătărie

Cu toții în bucătărie

Șapte idei pentru a-i implica pe cei mici în activitățile din bucătărie

all in the kitchen
Construirea unor obiceiuri sănătoase

Construirea unor obiceiuri sănătoase

Sfaturi utile pentru un stil de viață mai sănătos

obiceiuri sanatoase

Descoperiți rețete sănătoase și delicioase, de pregătit împreună cu cei mici

Cei doi piloni principali ai programului:

1 Optimizarea portofoliului nostru de produse

Pentru a susține stiluri de viață mai sănătoase și pentru ca brand-urile noastre să răspundă tuturor nevoilor nutriționale:

• Am eliminat peste 45.000 de tone de zahăr și 6.200 de tone de grăsimi saturate, din 2014 până în acest moment

• Am eliminat peste 15.000 de tone de sare, din 2012 până în prezent;

• Am crescut numărul de alimente fortificate cu micro-nutrienți la 185,4 miliarde în 2019;

• Ne-am asigurarat că 99,8% din portofoliul nostru este lipsit de acizi grași trans (TFA).

 

În plus, până în 2020 ne-am asumat următoarele angajamente:

• Adăugarea a 750 de milioane de porții (80g) de legume;

• Adăugarea a cel puțin 300 de milioane de porții (16g) de cereale, legume, nuci și semințe bogate în fibre;

• Reducerea zaharurilor cu 5%;

• Reducerea sării cu 10%;

• Din anul 2014, ne-am angajat pentru reducerea grăsimilor saturate cu 10% în toate produsele care nu îndeplinesc criteriile Nestlé Nutritional Foundation.

Nesquik All Natural, NaturNes BIO, Nestlé CHEERIOS Oats - produse nutriționale noi 

În 2019, am lansat peste 1.398 de produse nutritive, alături de cele 1.300 de produse lansate în 2018. În același an, am furnizat peste 185,4 miliarde de porții de alimente și băuturi în 64 de țări în care oamenii nu au micronutrienți vitali (precum iod sau fier).

Iată câteva exemple de produse nutritive noi lansate în România:

All natural

Nesquik ALL NATURAL ready to drink

 

Nesquik ALL NATURAL ready to drink este o băutură delicioasă cu lapte cu cacao și zahăr brut din trestie. Nesquik ALL NATURAL conține 92% lapte, este bogat în proteine și este o sursă bogată în calciu. O porție (o cutie) are 180 ml și 95kcal și reprezintă o gustare hrănitoare instant. Este o opțiune convenabilă pentru părinții care doresc să le ofere copiilor lor o gustare care este atât gustoasă, cât și hrănitoare, oriunde sunt (la școală, în vacanță, după sport). Află mai multe!

Produse organice pentru copii - NaturNes

Cerealele stau la baza unei alimentații echilibrate și reprezintă un aliment adecvat pentru începerea diversificării. Hrănitoare, fine și omogene, cerealele Nestlé NaturNes Bio conțin ingrediente provenite din culturi speciale, destinate hranei bebelușilor. Produse în Spania din cereale de calitate 100% organică, acestea trec prin numeroase și riguroase controale ale calității, pentru a oferi un produs sigur și cu gust delicios. Află mai multe!

Piure

Piureurile NaturNes Bio sunt gustarea ideală mereu la îndemană. Piureurile conțin doar zaharuri naturale prezente în mod natural în ingredientele componente (fructe, legume, cereale). Nu conțin conservanți sau coloranți. Fructele și legumele folosite sunt culese doar atunci când s-au copt bine, pentru a avea un gust plăcut.

Piureurile NaturNes Bio respectă atât standardele de calitate ecologică cat și pe cele pentru mâncarea de bebeluși. O echipă Nestlé de agronomi și ingineri tehnologi din industria alimentară colaborează cu furnizorii de fructe pentru a asigura profilul nutrițional, gustul, mirosul, textura și culoarea materiilor prime folosite. Află mai multe!

naturenes

 

NaturNes Bio Nutripuffs sunt gustări de calitate organică special create pentru bebelușul tău, ce nu conțin sare sau zaharuri adăugate. Preparate dintr-o combinație inedită de ingrediente certificate bio (cereale, legume și fructe), gustările Naturnes Bio Nutripuffs sunt coapte, nu prăjite. Mai mult decat atat, îl ajută pe cel mic să își dezvolte dexteritatea și masticatia, apucând gustarea cu mânuța și ducând-o singur la gură.

cheerios

Cereale organice pentru micul dejun

Nestlé CHEERIOS® OVĂZ oferă combinația ideală de gust și beneficii. Cerealele Nestlé CHEERIOS OVĂZ sunt potrivite în combinații variate cu diferite tipuri de lapte (cald sau rece) sau alternative de băutură pe bază de plante, iaurt, miere, semințe, fructe. Pe gustul fiecăruia din familie, chiar și pentru cei care preferă un gust mai puțin dulce.

