Sort by
Sort by
Colaj sandvisuri SETS

 

Nestlé România este de 12 ani Partener Fondator al Mișcării Naționale „Și eu trăiesc sănătos!” – SETS, inițiată și dezvoltată de Fundația PRAIS din 2011. SETS continuă, din anul 2019, cu sprijinul integral al companiei noastre, ca parte a proiectului global: Nestlé for Healthier Kids.
 
Pe parcursul a 12 ani, peste 343.600 de elevi din ciclul primar, familiile acestora au putut avea access la informații și activități educaționale SETS, alături de 4.000 de cadre didactice din 357 de scoli, 2 milioane public larg din 6 orașe: București, Buzău, Cluj-Napoca, Otopeni, Ploiești, Roman, Timișoara dar și din alte comunități urbane și rurale din județele Argeș, Buzău, Botoșani, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Ilfov, Prahova, Neamț, Timiș și Vrancea.
 

E-book SETS 2021

 

Obiectivele Mișcării Naționale SETS sunt: promovarea stilului de viață echilibrat și a stării de bine în rândul copiilor cu vârsta între 6 și 12 ani, elevi din ciclul primar, informarea acestora și a familiilor, prin intermediul cadrelor didactice, cu privire la beneficiile alimentației corecte și echilibrate, hidratării, calității somnului, igienei personale, mișcării fizice zilnice, sportului, timpului liber de calitate petrecut cu familia, prietenii, colegii, precum și grija față de natură și valorile morale, într-o abordare holistică: minte, trup, spirit. Incluziunea socială a copiilor din medii vulnerabile este în egală măsură un obiectiv atins.

Elevii pot avea acces anual la materiale educaționale moderne de învățare rapidă și la o varietate de activități extracurriculare care contribuie la cunoașterea unor principii alimentare, rolul alimentației pentru sănătate, dar și dezvoltarea obiceiurilor sănătoase de stil de viață prin concursuri tematice de desen, de gătit „Sandvișul vesel și sănătos!”, precum și „GymClass – Gimnastica de înviorare” sau „Dansează cu mine! FRUCT-ILĂ”.

În anul 2020, Fundația PRAIS a organizat cu susținerea Nestlé România, în cadrul mișcării SETS Conferința online „Starea de bine a copiilor de vârstă școlară, o prioritate!”, la care au participat peste 1.300 de invitați, urmată de lansarea în premieră a E-book-ului cu același titlu, o carte educativă ce reunește sfaturi utile, oferite de specialiști de marcă în domeniul activităților fizice și sportului, nutriției, somnului și psihologiei copiilor. E-book-ul a înregistrat 8.136 de vizualizări din partea părinților și elevilor și cadrelor didactice.

Colaj desene SETS

 

În luna mai 2022, este organizat evenimentul public - expoziție: „Reconectare! Lumea văzută prin ochii copiilor!”, în care sunt expuse desenele elevilor din proiecte. Copiii participă totodată la demonstrații și ateliere sportive.

Platforma integrată de social media a avut de la lansare până în acest moment, peste 353.980 de vizitatori din 146 de țări prin intermediul portalului www.sets.ro, pagina de Facebook @MiscareaSETS a înregistrat 50.590 de likes, cu un total de 11.794 de postări, cu un reach total de 7.571.880 și 844.429 persoane active pe pagină. Pe canalul de YouTube au fost publicate 251 de videos și filme scurte, înregistrând 74.186 de vizualizări și 68.352 minute vizionate.
Mișcarea Națională SETS a fost promovată în cadrul a 53 de campanii media, cu 1.158 de materiale publicate în presa scrisă, în on-line, radio și TV.

Mișcarea națională „Și eu trăiesc sănătos!” – SETS este aliniată și susține obiectivele campaniilor globale ale Organizației Mondiale a Sănătații (OMS): „Împreună combatem bolile netransmisibile” – #beatNDCs și Planul Global de Acțiune privind Activitatea Fizică 2018-2030 – „Oameni mai activi pentru o lume mai sănătoasă” – „Let’s be active!”

Mișcarea SETS este de 4 ani un membru activ al rețelei internaționale Youth Health Community, iar de la lansare membru în Epode International Network – EIN, cea mai mare rețea globală de prevenire a obezității ce a reunit 34 de programe naționale cu metodologii similare din 23 țări membre. În 2012, rețeaua EIN din care face parte SETS, a fost desemnată de către DG SANCO drept „Best Health promotion European project”, iar intervențiile pe activități fizice din cadrul mișcarii „Și eu trăiesc sănătos!” – SETS au fost desemnate „model de bună practică”.

Sărbătorim 10 ani de SETS!

Si eu traiesc sanatos