Sort by

Global youth initiative

 

La Nestlé, credem că societatea nu poate prospera dacă nu oferă sprijin viitoarelor generații de tineri. Organizația Internațională a Muncii estimează că 2 din 5 tineri sunt fie șomeri, fie au un loc de muncă ce nu îi ajută să iasă din sărăcie. În calitate de companie globală, suntem hotărâți să ajutăm tinerii să-și dezvolte abilitățile și să câștige experiență pentru a-și găsi locuri de muncă sau pentru a-și crea propria afacere.

Vrem să contribuim la pregătirea generației viitoare pentru găsirea unui loc de muncă, să devenim deschizători de drumuri în compania noastră, să avem antreprenori în agricultură de succes, inovatori și antreprenori în diverse arii, indiferent de domeniul lor sau de nivelul de expertiză. Acest fapt va contribui la crearea unor comunități prospere și rezistente și va sprijini obiectivele ONU de dezvoltare durabilă

De aceea extindem inițiativa Nestlé Needs YOUth pentru a cuprinde tot lanțul nostru valoric, de la aprovizionarea cu materii prime, până la fabricarea și distribuția produselor noastre.

Ce facem?

În ultimul deceniu, acțiunile noastre globale, locale și de brand au ajutat la pregătirea a sute de mii de tineri pentru câmpul muncii; am instruit și susținut peste 4 milioane de fermieri din întreaga lume și am dezvoltat abilități de managementul afacerilor în cazul a 2 milioane de femei.

Dorința noastră este de a ajuta 10 milioane de tineri din întreaga lume să aibă acces, până în 2030, la oportunități economice și de carieră, iar pentru a atinge acest obiectiv ne vom concentra pe trei domenii-cheie.

Angajarea și calificarea forței de muncă


 

Suntem hotărâți să îi ajutăm pe tineri să-și dezvolte abilitățile, astfel încât să poată găsi locuri de muncă prin intermediul activităților noastre „Get Hired”, „Get Skilled” (training vocational), „Get Support” și „Get more opportunities”. Citiți angajamentul nostru și găsiți mai multe informații în secțiunea Cariere.

Nestlé România susține programul Nestlé Needs Youth, iar în perioada 2014 – 2016 am reușit să ne atingem obiectivele propuse și astfel am angajat: 351 de persoane pe posturi cu perioadă determinată și nedeterminată, 107 interni și trainees și am organizat 69 de evenimente, la care au participat peste 2 000 de tineri.

În ceea ce privește Alliance for Youth în România, alături de partenerii noștri, în perioada 2015-2016 am reușit să angajăm: 15 500 de tineri, 644 de interni și trainees și am organizat 224 de evenimente, la care au participat peste 18 000 de persoane.

 

Antreprenoriat în agricultură


 

Ajutăm la echiparea următoarei generații de agricultori prin sprijinirea și asistarea tinerilor agricultori pentru a îmbunătăți rezultatele economice ale culturillor și pentru a deveni lideri în agricultură. Ei sunt fermierii care vor dezvolta materiile prime de care avem nevoie pentru a face produsele noastre. 

Antreprenoriat


 

Încurajăm spiritul antreprenorial prin identificarea și cultivarea talentului pentru afaceri în rândul tinerilor. Acestea ne vor ajuta să ajungem la noi piețe și consumatori. Ei sunt inovatorii care vor găsi soluțiile la provocările de business ale viitorului.

 


 

Tineri la 150 de ani

In 2016, am implinit 150 de ani. Si suntem tineri!

Suntem tineri deoarece suntem pasionati de ceea ce facem, deoarece nu obosim niciodata, deoarece ne dorim mereu mai mult! Pentru angajatii nostri, pentru produsele noastre, pentru consumatorii nostri. Si pentru viitorul lor. Iar unul dintre pilonii de baza ai investitiei noastre in viitor este programul Nestlé Needs Youth. 

In 2014, Nestlé a demarat un program ambitios, Nestlé Needs Youth, care-si propunea sa ofere la nivel european solutii pentru combaterea somajului alarmant din randul tinerilor sub 30 de ani. 

In Romania ne-am alaturat bucurosi intiativei, adoptand cei trei piloni principali pe care se sprijina initiativa la nivel european si care, aproape trei ani mai tarziu, continua sa ne guverneze strategia: angajare, calificare, dezvoltare. 

Din 2014 pana azi am reusit sa atingem prin actiunile noastre peste 1.500 tineri: am angajat 336 tineri profesionisti, am oferit 107 stagii de internship, am organizat 41 evenimente de dezvoltare la care au participat peste 1.150 tineri… iar numaratoarea continua!

In spatele acestor cifre, in spatele obiectivelor atinse, in spatele tuturor evenimentelor organizate stau, bineinteles, munca, implicarea si pasiunea profesionistilor Nestlé. Integrarea noilor veniti in joburile lor, investirea de timp pentru pregatirea tinerilor interni pentru o perioada limitata si reluarea ciclului cu o noua promotie, organizarea atelierelor de dezvoltare – toate sunt posibile datorita colegilor nostri, tineri la orice varsta, care au ales compania Nestlé deoarece cred in promisiunea noastra: Good Food, Good Life.

Get hired - Angajare
Tanar profesionist, caut companie!

AI sub 30 de ani, cativa ani de experienta si iti doresti o cariera frumoasa? Nestlé te asteapta!
Cu un obiectiv initial de 75 de joburi oferite pe o perioada de 3 ani (2014-2016), Nestlé Romania a atins pana la jumatatea anului 2016 un numar total de 305 pozitii permanente sau temporare oferite tinerilor in toate zonele de activitate a companiei noastre, de la productie la vanzari, marketing, finante sau resurse umane, de la sediile din Bucuresti la fabrica de la Timisoara si forta de vanzari de pe teren din principalele orase ale tarii.
 

Calificare …Si daca nu am deloc experienta?
Avem solutia! Ne-am angajat sa cream  peste 100 de stagii de internship platite, care sa le permita tinerilor studenti sau propaspetilor absolventi sa guste viata intr-o companie multinationala de renume. Prin aceasta experienta, tinerii invata in mod practic abc-ul profesiilor pentru care s-au pregatit, capatand astfel un avantaj decisiv pe piata muncii in fata altor candidati. Ne folosim de orice oportunitate pentru a-i patra in “cuib” pe tinerii valorosi care ne calca pragul ca interni, incercand, pe cat posibil, sa-i retinem in echipa noastra pe pozitii permanente sau temporare. Cei care nu raman in companie se intorc pe piata muncii mai bogati cu o experienta, mai interesanti pentru alti angajatori datorita reputatiei de foarte buna scoala pe care o are Nestlé in piata.

Dezvoltare
Ai talent, dar nu stii la ce? Te ajutam sa descoperi!

Pentru a facilita tranzitia din mediul educational pe piata muncii, colaboram cu universitati de prestigiu, colegii cu profil economic si organizatii studentesti pentru organizarea de evenimente de dezvoltare adresate liceenilor, studentilor sau proaspetilor absolventi.

De la sesiuni de consiliere in cariera la ateliere specialitate pe teme de marketing, finante, supply chain, de la seminarii de autodezvoltare pe teme de leadership, inteligenta emotionala si time management la foarte apreciatul Student Orientation Lab, zeci de specialist Nestlé contribuie anual la dezvoltarea competentelor sutelor de tinerilor care participa la workshop-urile noastre. 

 

Articole pe aceeasi tema: