Sort by
Sort by

Combaterea poluării cu plastic

nestle for a waste free world

Cu deșeurile de plastic care continuă să se acumuleze în gropile de gunoi și în oceane, punând în pericol fauna sălbatică, combaterea poluării cu materiale plastice nu a fost niciodată atât de presantă. Este o prioritate pentru noi și o responsabilitate pe care o luăm în serios.

Accelerăm acțiunile noastre atunci când vine vorba de găsirea unor soluții la problema deșeurilor din plastic și suntem hotărâți să facem o diferență semnificativă oriunde ne desfășurăm activitatea.

Facem progrese, însă mai sunt multe de făcut. Ne dorim să fim un lider în acest domeniu.

Viziunea și angajamentul nostru

Viziunea noastră este ca niciunul dintre ambalajele noastre, inclusiv materialele plastice, să nu ajungă în gropile de gunoi sau ca deșeuri aruncate în mediu. Viziunea noastră nu este doar un ideal nobil - lucrăm din greu pentru a genera rezultatele dorite și pentru a contribui la un viitor fără deșeuri.

Anul trecut am anunțat angajamentul nostru de a folosi ambalaje 100% reciclabile sau reutilizabile până în anul 2025. În ianuarie 2019, am comunicat viziunea noastră pentru un viitor fără deșeuri și am anunțat o serie de acțiuni specifice pentru a ne îndeplini angajamentul.

Deși ne-am angajat să urmărim opțiunile de reciclare acolo unde este posibil, știm că reciclabilitatea în procent de 100% nu este suficientă pentru a soluționa cu succes problema deșeurilor de materiale plastice. Trebuie să împingem limitele și să facem mai mult. Suntem hotărâți să analizăm fiecare opțiune pentru a rezolva această provocare complexă și să îmbrățișăm mai multe soluții care pot avea acum un impact. De exemplu, credem în valoarea materialelor pe bază de hârtie reciclabilă și compostabile și a polimerilor biodegradabili, în locuri unde infrastructura de reciclare nu există.

Pe măsură ce implementăm noi soluții, nu vom compromite niciodată sănătatea consumatorilor noștri. Siguranța și calitatea alimentelor și băuturilor noastre nu sunt negociabile. Acțiunile noastre Abordarea problemei complexe a poluării cu material plastic necesită un demers incluziv și integrat. Pentru a realiza acest obiectiv, sunt necesare acțiuni specifice. În conformitate cu acest demers, luăm măsuri concrete în următoarele domenii:

1. Materiale alternative

▪ Am creat Institute of Packaging Sciences pentru a dezvolta materiale de ambalare sustenabile și a colabora cu partenerii din industrie pentru a extinde cercetarea și inovația. Prin intermediul Institutului explorăm în prezent o serie de inovații, inclusiv materiale noi pe bază de hârtie, precum și polimeri biodegradabili care sunt, de asemenea, reciclabili.

▪ Am lansat ambalaje pe bază de hârtie la nivel global pentru Nesquik în primul trimestru al anului 2019. Smarties va începe, de asemenea, să lanseze ambalaje pe bază de hârtie în 2019, iar Milo va introduce pungi de hârtie în anul 2020.

▪ Vom elimina treptat toate materialele plastice care sunt nereciclabile sau greu de reciclat pentru toate produsele noastre la nivel mondial până în 2025

▪ Ca parte a acestui angajament, începând din februarie 2019, am demarat eliminarea tuturor paielor din plastic utilizate împreună cu produsele noastre.

▪ Nestlé Waters lucrează pentru a crește procentul de PET reciclat din sticlele sale la 35% la nivel global până în anul 2025. Se va ajunge la 50% în Statele Unite până în 2025, cu accent special pe Poland Spring și 50% în mărcile sale europene Acqua Panna, Buxton, Henniez și Levissima până în 2025.

▪ Am lansat un parteneriat la nivel global cu Danimer Scientific pentru a crea o sticlă biodegradabilă și reciclabilă în mediul marin pentru activitatea noastră în domeniul apei.

▪ Recunoscând provocările legate de obținerea materialelor reciclate de calitate pentru uz alimentar, am început o colaborare cu PureCycle Technologies pentru a produce polipropilenă reciclată de uz alimentar.

▪ Ne-am alăturat NaturALL Bottle Alliance, care își propune să dezvolte 100% PET-uri bio care vor fi utilizate pentru afacerea noastră în domeniul apei.

2. Conturarea unui viitor fără deșeuri

▪ Suntem parteneri cu Project STOP, o inițiativă de avangardă care vizează prevenirea evacuării deșeurilor de plastic în ocean, prin parteneriate cu orașele și guvernele din Asia de Sud-Est. Primul nostru Proiect pilot STOP este în Indonezia.

▪ Suntem semnatari fondatori ai noului Angajament la nivel Global privind Economia în domeniul Materialelor Plastice o inițiativă condusă în comun de Fundația Ellen MacArthur și Mediul ONU, care promovează și încurajează progresul în combaterea deșeurilor din plastic.

▪ Suntem hotărâți să reducem utilizarea de materiale plastice de unică folosință. Introducem ambalaje reutilizabile, sisteme noi de livrare și modele de afaceri inovatoare.

  • Lucrăm cu organizația Loop pentru a dezvolta ambalaje reutilizabile. În prezent, testăm cutiile de înghețată reutilizabile pentru marca noastră Haagen-Dazs din SUA.
  • Dozatoare pentru Nescafé și Milo sunt deja disponibile în multe țări din întreaga lume.
  • La începutul anului 2020, vom lansa noi dozatoare de apă utilizând tehnologia de ultimă oră, permițând consumatorilor să își umple propriile sticle reutilizabile.

 ▪ Suntem parteneri cu Veolia pentru a lucra în domeniul colectării, sortării și reciclării deșeurilor de materiale plastice, cu accent deosebit pe ambalajele din plastic flexibil. Parteneriatul va explora, de asemenea, tehnologii pentru a stabili modele viabile de reciclare în diferite țări. Acestea includ tehnologiile de reciclare chimică, care vor ajuta Nestlé să crească procentul de reciclare al ambalajelor de apă îmbuteliată la 35%, iar ambalajul său total la 15% până în 2025.

▪ Împreună cu alte companii, tocmai am lansat Alianța de Reciclare a Materialelor Plastice din Africa pentru dezvoltarea infrastructurii de reciclare din Africa Subsahariană și crearea de locuri de muncă în acest proces.

3. Dezvoltarea unor noi obiceiuri

Toate cele 4.200 de unități Nestlé din întreaga lume elimină obiectele din plastic de unică folosință care nu pot fi reciclate.

▪ Angajații noștri din întreaga lume dedică zile de voluntariat pentru îndepărtarea deșeurilor și vor participa la activități de curățenie în Ziua Mondială a Oceanelor (8 iunie). Pentru mai multe informații despre cum vă puteți implica, consultați site-ul web World Oceans Day.