Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Piept de pui cu spanac - NUTRIPORTIA

Piept de pui cu spanac - Nutriportia

Nu mai stii cum sa pregatesti pieptul de pui, astfel incat sa ii bucure si pe copii si pe parinti? Incearca reteta de Piept de pui cu spanac creata de Teo's Kitchen! Piept de pui cu spanac este o reteta rapida si delicioasa, care ii imprieteneste pe cei mici si pe cei mari deopotriva cu spanacul, care este atat de sanatos!

 

Icon Portion

 MASĂ PENTRU: 2-4

Icon Time

    GATA ÎN: 90 de minute

Icon Difficulty

    DIFICULTATE: Relaxat


Lista de ingrediente

  • 2 jumatati piept de pui/curcan
  • 200g spanac congelat (400g spanac proaspat)
  • 1 lingura ulei masline
  • o ceapa alba
  • 2-3 catei usturoi
  • 4 linguri ricotta/urda/branza de vaci
  • sare si piper dupa gust
  • 1 ou batut
  • 4 linguri pesmet
  • fasole verde fiarta la abur
  • orez integral natur

Cum prepari?

Decongelam spanacul si il scurgem bine intr-o sita. Intr-o tigaie incapatoare sotam ceapa si usturoiul in ulei de masline, cateva secunde. Adaugam spanacul, amestecam bine, lasam pe foc pana scade tot linchidul. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Lasam amestecul sa se racoreasca, apoi il amestecam cu ricotta/urda/branza de vaci.

Taiem fiecare bucata de piept de pui astfel incat sa ii facem un buzunarel.

Umplem pieptul de pui cu amestecul de branza si spanac.

Asezam bucatile in tava, pe hartie de copt. Ungem cu ou batut si presaram pesmet. Condimentam dupa gust.

Dam la cuptorul incins la 180°C timp de 40-45 minute sau pana sucurile din pieptul de pui/curcan sunt clare, fara urme de sange. Asta inseamna ca este facut si la interior.

Pentru garnitura, fierbem la abur fasole verde si orez integral (Care este cantitatea de orez integral recomandat pentru copii in NutriPortia de la Nestle? Pentru adulti puteti dubla portia).

Asezarea in farfurie pentru PIEPT DE PUI CU SPANAC – 25% piept de pui umplut, 25% orez integral, 50% fasole verde fiarta la abur. Afla mai multe despre NUTRIPORTIA!