Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ratatouille cu cous-cous - NUTRIPORTIA

Ratatouille cu cous cous

 

Inspirație pentru cină de la Teo's Kitchen - ratatouille cu cous-cous! O rețetă vegetariană, cu ingrediente fresh, delicioase și perfect echilibrate. Este o mancare atat de aromata, incat si cei mici o vor manca cu mare pofta, spre bucuria mamicilor. Pe langa faptul ca este gustoasa, arata si foarte bine, legumele folosite oferind o cromatica apetisanta.

 

Icon Portion

MASĂ PENTRU: 2

Icon Time

    GATA ÎN: 70 de minute

Icon Difficulty

    DIFICULTATE: Relaxat


Lista de ingrediente

  • 1 vanata mare
  • 1 dovlecei/zucchini
  • 3 rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • o ceapa tocata marunt
  • 3 catei usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • MAGGI Felul Doi dupa gust
  • 450g rosii cubulete in suc propriu
  • patrunjel verde tocat marunt
  • 300g boabe de baut sau mazare verde (proteine pentru garnitura) 

Cum prepari?

Incingem cuptorul la 190˚C. Taiem vanata, dovlecelul, rosiile felii subtiri. Le asezam intr-o tava mare, pe hartie de copt.

Pentru a pregati sosul, incingem uleiul de masline intr-o tigaie incapatoare. Sotam ceapa, usturoiul, ardeii taiati fin, pana sunt moi, cca 10 minute. Adaugam rosiile cubulete in suc propriu, condimentam dupa gust cu MAGGI Felul Doi. Lasam sa sea cateva clocote impreuna. La final, tragem de pe foc si punem patrunjelul taiat marunt. Amestecam.

Turnam sosul in tava, peste legume. Acoperim tava cu foile de aliminiu si coacem 20 de minute. Dupa cele 20 de minute, indepartam folia si coacem alte 15-20 minute, fara folie.

Pentru garnitura de cous-cous, punem intr-un bol o cana de cous-cous. Turnam deasupra 2 cani de apa fierbinte, condimentam dupa gust, amestecam. Lasam bolul acoperit timp de 15-20 minute sau pana cous-cous-ul este umflat si nu mai este lichid. Il afanam cu o furculita inainte de servire. Putem servi cous-cous-ul amestecat cu boabe de naut sau putem servi nautul natur separat.

Pentru aranjarea in farfurie – punem 50% ratatouille si 50% cous-cous amestecat cu naut.