Sort by
Sort by

Strategia noastră pentru ambalaje sustenabile

ambalaje sustenabile

 

Ne-am luat angajamentul de a ajuta la conturarea unui viitor fără deșeuri 

Viziunea noastră este ca niciunul dintre ambalajele noastre să nu ajungă aruncate ca deșeuri în gropile de gunoi. Contribuim la crearea unui viitor în care ambalajele proiectate inteligent, materialele noi, inovatoare, infrastructura de reciclare mai bună și ambalajele reutilizabile sau reciclabile nu ajung aruncate în mediul înconjurător sau în apele planetei. Deși acest obiectiv este ambițios, suntem hotărâți să îl atingem. 

Este nevoie de participarea tuturor nivelurilor societății. Ne-am luat angajamentul să jucăm un rol activ în dezvoltarea unor scheme eficiente de colectare, sortare și reciclare în țările în care operăm. Deficiențele pe care le vedem pe plan global la nivel de infrastructură sunt semnificative și lucrăm pentru a modela sisteme eficiente de colectare și recuperare a resurselor împreună cu partenerii din întreaga lume. 

Susținem activ reglementarea armonizată și îmbunătățită a deșeurilor rezultate în urma consumului produselor noastre și solicităm guvernelor să accelereze progresul în dezvoltarea infrastructurii. Susținem înființarea unui UN Treaty on Plastic Pollution care să se aplice în mod obligatoriu pentru poluarea cu plastic, tratat care sperăm că va duce la noi reglementări naționale armonizate. 

Cum lucrăm pentru a reduce cantitatea de ambalaje

85.8 %
36 %
3.6 milioane de tone

 

Cei cinci piloni ai strategiei noastre de ambalare 

Strategia noastră de ambalare se bazează pe știință și beneficiază de inovațiile dezvoltate în cadrul  Nestlé Institute of Packaging Science, care este singurul institut de cercetare de acest fel din industria alimentară. Fondat în 2019, acesta are aproximativ 50 de experți în ambalare dedicați dezvoltării următoarei generații de materiale de ambalare durabile. 

Institutul contribuie la evoluția modului în care este proiectat ambalajul, dezvoltând sisteme de ambalare reutilizabile sau refolosibile, proiectând materiale de ambalare simplificate sau reciclabile și dezvoltând ambalaje cu barieră de înaltă performanță și materiale compostabile și biodegradabile. 

Strategia noastră este structurată în jurul a cinci piloni:

Reducerea utilizării materialelor de ambalare din plastic

Reducerea cantității de plastic folosit

Vrem să folosim mai puțin plastic pentru ambalarea produselor, inclusiv mai puțin plastic virgin, pe care intenționăm să-l reducem cu o treime până în 2025.

Putem face acest lucru, de exemplu, prin eliminarea capacelor inutile din plastic, a accesoriilor, a straturilor și a filmelor din plastic.

În 2022, Nescafé Dolce Gusto a lansat un nou tip de capsule care vor economisi peste 2500 de tone de polipropilenă datorită unei reduceri de 13% a plasticului folosit pentru ambalajul acestora.

Scalarea sistemelor reutilizabile și reîncărcabile

Scalarea sistemelor reutilizabile și reciclabile 

Pentru a reduce nevoia ambalajelor de unică folosință, lucrăm pentru a elimina materialele plastice nereciclabile și investim în soluții complementare de livrare inovatoare. 

Multe dintre aceste soluții sunt deja utilizate în piețele din întreaga lume, inclusiv sisteme de reumplere pentru produsele Nescafé, dulciurile și hrana pentru animale de companie în Franța și hrana pentru bebeluși Gerber în Statele Unite.

Suntem conștienți că mai sunt multe de făcut în această direcția și lucrăm cu partenerii noștri din retail pentru a crește și a extinde sistemele de reciclare și de reutilizare. 

Proiectarea unor materiale de ambalare mai bune

Proiectarea de materiale de ambalare mai bune 

Colaborăm cu parteneri din industrie pentru a dezvolta noi materiale și soluții de ambalare.

De exemplu, am eliminat toate paiele din plastic din produsele noastre până la sfârșitul anului 2021, dezvoltând produse din hârtie ca material alternativ, mai prietenos cu mediul. 

În întreaga noastră gamă de produse, evaluăm în mod constant materialele noastre și testăm și introducem alternative, cum ar fi hârtia obținută în mod durabil, reciclabilă pentru cuburile de supă Maggi în Franța, în locul ambalajelor anterioare.  

Ne propunem să proiectăm 100% din ambalajele noastre din plastic pentru a fi potrivite pentru reciclare și să eliminăm treptat elementele mai greu de reciclat sau care nu pot fi reciclate. Până la sfârșitul anului 2022, 81,9% din ambalajele noastre din plastic au fost proiectate pentru a fi potrivite pentru reciclare. 

Sprijinirea infrastructurii care contribuie la facilitarea reciclării

Sprijinirea infrastructurii care facilitează reciclarea

Lucrăm pentru a ajuta la opri și preveni situațiile în care plasticul din cadrul operațiunilor noastre globale ajunge în mediul înconjurător. 

Susținem infrastructura de colectare, sortare și reciclare în țările în care sunt comercializate produsele noastre și, în unele țări, ne propunem să colectăm și să reciclăm aceeași cantitate de plastic pe care o utilizăm în produsele noastre, conform principiului "o tonă intră, o tonă iese". 

De exemplu, în Malaezia, Nestlé s-a alăturat lui Petaling Jaya City pentru a lansa un program de colectare și reciclare door-to-door ca o inițiativă voluntară de recuperare. Până la sfârșitul anului 2022, am colectat cu succes peste 5800 de tone de deșeuri de ambalaje generate de consumatori, dintre care aproape 3800 de tone erau de plastic. Acest program pilot a fost recunoscut atât de Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), cât și de Ministerul Mediului din Malaezia ca exemplu de bună practică în separarea la sursă. 

În Indonezia, am sprijinit Proiectul STOP în Pasaruan, Java de Est, în construirea, de la zero, a unui sistem de gestionare a deșeurilor pentru două comunități de 130.000 de gospodării care anterior nu aveau acces la gestionarea deșeurilor. După trei ani de muncă, incinerarea și depozitarea necontrolată au fost înlocuite cu colectarea separată, de două ori pe săptămână, a deșeurilor organice și neorganice din gospodării. Serviciul de colectare, sortare și compostare industrială al Proiectului STOP pregătește materialele sortate pentru vânzare și produce compost, în timp ce construiește cartiere curate și creează 124 de locuri de muncă cu normă întreagă. 

Formarea de noi comportamente

Modelarea unor comportamente noi

Abordarea provocării deșeurilor de plastic necesită o schimbare fundamentală a comportamentului din partea tuturor, inclusiv a Nestlé, partenerilor din retail, furnizorilor și consumatorilor.

Am implementat trainingul de sustenabilitate în ceea ce privește ambalajele pentru angajații noștri și ne propunem să educăm și să încurajăm implicarea prin diverse programe și campanii, ajutându-i pe toți să-și imagineze un viitor fără deșeuri. Exemple includ videoclipurile programului de colectare a capsulelor Nespresso, platforma digitală Dove Lo Butto din Italia, care ajută clienții să identifice cea mai apropiată locație pentru eliminarea deșeurilor de ambalaje și campaniile de educare a consumatorilor Nescafé Dolce Gusto în Germania și Mexic.
Citește raportul Creating Shared Valued 2023