Sort results by
Sort results by
Lecții de sănătate, pe limbajul celor mici

 

Colecția de materiale educaționale Traista cu sănătate este o lucrare bine documentată și realizată de specialiști în nutriție de la Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași, fiind singura lucrare cu acest specific din țară care depășește caracterul pur didactic și se adresează în mod concret copiilor.

Suportul educațional Traista cu sănătate este primul manual de nutriție și stil de viață sănătos din România, cu un concept grafic unic, bazat pe tradițiile locale. Este mai mult decât un material educațional, este o carte plină cu povești cu ajutorul cărora copiii, părinții și învățătorii vor învăța despre cele mai importante obiceiuri sănătoase, în cel mai distractiv mod - prin joacă!

Traista cu Sanatate

Cartea Traista cu sănătate îi provoacă pe copii să descopere elementele unui stil de viață sănătos, ascunse într-o traistă fermecată, și le antrenează pofta de joacă, în scop educativ.

Poveștile prezentate în carte îi reunesc pe cei mai îndrăgiți protagoniști din basmul popular Capra cu trei iezi, care povestesc despre toate lucrurile minunate pentru sănătatea lor: apa curată, mâncarea sănătoasă și mișcare din plin!

Descoperiți alături de cel mic aventurile lui Subțirel, Mijlocel și Voinicel și răspundeti tuturor provocărilor din primele 3 unități de învățare cuprinse în manualul pilot. Suportul educațional în forma completă va fi publicat în curând la editura Adenium.

Suportul educațional prezintă lecții complete de nutriție și obiceiuri sănătoase, fișe de lucru, precum și jocuri sugestive pentru fiecare temă a unităților de învățare. RĂSFOIȚI ONLINE!

Program educațional local, recunoscut internațional

Pentru că este misiunea noastră să încurajăm alegerile sănătoase și un stil de viață activ, ne alăturăm  experților în nutriție, activitate fizică, psihologie si educatie și susținem învățarea prin joc și poveste. TRAISTA CU SĂNĂTATE. TRADIȚII SĂNĂTOASE PENTRU COPII SĂNĂTOȘI este un proiect care își propune să prevină obezitatea și supraponderalitatea la copii între 3 și 10 ani, promovând un stil de viață sănătos având la bază tradițiile locale.

“Obezitatea infantilă reprezintă una dintre cele mai grave provocări ale sănătății publice din secolul XXI, care, însă, poate fi prevenită încă de la cele mai fragede vârste. Mă bucură enorm faptul că Nestlé a devenit un partener de cursă lungă pentru toți cei implicați în acest proiect, și ne dorim ca, alături de ei, să construim o viață frumoasă, trăită sănătos și echilibrat, pentru copiii noștri.” - Prof. Univ. Dr. Veronica Mocanu, fondator Traista cu sănătate.

Susținerea în România a acestui program educațional unic completează ambițiile noastre globale. Prin intermediul inițiativelor globale, Nestlé for Healthier Kids, ne dorim să ajutăm peste 50 de milioane de copii să ducă vieți mai sănătoase, până în 2030.

Traista cu sanatate

 

Programul TRAISTA CU SĂNĂTATE. TRADIȚII SĂNĂTOASE PENTRU COPII SĂNĂTOȘI a fost lansat la Iași, în 2012. Este un program educaţional, dedicat copiilor şi familiilor lor, care promovează un stil de viață sănătos, cu respectarea tradițiilor locale. Este recunoscut la nivel internațional, fiind inclus în cea mai mare organizație de luptă împotriva obezității pediatrice, EPODE International Network (EIN), alături de programe din peste 25 de țări.

 Cum îi învățăm pe cei mici ce este sănătatea? Ce înseamnă de fapt starea de bine? Și nu în ultimul rând, cât de mari trebuie să fie porțiile pentru cei mici? 

Acestea nu sunt doar unele dintre cele mai importante întrebări, referitoare la săntatea copiilor noștri. Sunt lecții valoroase despre nutriție și sănătate pe care Prof. univ. dr. Veronica Mocanu le-a cuprins în suportul educațional „Traista cu sănătate” și pe care le explică în filmulețele de mai jos. Dați play și porniți conversații sănătoase cu micuții!

Traista cu sanatate
Traista cu sanatate
Povesti din traista cu sanatate