Sort by
Sort by
Cartea Traista cu sănătate îi provoacă pe copii să descopere elementele unui stil de viață sănătos, ascunse într-o traistă fermecată, și le antrenează pofta de joacă, în scop educativ.

Poveștile prezentate în carte îi reunesc pe cei mai îndrăgiți protagoniști din basmul popular Capra cu trei iezi, care povestesc despre toate lucrurile minunate pentru sănătatea lor: apa curată, mâncarea sănătoasă și mișcare din plin! Descoperiți alături de cel mic aventurile lui Subțirel, Mijlocel și Voinicel și răspundeti tuturor provocărilor din primele 3 unități de învățare cuprinse în manualul pilot. Suportul educațional în forma completă va fi publicat în curând la editura Adenium.

Programul ”Traista cu sănătate. Tradiții sănătoase pentru copii sănătoși” a fost lansat la Iași, pe 14 iunie 2012. Acest program, inițiat de Prof. Univ. Dr. Veronica Mocanu și coordonat de Fundația Tradiții Sănătoase, mobilizează întreaga comunitate în scopul prevenirii obezităţii la copii și formării unui stil de viață sănătos. Materialul educațional în forma sa îmbunătățită a fost lansat în cadrul conferinței pentru prevenția obezității la vârsta copilăriei de la Iași, în data de 17 iunie 2022.

Programul se desfășoară de 10 ani în școlile din Iași, timp în care peste 50.000 de copii au fost incluși inițiativei educaționale unice.
Doar în anul 2022, 8.000 de școlari și preșcolari din județul Iași beneficiază de opționalul „Traista cu sănătate”, în cadrul căruia au 30 de ore pe an de educație pentru un stil de viață sănătos.
traista cu sanatate

Program educațional local, recunoscut internațional

Pentru că este misiunea noastră să încurajăm alegerile sănătoase și un stil de viață activ, ne alăturăm  experților în nutriție, activitate fizică, psihologie si educatie și susținem învățarea prin joc și poveste. TRAISTA CU SĂNĂTATE. TRADIȚII SĂNĂTOASE PENTRU COPII SĂNĂTOȘI este un proiect care își propune să prevină supraponderalitatea și obezitatea la copii între 3 și 10 ani, promovând un stil de viață sănătos având la bază tradițiile locale.

“Obezitatea infantilă reprezintă una dintre cele mai grave provocări ale sănătății publice din secolul XXI, care, însă, poate fi prevenită încă de la cele mai fragede vârste. Mă bucură enorm faptul că Nestlé a devenit un partener de cursă lungă pentru toți cei implicați în acest proiect, și ne dorim ca, alături de ei, să construim o viață frumoasă, trăită sănătos și echilibrat, pentru copiii noștri.” - Prof. Univ. Dr. Veronica Mocanu, fondator Traista cu sănătate.

Programul educațional este recunoscut la nivel internațional, fiind inclus în rețeaua internațională Youth Health Community (YHC), alături de programe din peste 10 de țări. În cadrul Global Obesity Forum (New York, 2012), Programul Traista cu sănătate a fost recompensat cu premiul I pentru cea mai bună activitate de prevenţie a obezităţii la copii.

La Bruxelles, în martie 2021, inițiativa educațională a orașului Iași, Traista cu sănătate, a câștigat premiul 2020 EU Health Award, la categoria Healthy Lifestyle Cities, acordat de Comisia Europeană, astfel fiind selectat cel mai bun proiect de educație nutrițională din Uniunea Europeană.

Banner Traista cu sanatate
Traista cu sanatate

De-a lungul celor 10 ani, mesajul programului, bazat pe pachetul educaţional ”Traista cu sănătate”, s-a dovedit a fi unul de succes. Elementele educaţionale - traista cu sănătate şi poveştile cu cei trei ieduţi, Subţirel, Mijlocel şi Voinicel - au reprezentat instrumente utile, copii învăţând cu ajutorul jocurilor şi poveştilor.

Susținerea în România a acestui program educațional unic completează ambițiile noastre globale. Prin intermediul inițiativelor globale, Nestlé for Healthier Kids, ne dorim să ajutăm peste 50 de milioane de copii să ducă vieți mai sănătoase, până în 2030.

Programul "TRAISTA CU SĂNĂTATE. TRADIȚII SĂNĂTOASE PENTRU COPII SĂNĂTOȘI” a fost lansat la Iași, în 2012. Este un program educaţional, dedicat copiilor şi familiilor lor, care promovează un stil de viață sănătos, cu respectarea tradițiilor locale. Este recunoscut la nivel internațional, fiind inclus în cea mai mare organizație de luptă împotriva obezității pediatrice, EPODE International Network (EIN), alături de programe din peste 25 de țări.

Cum îi învățăm pe cei mici ce este sănătatea? Ce înseamnă de fapt starea de bine? Și nu în ultimul rând, cât de mari trebuie să fie porțiile pentru cei mici?

 Acestea nu sunt doar unele dintre cele mai importante întrebări, referitoare la săntatea copiilor noștri. Sunt lecții valoroase despre nutriție pentru copii și sănătate pe care Prof. univ. dr. Veronica Mocanu le-a cuprins în suportul educațional „Traista cu sănătate” și pe care le explică în filmulețele de mai jos. Dați play și porniți conversații sănătoase cu micuții!

Traista cu sanatate
Traista cu sanatate
Povesti din traista cu sanatate