Cu un conținut de 91% cereale integrale de ovăz, Nestlé CHEERIOS® OVĂZ sunt o sursă de fibre, fier, calciu și vitamine (C, B2, B3, B5, B6, B9, D). Nu conțin arome artificiale, ulei de palmier și nu necesită timp de hidratare.

Nestlé CHEERIOS® OVĂZ conțin 3g de zaharuri per porție (30g), iar Nestlé CHEERIOS® OVĂZ măr și scorțișoară conțin 4g de zaharuri per porție (30g) si 85% cereale integrale de ovăz. Află mai multe!

2 Inspirăm prin programe și servicii de susținere

Părinții și tutorii au nevoie de sprijin pentru a crește copii cu obiceiuri culinare sănătoase. Noi dezvoltăm programe și servicii online pentru a le oferi acestora cunoștințe nutriționale, rețete sănătoase și sfaturi practice. În 2019, programele Nestlé for Healthier Kids au ajuns la 27,2 milioane de copii, în 85 de țări din toată lumea. Iată câteva exemple:

nutriportia

Nutriporția

Nu, nu e o simplă farfurie. E o adevărată metodă care te ajută să pregătești mese echilibrate pentru copiii tăi, numai bune pentru întreaga familie. NutriPorția îți arată care sunt cantitățile potrivite din fiecare grupă de alimente pentru cele 2 mese principale ale zilei, prânz și cină. Gândit pentru copiii între 4 și 12 ani, e metoda ideală de a te asigura că mănâncă echilibrat și cresc sănătos. Interiorul farfuriei e împărțit în 3 părți care te ghidează astfel încât jumătate din farfuria celui mic să fie acoperită de legume și verdețuri, un sfert de alimente bogate în proteine și un sfert de cereale/paste/orez și alte surse de carbohidrați. Descoperă Nutriporția!

SETS

Mișcarea națională SETS - Și eu trăiesc sănătos!

Mișcarea SETS din România este membru activ al EPODE International Network (EIN), care reunește programe cu metodologii similare din 29 țări. EIN a fost desemnată de către DG SANCO drept "Best Health promotion European project", iar intervențiile SETS de promovare a activităților fizice din România au devenit model de bună practică. Din anul 2011 și până în prezent, mișcarea SETS inițiată de Fundația PRAIS în România a angrenat peste 198.000 de elevi din clasele pregătitoare – a-IV-a, familiile acestora, 3.000 de cadre didactice, din 250 de școli, 2 milioane public larg. Începand cu anul 2019, această inițiativă națională continuă cu sprijinul integral al companiei Nestlé România, Partener Fondator al mișcării SETS din anul 2011, ca parte a proiectului său global Nestlé for Healthier Kids.

Cauza pe care o susținem este promovarea beneficiilor stilului de viață sănătos bazat pe o nutriție echilibrată, a activităților fizice zilnice, accesului la educație cultură, valori morale și grija față de natura pentru un viitor mai bun al tinerei generații. Vino alături de noi în cadrul mișcării naționale „Și eu trăiesc sănătos!” – SETS!

traista cu sanatate

Programul Traista cu Sănătate

Pentru că este misiunea noastră să încurajăm alegerile sănătoase și un stil de viață activ, ne alăturăm experților în nutriție, activitate fizică, psihologie si educatie și susținem învățarea prin joc și poveste. TRAISTA CU SĂNĂTATE. TRADIȚII SĂNĂTOASE PENTRU COPII SĂNĂTOȘI este un proiect care își propune să prevină obezitatea și supraponderalitatea la copii între 3 și 10 ani, promovând un stil de viață sănătos având la bază tradițiile locale.

Programul TRAISTA CU SĂNĂTATE. TRADIȚII SĂNĂTOASE PENTRU COPII SĂNĂTOȘI” a fost lansat la Iași, în 2012. Este un program educaţional, dedicat copiilor şi familiilor lor, care promovează un stil de viață sănătos, cu respectarea tradițiilor locale. Este recunoscut la nivel internațional, fiind inclus în cea mai mare organizație de luptă împotriva obezității pediatrice, EPODE International Network (EIN), alături de programe din peste 25 de țări. Descoperă programul!

Chefs

Nestlé Professional și International Chefs' Day

Pentru a sărbători International Chefs' Day, chefi bucătari din toată lumea lucrează alături de profesori și părinți pentru a transmite mai departe pasiunea lor pentru gătitul sănătos, și pentru a-i învăța pe cei mici despre abilități culinare sănătoase.

International Chefs' Day are loc în fiecare an în întreaga lume, cu peste 6 milioane de bucătari participanți.

 

Branduri pentru o viață trăită sănătos

Motivați de scopul companiei noastre - îmbunătățirea calității vieții și contribuirea la un viitor mai sănătos - ne asigurăm că brand-urile noastre ajută la o viață mai sănătoasă.

brands for healthier kids