Inspirație pentru alimentația sănătoasă a celor mici

Nu, nu e o simplă farfurie. E o adevărată metodă care te ajută să pregătești mese echilibrate pentru copiii tăi, numai bune pentru întreaga familie. De ce? Pentru că știm că trebuie să mănânce variat, dar nu știm întotdeauna și în ce proporții. Pentru că trebuie să știm mai exact cât trebuie să mănânce. Pentru că nu știm întotdeauna cât înseamnă o porție. Și uneori avem nevoie și de un pic de inspirație.

NutriPorția

 

NutriPorția îți arată care sunt cantitățile potrivite din fiecare grupă de alimente pentru cele 2 mese principale ale zilei, prânz și cină. Gândit pentru copiii între 4 și 12 ani, e metoda ideală de a te asigura că mănâncă echilibrat și cresc sănătos.

Interiorul farfuriei e împărțit în 3 părți care te ghidează astfel încât jumătate din farfuria celui mic să fie acoperită de legume și verdețuri, un sfert de alimente bogate în proteine și un sfert de cereale/paste/orez și alte surse de carbohidrați.

Pe marginea farfuriei găsești câteva recomandări pentru restul grupelor de alimente. Pentru că fructele, uleiul, nucile, lactatele și apa sunt și ele esențiale pentru o alimentație sănătoasă. Cel puțin 60 de minute de mișcare pe zi completează mesele echilibrate pentru o viață mai sănătoasă.

Pentru atunci când ai poftă să intri în detalii, am creat NutriȘervetul! 

Aliat al NutriPorției, Nutrișervetul te ajută să pregătești nu doar mese sănătoase, ci un meniu zilnic și săptamânal care sa include toate alimentele de care are nevoie un copil pentru a crește sănătos.

De dimensiunile unui șervet de masă, are toate informațiile utile ale NutriPorției și ceva în plus. Îți arată exact cât înseamnă o porție și îți dă sugestii și inspirație când vine vorba de proteine, fibre, carbohidrați, grăsimi sănătoase și fructe.

 

Și știi ce mai e foarte important pentru o viață sănătoasă? Jocul! Copii învață mult mai ușor și deprind bune obiceiuri mai repede atunci când se joacă.

Așa că am transformat NutriPorția într-un desen: „Creionilă Colorilă” îi provoacă pe cei mici să învețe, prin magia culorii, care sunt porțiile echilibrate și cât trebuie să mănânce la o masă.

DESCARCĂ DESENUL „CREIONILĂ COLORILĂ”

 

Și am însoțit NutriPorția de un joc de masă. La propriu. „Nu Trișa” vă face poftă de joacă împreună. Te ajută să afli preferințele celor mici când vine vorba de mâncare iar pe ei îi ajută să descopere o grămadă de lucruri interesante despre bunătățile din farfurie. Pregătește-ți răspunsurile! Și pregătește-te de timp împreună petrecut și util și distractiv.

DESCARCĂ JOCUL „NU TRIȘA”

AFLĂ REGULILE JOCULUI